Bodrum Gündem

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ 2016 ÖDÜL TÖRENİ ERTELENDİ…

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ 2016 ÖDÜL TÖRENİ ERTELENDİ…

süleyman-akbulut-muğla-gazeteciler-cemiyeti

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) Süleyman Akbulut, Basında Sansürün Kaldırılışının 108. yıldönümü nedeniyle her yıl 24 Temmuz’da düzenlenen geleneksel Basın Bayramı ve ödül törenini, bu yıl 27 Temmuz Çarşamba akşamı yapacaklarını duyurduklarını ancak, ülkenin 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi nedeniyle hassas bir dönemden geçtiğini, görev bilinçleri gereği de geceyi ileri bir tarihe ertelediklerini açıkladı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Basında Sansürün Kaldırılışı”nın yıldönümü nedeniyle her yıl 24 Temmuz’da kutlanan geleneksel Basın Gecesi ve medya başarı ödüllerinin dağıtıldığı ödül töreni, bu yıl 27 Temmuz’da gerçekleştirileceğinin duyurulmasına rağmen, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonucu ülkenin içinde bulunduğu hassas süreç nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, gazeteciler olarak bu hassas dönemde sorumluluklarının bilincinde olmak durumunda olduklarına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Ülkemizde 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisini tehdit eden gelişmeler yaşanmıştır. Bu süreçte kan aktı, yürekleri dağlayan acı olaylar yaşandı. Bu girişimin dalgaları yöremiz Muğla’ya kadar uzandı. Bu nedenle Muğla’da görev yapan basın mensuplarımız da, yaşananları kamuoyuna en doğru şekilde aktarabilmek için gece gündüz demeden görev yapıyorlar.  Biz basın mensupları, bu hassas süreç ve sağduyulu olmamız gereken dönemde sorumluluğumuzun bilincinde olmak durumundayız. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulumuz olarak, görev bilincimiz gereği her yıl geleneksel olarak Temmuz ayında düzenlediğimiz ve bu yıl da 27 Temmuz Çarşamba akşamı gerçekleştirmeyi planladığımız Basın Bayramı ve Medya Başarı Ödüllerinin dağıtılacağı törenimizi, ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Üyelerimiz ve meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.”

Akbulut ayrıca, erteleme kararının Medya Başarı Ödülleri şartnamesi ile ilgili süreci etkilemeyeceğini, meslektaşlarının yıl boyu ortaya koydukları eserleri şartname kriterlerine uygun olarak Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne göndermeye devam etmelerini de istedi.

Eserleri, Seçici Kurul tarafından değerlendirilen basın mensupları, ödüllerini tarihi önümüzdeki günlerde düzenlenecek gecede alacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.