Bodrum Gündem

VALİ ÇİÇEK’TEN MUĞLA AHALİSİNE MESAJ…

VALİ ÇİÇEK’TEN MUĞLA AHALİSİNE MESAJ…

muğla-valisi-amir-çiçek-teknopark-ekibi-ile-bir-araya-geldi-1

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıkan Muğla ahalisine teşekkür ederken, canlarını feda eden Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin ile birlikte bütün yurtta yaşamını kaybeden demokrasi şehitlerini Rahmet ile andığını kaydetti. Valilik tarafından gönderilen diğer bir mesajda ise Muğla’da yapılan operasyonlar, tutuklananlar ve görevden alınanlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. 

Bodrum Gündem Haber

15 Temmuz akşamı TSK içinde bir grup tarafından gerçekleştirmek istenen darbenin ilk hedefi olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris’te kaldığı otele yapılan saldırıdan kıl payı kurtulmuştu.

Daha sonra çıkan çatışmada Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin şehit olurken, yurttaşlar da bütün yurtta olduğu gibi darbecilere sokaklara çıkmıştı.

Vali Çiçek, Muğla ahalisinin darbe karşıtı duruşu ve şehitler için yaptığı yazılı açıklama şu mesajı verdi;

Değerli Muğlalılar, Değerli Hemşerilerim!

Milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızmak suretiyle, illegal şekilde paralel bir yapı oluşturarak yine milletimizin ve devletimizin vatan savunması için kendilerine vermiş olduğu her türlü savaş silahlarını da kullanmak sureti ile başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, anayasal düzene, meşru hükümete, kanunlara göre işleyen kurumlara ve halkımız ile onun iradesine karşı 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece başlatılan darbe girişiminin duyulmasının hemen ardından başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Marmaris ilçemiz olmak üzere tüm ilçelerimizde, caddelere çıkarak bu hain kalkışmanın önünde canları pahasına devasa bir set oluşturmak adına Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan, demokrasiye bağlılıklarını ifade eden, evlerine gitmeyerek nöbet tutan, gayrimeşru kalkışmayı reddeden, devlete karşı bağlılıklarını ve besledikleri sevgi ve saygı duygularını valilik makamı nezdinde dile getiren; her birine ayrı ayrı büyük muhabbet beslediğim Muğla halkımıza göstermiş oldukları bu cesur, anlamlı ve vefakar davranışlarından dolayı şükran, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ayrıca ilimizde bu uğurda canlarını feda eden Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin kardeşlerimiz başta olmak üzere yurt genelinde hayatlarını feda eden demokrasi şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

MUĞLA’DA SON DURUM…

Muğla valiliği tarafından yapılan ikinci bir yazılı açıklama ile kamuoyu, Muğla’da yapılan operasyonlar, tutuklananlar ve görevden alınanlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Muğla Valiliğinin kamuoyunun bilgilendirilmesi için basın kuruluşlarına gönderdiği açıklama şu şekilde;

İlimiz genelinde yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bugün itibarı ile 1 Kaymakam,  29 çeşitli rütbelerdeki Emniyet Personeli,  İl Jandarma Komutanlığında görevli 2 Subay, 1 Ast Subay,  1 Uzman Çavuş açığa alınarak kimlik ve silahlarına el konulmuştur. Ayrıca 3 Hakim çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış olup; Gözaltına alınan 3 hakimin işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca Marmaris ilçemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan saldırı ile alakalı olarak; Hava Yarbay Yücel Ekizoğlu Dalaman’da, Deniz Tuğamiral Namık Alper Astsubay Üst Çavuş Yakup Özcan ve Ekrem Benli Marmaris’te, Pilot Kıdemli Albay Cenk Bahadır Avcı ve Pilot Üst Teğmen Haydar Murat Özden Bodrum’da  Kurmay Albay Murat Dağlı Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Hava Kurmay Albay Ali Aktürk, Ege Ordu Kurmay Albay Zeki Göçmen, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Kara Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve Ahmet Koçan İzmir de yakalandı.

Dağlık bölgeye kaçan asker görünümündeki cuntacı hainlerin yakalanmasına yönelik Marmaris ilçemiz dağlık arazisinde Bingöl, İzmir, ve Muğla Polis Özel Harekat kuvvetleri ile Bornova 2. Jandarma Komando Tugayından 3 bölük asker ve Muğla Asayiş Komando Bölüğü komandolarından oluşan geniş bir arama tarama ekibi ile bir operasyon başlatılmıştır.

Devam eden operasyonda otel saldırısına katıldığı değerlendirilen 2 hain ele geçirilmiş, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle devam etmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.