Bodrum Gündem

BODRUM ÇÖPLÜĞÜ YİNE YANDI…

torba çöplük yangını 31 temmuz 2016 (2)
Torba’da bulunan Bodrum katı atık çöp depolama alanında her yıl olduğu gibi bu sene de yine yangın çıktı. Bodrum’u pis kokulu bir duman kaplarken, Bodrumlular bu sorunun bir an önce çözümü için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini ifade ettiler. CHP İlçe Başkanı Seymen “Muğla Büyüksehir Belediyesi’nin Bodrum’da modern katı atık depolama tesisinin yapılmasına engel olmaya çalışanlar, nasıl mutlu musunuz? diye sordu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Torba Mahallesinde bulunan çöp depolama alanında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.  Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 uçak ve 2 helikopter ile havadan, 20’ye yakın arazöz, Bodrum ve diğer ilçelerden gelen itfaiye ekiplerince de karadan müdahale edildi.

torba çöplük yangını 31 temmuz 2016 (3)BODRUM’A YAKIŞMIYOR…

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde izleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Bu tür yangınların kendisini çok üzdüğünü ifade eden Kocadon, “Bizim ayıbımız olan bu vahşi depolama yangınlarından bir yenisini daha yaşıyoruz. Yıllardır bir düzenli katı atık tesisi yapabilmek için uğraşıyoruz. Çok da yol almıştık ama son zamanlarda tesisle ilgili sıkıntılar yaşandı. Bu kötü görüntü bize hiç yakışmıyor. Katı atık projesi ile ilgili kafasında soru işareti olanlar bu yangınların çevreye ve ormana vermiş olduğu zararı görsünler. Umuyorum en kısa sürede düzenli katı atık depolama sistemine geçer ve bu tur tehlikeli durumlar ile bir daha karşı karşıya kalmayız.” diye konuştu.
Kocadon, bir an önce ilçeye yeni bir katı atık depolama ve bertaraf merkezi yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

CHP İLÇE BAŞKANINDAN MANİDAR SORU: ŞİMDİ MUTLU MUSUNUZ?

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’de sosyal medya hesabından oldukça dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Seymen mesajında Muğla Büyüksehir Belediyesi’nin Bodrum’da modern katı atık depolama tesisinin yapılmasına engel olmaya çalışanlar nasıl mutlu musunuz? Bodrum’da yatırımı sırf siyasi nedenlerle karşı çıkanlar geçen ay Gündoğan çöplüğü şimdi Torba çöplüğünde yangın çıktı. Bunlar artık Bodrum’un kaderi olmasın.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.