Bodrum Gündem

YANGIN EVLERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ…

bodrum islamhaneleri yangın 6 saatte söndürülebildi (9)
Bodrum’da makilik alanda başlayıp tarım arazilerine sıçrayan yangın yaklaşık 6 saatte söndürüldü. Alevler yerleşim merkezlerine 100 metre kala söndürülebildi. 
Bodrum Gündem Haber
İlçeye bağlı İslamhaneleri Mahallesi’nde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde büyüyerek Gümüşlük Mahallesi Dereköy mevkisine kadar ulaştı. 6 saat boyunca yangına müdahale eden ekipler, yangını köye yaklaşık 100 metre kala söndürdü.
İslamhaneleri Mahallesi’nde başlayan yangını söndürmek için çok sayıda vatandaş seferber oldu. Yangının evlerine sıçramaması için büyük mücadele veren vatandaşlar, alevleri evlerine 15 metre kala söndürdü. Rüzgarın ters esmesiyle birlikte alevler Dereköy’de bulunan asırlık zeytin ağaçlarını yaktı. İş makineleriyle yol açan ekipler, zeytinliklerin bulunduğu bölüme ulaşarak yangını söndürebildi.
bodrum islamhaneleri yangın 6 saatte söndürülebildi (7)Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları 2 yangın uçağıyla yapıldı. Yangına, havadan 2 uçak müdahale ederken, karadan ise 12 arazöz, 27 itfaiye aracı, 70 yakın itfaiye eri ve çok sayıda orman işçisi yangına söndürerek rahat bir nefes aldı. İlk belirlemelere göre çıkan yangının 25 hektarlık alanın kül ettiği öğrenildi.
Bazı vatandaşlar yangının İslamhaneleri-Dereköy arasındaki yolda başladığını belirterek, bilinçli çıkarıldığı iddiasında bulunurken, yangının çıkış sebebiyle ilgili güvenlik güçlerinin araştırma ve incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.