Bodrum Gündem

BODRUM İLÇE BAŞKANI DEMİRALP’TEN DARBE GİRİŞİMİ YORUMU…

BODRUM İLÇE BAŞKANI DEMİRALP’TEN DARBE GİRİŞİMİ YORUMU…

ak-parti-bodrum-ilçe-başkanı-çiğdem-demiralp-1

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp Türk Silahlı Kuvvetler içindeki bir grubun darbe girişimi ile ilgili olarak, sabahın ilk saatlerinde Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı saat 22:00 civarında başlayan başarısız darbe girişimi ile ilgili olarak oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi haberini alır almaz Bodrum İlçe Teşkilatından bir grup ile birlikte Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kalkan olmak amacı ile bütün Muğla teşkilatı ile birlikte, tatilini yapmakta olduğu otele hareket ettiklerinin bilgisini verdi. Böyle bir darbe girişiminden dolayı çok üzgün olduğunu ifade eden Demiralp şöyle konuştu; “Şu anda toparlanıyoruz. Her şey yolunda gibi gözüküyor. Umarım çok fazlazayiat olmaz. Çünkü tanklar ile insanların üzerlerine yürüyorlar. Hoş olmayan şeyler duyuyoruz. En kısa zamanda atlatacağımızı düşünüyorum. Hepimize geçmiş olsun.”

darbe girişimi bodrumda da protesto edildi (54)Demiralp, Muğla genelindeki durumla ilgili sorumuza ise şu yanıtı verdi; “Muğla genelinde bir sıkıntı yok. Ben Marmaris’e kadar indim. Yollar açık, herhangi bir sıkıntı yok. Yollarda arkadaşlarımız var. Yollarda herhangi bir sıkıntı yok çok şükür, ama İstanbul ve Ankara ve bazı büyükşehirlerde bazı sıkıntılı şeyler yaşanıyor.”

Demiralp özellikle Ankara’dan kendisine gelen bilgiler konusunda ise şu açıklamayı yaptı; “Ankara kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Halkımıza gerçekten çok minnettarız. Çok teşekkür ediyoruz. Burada da saatlerdir insanlar sokaktalar. İstanbul ve Ankara’da herkes sokakta. Herkes demokrasiye ve bayrağına sahip çıkıyor.”

Demiralp’in değerlendirmelerde bulunduğu dakikalarda Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalandığı haberleri geldi. Meclisin bombalanması ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı; “Zaten amaçları buydu. Çok şükür atlatıldı diye düşünüyorum, çok net bilgiler olmasa dahi, meclisimizde can kaybı olmadığını biliyorum en azından. Bu da bir şey, bu da çok önemli. Yapmak istedikleri zaten demokrasiyi, yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ele geçirmekti.”

darbe girişimi bodrumda da protesto edildi (47)Her düşünceden insanın sokaklara döküldüğünü vurgulayan Demiralp, Marmaris ile ilgili izlenimlerinin ne olduğu yönündeki sorumuza ise şöyle yanıtladı; “Bütün Muğla teşkilatımız Marmaris’teydi. Çünkü Cumhurbaşkanımız oradaydı. Bütün teşkilatlarımız, Cumhurbaşkanımıza destek olmak amacı ile oraya gitti. Bizde oradaydık. Cumhurbaşkanımız havalandıktan sonra da biz geri döndük. Çünkü burada da ne oluyor, ne bitiyor kontrol altına almamız gerekiyordu. Partimiz açık, bizler de sabaha kadar ayaktayız. Halkımız ile birlikteyiz.”

marmaris-çatışmaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelden, Muğla Ak Parti Teşkilatı ile birlikte ayrıldıktan 45 dakika çatışma çıktı. Çıkan bu çatışma da 2 polis memuru şehit olurken bir çok yaralının olduğu da gelen bilgiler arasında. DHA Muhabiri gazeteci Ali Gündoğdu’da iki ateş arasında kaldı. Şans eseri gazeteci yaralanmadan güvenli bir bölgeye katığı öğrenildi.

Diğer taraftan sabah 04:30 civarında Bodrum Askeri Kamp Komutanı, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan’ı ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptılar. Ziyaretin ardından makamında gazetecileri kabul ederek çay ikramında bulunan Bodrum Kaymakamı Dr.Gödekmerdan, Bodrum’da yurttaşların ve turistlerin güvenliği konusunda hiçbir sıkıntının olmadığını kaydederek, gelişmeleri izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.