Bodrum Gündem

TOPRAK EV’DE GÜLSİN ONAY’DAN MUHTEŞEM KONSER

TOPRAK EV’DE GÜLSİN ONAY’DAN MUHTEŞEM KONSER
26.07.2016
0
A+
A-

gülsin onay int13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl ilk defa düzenlenmeye başlanan Toprak Ev konserlerine Piyanist Gülsin Onay konuk oldu.

Bodrum Gündem Haber

Festivalin de sanat danışmanı olan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Toprak Ev’i dolduran klasik müzikseverlere Gümüşlük sahilinde unutulmaz bir gece yaşattı.

Festival bünyesinde gerçekleştirilen butik konserler serisi, Bodrumlular ve yaz tatilini geçirmek için bölgeye gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle izleniyor. Sanatçı Toprak Ev’deki konserinde, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Maurice Ravel, Ahmed Adnan Saygun ve César Franck’ın yapıtlarından oluşan bir repertuarla izleyenlerin karşısına çıktı. Konser alanını dolduran 300 civarındaki klasik müziksever, sanatçının sihirli parmaklarından çıkan notalarla büyülendi.

Piyanist Gülsin Onay, konserine Ludwig van Beethoven’un, “32 Variations in C minor, WoO 80” adlı eseriyle başladı. Onay, bu eserin ardından yine aynı bestecinin “Andante Favori WoO 57”başlıklı yapıtını seslendirdi. Toprak Ev’i dolduran klasik müzikseverler daha sonra Chopin’in “Nocturne in E flat major, op.9 no.2” ve “Polonaise in A flat major, op.53” adlı yapıtlarını Gülsin Onay’ın yumuşak tuşeleriyle dinleme fırsatı buldular.

Konser aradan sonra Maurice Ravel’in, “Ondine” (from Gaspard de la Nuit, M.55)” adlı yapıtıyla devam etti. Hocası A.A. Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Gülsin Onay, programa büyük bestecinin, “İnci’nin Kitabı” (Inci’s Book) Op.10 adlı yapıtıyla devam etti. Bu eser, İnci (Calme); Afacan Kedi (Giocoso); Masal (Misterioso); Kocaman Bebek (Animato); Oyun (Animato); Ninni (Tranquillo) ve Rüya (Calme) adlı başlıklardan oluşuyordu. Onay, programda son olarak, César Franck’ın, “Prélude, Choral et Fugue, FWV 21” adlı eserine yer verdi. Toprak Ev’i dolduran sanatseverlerin yoğun isteği ile tekrar sahneye gelen Gülsin Onay, iki defa bis yaparak geceyi sonlandırdı.
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler:
26 Temmuz – Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)
27 Temmuz
– GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)
29 Temmuz
– Stephane Blet & Ayla Erduran – piyano (Taşta Klasik)
30 Temmuz
– Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)
1 Ağustos
– Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası – Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik)
2 Ağustos
– Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası – Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)
3 Ağustos
– GFA Keman konseri (Toprak ev)
4 Ağustos
– Bülent Evcil, Çağatay Akyol, Philip Moll – Flüt/Arp/Piyano (Taşta Klasik)
5 Ağustos
– Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)
9 Ağustos
– Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)
10 Ağustos
– Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)
11 Ağustos
– GFA Flüt konseri (Toprak ev)

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.