Bodrum Gündem

BALENİN KALBİ BODRUM’DA ATACAK…

BALENİN KALBİ BODRUM’DA ATACAK…
14.07.2016
0
A+
A-

yevgeni-onyegin-yeniden-sahnede_340d84f-670x33014 . Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 16 Temmuz – 3 Ağustos 2016 tarihleri arasında, Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber 

Amerika Birleşik Devletleri, Kazakistan ve İspanya’dan gelen konuk topluluklarla çok renkli geçecek festivalin açılışı 16 Temmuz Cumartesi akşamı yapılacak.  

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Büyükşehir Belediyesi’nin değerli katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 16 Temmuz – 3 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Özenle seçilen seçkin bale yapıtlarıyla, Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Karya Prensesi’nin Evi Bodrum Kalesi’nde Yürekler Bale Pabuçlarında Atacak…

Bale festivalin açılışı; 16 Temmuz, Cumartesi gecesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından, P. İ. Çaykovski’nin müzikleri üzerine Yaroslav İvanenko koreografisi ile oluşturulan klasik bir bale eseri “ Yevgeni Onyegin” ile olacak.

Festivalin ikinci gecesi Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve seyirciden büyük ilgi alan “Frida” seyirci karşısına çıkacak.  19 Temmuz Salı günü sahnelenecek bu eserin müzikleri Arturo Marquez,  Jose Pablo Moncayo, Aksel Akın’a,  koreografisi ise Özgür, Adam İnanç’a ait.

22 Temmuz 2016, Cuma gecesi; festival kapsamında sahne alacak ilk yabancı topluluk, Amerika Birleşik Devletleri’nden katılan Alonzo King Lines topluluğu olacak.    Alonzo King’in koreografileri ile oluşan  “Writing Ground” ve “Rasa” adlı eserler seyirciye ilginç bir gece yaşatacak.

14 . Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin dördüncü gecesinde Kazakistan’dan katılan Astana Bale Topluluğuvar. 25 Temmuz Pazartesi gecesi  “Alem” ve “Gaia” adlı bale gösterileri ile seyirci ile buluşacak.

Festival programı, yine kendi içinde üç bölümden oluşan, “Dansın Rengi” balesi ile devam etmekte. Antalya, Mersin ve İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenecek eserin bölümleri “İç-İn”, “Danzon” ve “Dansın Rengi” adlarını taşıyor. Çağdaş besteciler Arturo Marquez, Erim Ardal, Maurice Ravel ‘in müzikleri üzerine, Armağan Davran, Volkan Ersoy, Mehmet Balkan, Berk Sarıbay ve Deniz Özaydın koreografilerinden oluşan bu eserler,  28 Temmuz 2016, Perşembe akşamı sahnelenecek.

Klasik bale eseri “Korsan”, 31 Temmuz 2016, Pazar gecesi seyirci ile buluşacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek eserin müzikleri Adalphe Adam, Cesare Pugni, Leo Delibes ve Riccardo Drigo’ya ait.

Anna Marie Holmes’in koreografisiyle seyirci ile buluşacak eserin ardından Festivalin kapanış gecesinin de içinde olduğu iki performans ile konuk İspanyol topluluk Rojas y Rodriges İspanyol Flamenko Topluluğu, 2-3 Ağustos 2016, Salı ve Çarşamba geceleri kalede Flamenko rüzgarı estirecek. “Titanium” eser ile festivale renk katacak ve festivalin kapanışını gerçekleştirecek.

Temsiller 21: 45’te başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.