Bodrum Gündem

BODRUM’DA 4 HAKİM VE SAVCIYA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA…

BODRUM’DA 4 HAKİM VE SAVCIYA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA…

bodrum-adliyesi-415 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından önceki gün olağanüstü toplanan HSYK tarafından alınan kararla, Türkiye genelinde 2.745 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı.
Bodrum Gündem Haber
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden uzaklaştırıldığı bildirilen hakim ve savcıların bulunduğu listede Bodrum adliyesinde görev yapan 1 hakim ve 3 Cumhuriyet savcının da yer aldığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan listeye göre Bodrum’da görevden uzaklaştırılan isimlerin; 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yasemin Demircan ile Cumhuriyet Savcıları Levent Kaya, Mustafa Demircan ve Ömer Faruk Aydın olduğu açıklandı.

Bu 4 isim HSYK’nın görevden alınan hakim ve savcılar hakkında verdiği karar gereğince gece gözaltına alındı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler hakim ve savcıların evlerinde ve araçlarında aramalar yaptı. Gözaltına alınan yargı üyelerinin işlemleri Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman’ın başında olduğu 4 Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülüyor.

Başsavcılıktan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:  “Terör Örgütü Üyeliği, Anayasayı İhlal suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya bağlı olarak kamuoyuna da yansıyan, Türkiye geneline gönderilen talimat yazıları ve HSYK’nıın açığa alma yazıları gereğince, söz konusu evraklarda adı geçen 3 savcı ve 1 hakime yönelik, gözaltına alma, arama ve el koyma kararlarının gereği için Bodrum Sulh Ceza Mahkemesinden alınan kararlar çerçevesinde, 4 Cumhuriyet Savcımız çalışmalarını sürdürmektedir. Soruşturma devam etmekte olup neticesinden ayrıca bilgi verilecektir”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.