Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA SANAT GÜNLERİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR…

01.08.2016
0
A+
A-

IMG_5868Cuma Ocaklı, Sibel Yıldırım, Aydemir Atalay’ın resim  ve Erdinç Bakla’nın seramik sergisi  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde  Prof. Dr. Erol Manisalı’nın  yaptığı açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bodrum Gündem Haber 

Üç ressam ve bir seramik sanatçısının birlikte yer aldıkları sergilerin açılışına ünlü piyanist Gülsin Onay, tarihçi Sinan Meydan eşi ve iki kızı ile katılırken,  Ergenekon soruşturması kapsamında 9 yıl hapis cezası alan akademisyen Prof.Dr. Erol Manisalı ve çok sayıda sanat sever de açılışta yer aldı.

Sergilerin açılış konuşmasını Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün kurucusu  Cenap Tezer gerçekleştirdi.  Tezer, sergileri açılacak sanatçıları tek tek sahneye davet ederek kendileri ve eserleri hakkında çeşitli bilgiler paylaştı.  Dibeklihan’da bir ritüel haline gelen sergi açılış çanını Prof.Dr. Erol Manisalı çaldı.

Seramik sanatçısı Erdinç Bakla, Dibeklihan’da dördüncüsünü gerçekleştirdiği sergi ile ilgili olarak kendisini sanat köyünün demir başı olarak gördüğünü kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü “Açılışının ikinci yılından itibaren Hitit, Truva, Çatalhöyük isimli sergilerim açıldı. Bu da Anadolu İdolleri sergim. Bir şeyin peşindeyim ben; Batıyı taklit etmeyin. Batının sanatını taklit etmeye gerek yoktur. Anadolu uygarlıklarından hareketle sanat yapmak mümkündür. “ dedi.

Ressam Cuma Ocaklı, ressamların dünyadaki en acılı insanlar olduğunu söylediği konuşmasında “Bu sergide biz varız. Kaybettiğimiz bizi arıyorum. Bizim bir aradalığımızı sağlayan hareket belki de o geçmişte sözlere dökemediğimiz yanımız. Dünyanın belki de en acılı insanları sanatçılardır.”  Dedi.

Ressam Sibel Yıldırım hem diş hekimi hem de hücre biyoloğu. Yıldırım resim yapmayı sevdiğini ve bunu bir deşarj kaynağı olarak gördüğünü söylediği konuşmasında şunları kaydetti “Ben kök hücre ile uğraşıyorum, olmuyor bir yere gitmiyor. Niye gitmiyorun cevabı yok. Baktım resimde cevap gelmeye başladı. Çünkü bilinmeyen bir diyardan bilinmeyen bir veri geliyor ama ne olduğunu ben hala bilmiyorum. Birgün birisi bilecek mi onu da bilmiyorum. Cenap bey yüzünden bilim buraya geldi ve ikisi çift kanat oldu sufi gibi. “ dedi.

Ressam Aydemir Atalay’ın ünlü piyanist Gülsin Onay’a bir tablosunu hediye ettiği sergiler  11 Ağustos’a kadar gezilebilir.

Cuma Ocaklı Resim Sergisi Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde, Sibel Yıldırım Resim Serglsi Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde, Aydemir Atalay Resim Sergisi Orhan Kemal Meydanı’nda ve Erdinç Bakla Sergisi Dibek Sofrası Galerisinde yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.