Bodrum Gündem

BODRUM ÇÖP PROJESİ DEDİKODU YÜZÜNDEN KAÇTI…

mustafa-paşalı-bodrum-belediyesi-bağımsız-meclis-üyesi-55

Bodrum Belediyesi bağımsız meclis üyesi Mustafa Paşalı Torba’da meydana gelen çöplük yangının ardından çok dikkat çeken iddialarda bulunurken, herkesin şu dönemde çok dikkatli konuşması gerektiğini söyledi. Paşalı bürokratların Başkan Gürün’e gerekli bilgileri aktarmadığı için 30 milyon avroluk projeyi kaçırdıklarını iddia etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Torba’da bulunan çöplükte çıkan yangının ardından, Büyükşehir tarafından yapılması planlanan Modern Çöp Depolama Tesisi Projesinin ne kadar önemli olduğunu anımsattı. Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon modern katı atık tesisinin bir an önce yapılmasını isterken, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Büyükşehir tarafından yapılacak olan projeye karşı duranlara yönelik eleştirilerde bulundu.

Bodrum Belediyesi bağımsız meclis üyesi Mustafa Paşalı ise herkesin konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini, zıtlaşma olursa Büyükşehrin yapmayı planladığı bu projenin de yapılamama tehlikesi olduğunu kaydetti.

mustafa-paşalı-bodrum-belediyesi-bağımsız-meclis-üyesi-66KOCADON ve EKİBİNİN EN HAYIRLI İŞİ BU PROJEYDİ…

Bodrum’un çöp sorunu çözecek olan 30 milyon avroluk projenin bürokratik yanlışlıklar yüzünden kaçırıldığını iddia eden Paşalı şöyle konuştu; “Eğer Bodrum Belediyesi kapatılmasaydı, ilçe belediyesi olarak kalsaydı, Çöp Katı Atık Depone Alanı biter miydi, bitmez miydi? Bana gör biterdi. Büyükşehir olduktan sonra maalesef Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi seçmen ile seçilen arasındaki bürokrasi ve bürokratlar bizim olan çöp atık tesisi projesinin Batman Belediyesine gitmesine neden oldu.”

Paşalı konu ile konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bodrum Belediyesi Mehmet Kocadon ve ekibinin 2009 ve 2014 yılında Bodrum’da yaptıkları en hayırlı iş Çöp Katı Atık Depone Alanının belediye kapatılmadan evvelki son haline getirilmesidir. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı ve bulunan fonun yetkilisi, Bodrum’a kadar gelip, Torba’da bulunan vahşi depolama alanına kadar çıkıp, o yeri test ettikten sonra burası çok acil bir durumda, burası ile ilgili işlemleri hemen bitirmemiz gerekir diye karar vermişlerdir.”

mustafa-paşalı-bodrum-belediyesi-bağımsız-meclis-üyesi-44GEREKLİ BİLGİLER BAŞKANA AKTARILMAMIŞ…

Bodrum Belediyesi bağımsız meclis üyesi Mustafa Paşalı 30 milyon avroluk projenin kaçırılması ile ilgili oldukça dikkat çeken iddialarda bulundu. Birol Aydın ile birlikte bu projenin yerinin değiştirilmek istenmesine karşı durduklarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün de konunun tekrar irdelenmesi için bürokratlarını görevlendirdiğini ifade ederek o süreci şu şekilde anlattı; “Sayın başkan Osman Gürün bir daha irdeleyelim dedi. Biz de bu konu üzerine gittik. Sayın başkan Osman Gürün, kendisine gerçekten teşekkür ediyorum kendisine, bir toplantı daha hazırladı bize. Sadece Milas ve Bodrum Belediye Meclis Üyeleri ile çevre biriminin ilgilileri katıldı. Bizler konuyu anlattık. Bu sonuçlanmak üzere olan bir proje. Siz nasıl yer değiştirirsiniz? dedik. 24 Eylül 2014 tarihine tahsisin uzatması ile ilgili Büyükşehrin Orman Müdürlüğüne bir yazı yazması gerekiyordu. Onu yapsaydı her şey bitecekti. Batman belediyesine giden bu projemiz 30 milyon avroluk bir projeydi. Bu projede modern depolama ile ayrıştırma ve bertaraf da vardı. Bizim o müdahalemizden sonra arkadaşlarımız tamam ilgileneceğiz dediler. Gerekli olan bilgileri başkanımıza da aktarırız diye, tabiri caiz ise oyalamışlar. Bu konu ile ilgili tepkimi koyduğumda ‘Yapabileceğimiz bir şey yok bu grup kararı’ dediler. Bende grup kararı mı daha önemli yoksa Bodrum’mu daha önemli diye kendilerine serzenişte bulunmuştum.”

mustafa-paşalı-bodrum-belediyesi-bağımsız-meclis-üyesi-22TERLEŞİRSEK, BU PROJEDE DURABİLİR…

Çöplükte çıkan son yangının ardından çöp konusunun acilen çözülmesi gerektiğinin bir kez daha çıktığını vurgulayan Paşalı şöyle devam etti; “Bizler yapıcı olmak zorundayız. Herkes konuşmalarına dikkat etmek zorunda. Bu iş tam bir balık sırtı durumda. Çünkü AK Parti Milletvekilimiz bu işle ilgileniyor. Bu tür konuşmaları yaparken, tersleşmeler olur ise şu an yapılacak projenin de izni verilmeyecek. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projeye izin verirken komple bir tesis olarak izin vermiş. Enim korkum şu; eğer yanlış bir şeyler yaparsak, ‘Biz buraya komple bir tesis için izin vermiştik, siz şimdi oraya modern depolama tesisi yapacaksınız, biz onun için izin veremeyiz’ diyebilirler, çünkü orada 7 bin ağacın kesileceğinden bahsediyorlar. O nedenle şu süreçte herkes konuşmalarına biraz dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum.”

mustafa-paşalı-bodrum-belediyesi-bağımsız-meclis-üyesiDEDİKODU YÜZÜNDEN 30 MİLYON AVROLUK PROJE GİTTİ…

Paşalı Bodrum için çok önemli ve acil bir projenin gerçekleşmemesinin en önemli nedenlerinden birisinin bir dedikodu olduğunu iddia etti. Paşalı şöyle konuştu; “Bir dedikodu ile bu işi götürmüşlerdir. Dedikodu da şu; bu işle ilgilenen arkadaşların, bu işten bir uçak parası kazanacaklarını telaffuz etmişlerdir. Hatta birisi için de uçağı var dahi demişlerdir. Bu dedikoduların yüzünden bu memleket çok önemli bir Katı Atık Projesini kaçırmıştır. Şu anda 30 milyon avroluk bu para Batman Belediyesindedir. Eğer bu projeyi kaptırmasaydık 30 milyon avronun sadece 4 buçuk milyon avrosunu Büyükşehir Belediyesi ödeyecekti. Şu an komple bir çöp tesisine kavuşmuş olacaktık.”  

Bodrum Belediyesi bağımsız meclis üyesi Mustafa Paşalı tarafından çok tartışılacak bu iddialar karşısında, önümüzdeki günlerde nasıl değerlendirmeler yapılacağı ise merak konusu.

Yorumlar

  1. Erdal asga dedi ki:

    Sayın paşalı
    Bodrum yerel halkın boş konuşan siyasetçilerine hic tahammülü olmadığını en iyi bilenlerdensiniz.