Bodrum Gündem

BODRUM’U YAKMAYA DEVAM…

bodrum bağla mumcular gürece yangınları 10

Bodrum 2016 yaz döneminde neredeyse her gün çıkan yada çıkartılan yangınlardan başını kaldıramıyor. Bodrum adeta dört bir yandan yangınlar ile kuşatılmış durumda. 31 Temmuz Pazar günü başlayan ve kontrol altına alınmasına karşın için için yanarak günlerce zehirli duman salan Torba Çöplüğü yangının ardından, Mumcular Çöplüğünde de yangın çıktı. Mumcular çöplüğü kısa zamanda kontrol altına alınırken akşam saatlerinde ise üçü büyük 10 farklı noktada yine yangın çıktı. 

Bodrum Gündem Haber

Fotoğraflar: Mehmet Can Meral

Bodrum yangınlardan başını kaldıramıyor. Bodrum’da neredeyse her gün bir yangın meydana geldi. 3 Ağustos Çarşamba günü saat 15:00 civarlarında Mumcular çöplüğünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaptıkları yoğun müdahale ile ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Havadan bir helikopter ile, karadan ise orman ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın yaklaşık 2 saat içinde kontrol altına alında. Ekipler bölgede söndürme çalışmalarına devam ederken, bölge halkı da traktörleriyle bölgeye su taşıyarak ekiplere yardımcı oluyor. Bölgeye gelen jandarma, orman ve itfaiye yetkilileri yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlattı.

bodrum bağla mumcular gürece yangınları 8YARIMADADA ALEV ALEV…

Bodrum genelinde 3 Ağustos Çarşamba öğle saatlerinden itibaren 3 noktada oldukça büyük, diğer noktalarda küçük çaplı 10 farklı noktada çıkan yangınlar kontrol altına alınırken, 31 Temmuz Pazar günü Bodrum çöplüğünde çıkan yangın hala devam ediyor.
İTFAİYENİN SUYU BİTTİ, YANGIN BÜYÜDÜ…
Bodrum’da gün boyu küçük çaplı yangınları, itfaiye ekipleri büyümeden söndürdü. Akşam saatlerinde ise Bağla Dinazor mevkiinde çıkan yangına ekip yetişemediler. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Otluk alanda çıkan yangına ilk olarak itfaiye ekiplerine ait hızlı müdahale aracı müdahale etti. Arazinin bozuk olması nedeniyle itfaiye aracının gidemediği bölgeye, bir siteye ait traktör tarafından su getirildi. Yangına, Bodrum itfaiye amiri Zekeriya Bayırlı, bir itfaiye eri ve iki vatandaş müdahale etti.
Yangın tam kontrol altına alınmak üzereyken bu sefer de itfaiye aracının suyu bitti. O sırada bölgeye yaklaşık 50 metre kadar yaklaşan ormana ait bir arazöz geri dönerek bölgeden uzaklaştı. İtfaiye ekipleri arazözün neden geri döndüğünü anlamazken, arazözün Bağla ile Gürece arasında çıkan yangın nedeniyle geri çağrıldığı öğrenildi. Arazözün geri dönmesi ve itfaiye ekiplerinin suyunun bitmesi ile yangın yeniden büyüdü.
bodrum bağla mumcular gürece yangınları 2YANGINLARA 21 İTFAİYE ARACI MÜDAHALE ETTİ…
Bodrum’da ardı ardına çıkan yangınlar nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından Bodrum’a destek ekipler sevk edildi. Bu ekiplerden 4’ü de Bağla Dinazor mevkiine gelerek yangına müdahale etti. Bodrum ve Milas itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile Bağla Dinazor Mevkiindeki yangın saat 02:00 civarında söndürüldü.
Bodrum çöplüğü de dahil olmak üzere toplam 21 itfaiye aracının müdahale ettiği yangınlara çok sayıda itfaiye eri, orman ekiplerine bağlı arazözler ve orman işçileri katıldı.
Bağla Dinazor Mevkiinde makilik alanda çıkan yangın, çok sayıda orman işçisinin de katıldığı söndürme çalışmaları sonucu saat 01:00 civarında tamamlandı. Yine akşam saatlerinde Kadıkalesi mevkiinde çıkan bir diğer yangında ekiplerin hızlı müdahalesi ile büyümeden söndürülürken, Turgutreis Sağlık Ocağı yanında çıkan bir yangın da ekiplerin hızlı müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.
Bodrum’da ardı ardına çıkan yangınların çıkış sebebi ile ilgili araştırma yapılırken, gece 03:00 itibarı ile Bodrum çöplüğünde devam eden yangının dışında tüm yangınlar söndürüldü.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.