Bodrum Gündem

AYNUR FİDAN’DAN DÜNYA ÇOCUKLARI RESİM SERGİSİ

AYNUR FİDAN’DAN DÜNYA ÇOCUKLARI RESİM SERGİSİ
26.07.2016
0
A+
A-

dünya çocuklarıDünya Çocukları Resim çalışmaları Bodrum Trafo’da sergileniyor. Ressam Aynur Fidan’ın öğrencilerle birlikte hazırladıkları özgün resim ve kolaj çalışmaları  “Trafo kafede bulunan Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde dün başladı.

Bodrum Gündem Haber 

Sergi 31 Temmuz’a kadar devam edecek. Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşen Sergide öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları resim çalışmaları sergilendi. Ressam Aynur Fidan “Güler Mustafa Kızılağaç öğretmenlerinden Neşe Sağlam hocamıza destekleri için çok teşekkür ederken çocukların yeteneklerine hayran kaldığını ve bu sergiyi açmayı düşündüğünü ifade etti. Bodrum’da bir çocuk müzesinin temellerinin atılması gerektiğine vurgu yapan Fidan “Keşke bir çocuk müzemiz olsa da bu resim çalışmalarını orada sergilesek” diye konuştu. Miniklerin resimleri sanat severler tarafından büyük bir ilgi görürken, miniklerde başarılı olmanın coşkusunu yaşadı.

Ressam Aynur Fidan, 1952 İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini İzmir Kız Lisesinde tamamladı. Sanatçı Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde iktisat okudu. Sanatçı Bir Aileden Gelen Aynur Fidan, resim çalışmalarına Bodrum’da kendi atölyesinde başladı. Zeynep Art Galeri’yi 2009’da Bodrum’da kurdu. Su Gurubu kurucu üyesi olan sanatçı, gurupla çok sayıda uluslararası ve Türkiye genelinde etkinlikler hazırladı. Kişisel sergiler açtı, karma sergilere katıldı. Sanatçı, eserlerinde naif bir üslup kullandı. 2007 Yılında uluslararası kemik erimesi konulu resim yarışmasında mansiyon aldı. Çeşitli kolleksiyonlarda eserleri olan sanatçı, halen çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. 2009 Floransa Bienalinden katılım daveti almıştır. Eserleri çok sayıda kolleksiyonerin arşivinde yer almaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.