Bodrum Gündem

KORSAN TAKSİYE SUÇÜSTÜ…

bodrumda korsan taksi suçüstü (3)

Bodrum Şoförler Odası korsan taşımacılık ile mücadeleye devam ediyor. Korsan taksiciler, yasa dışı taşıma işini artık gizlemiyorlar, kartvizit bastırıp dağıtacak kadar işlerini büyüttüler. Bodrum Şoförler Odası, adeta hafiye gibi takip ederek,  korsan taşımacıların yakalanmalarını sağlıyor. Başkan Kablı “Bu sene TÜRSAB’ın girişimleri sonucunda yol denetimleri iptal edildi. Şimdi mutlu musunuz?” diye konuştu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Şoförler Odası üyelerinin yoğun şikayetleri üzerine denetimlerini yoğunlaştıran Bodrum Şoförler Odası, Korsan Taksilere Bodrum Trafik ekipleri ile birlikte suçüstü yapıyorlar. Oda üyelerinin korsan taşıma yapanların artık yaptıkları işi gizlemediklerini, kartvizit bastırarak işleri büyüttükleri yönündeki şikâyetleri üzerine kartvizit ile yasadışı taşıma işi yapan bir sahsı aradılar. Havalimanına gitmek üzere telefonda pazarlık eden oda personeli, 90 liraya anlaştı. Daha sonra yasadışı taşıma yapan sahsa, saat 16:30’da Gümbet’te belirlenen bir noktadan kendisini almasını istedi. Oda personeli müşteri gibi yasadışı taşımacılık yapan taksiye binerek, daha önceden seri numarasını aldıkları ve fotoğrafını çektikleri 90 lirayı verdi. Müşteri olarak araca binen oda personeli aracın plakasını da yetkililere bildirdi.

bodrumda korsan taksi suçüstü (6)KORSAN TAKSİCİ: “EKMEK PARASI AFFET AĞABEY” DİYE YALVARDI…

Bu sırada Bodrum Trafik Denetleme Amirliği Gümbet Değirmenler Mevkiinde yasadışı taşımacılık yaptığı yönünde yapılan şikayet edilen taksiyi beklemeye başladı. Yaklaşık 5 dakika sonra araç Bodrum Trafik Denetleme Amirliği tarafından durduruldu. Trafik polisi sürücüden evrakları istedi. Daha sonra araçtaki kişinin kim olduğunu sordu. Sürücü araçtaki kişinin arkadaşı olduğunu beyan etmesi üzerine, polis memuru aracın arka koltuğunda oturan kişinin adının ve sordu. Sürücü bu soru karşısında şaşkına döndü ve “Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Bu seferlik affet ağabey.” diyerek suçunu itiraf ederken, polis memuru, “Hakkınızda yasadışı yolcu taşıdığı yönünde şikâyet vardı. O nedenle durduruldunuz. Şu anda da kamera ile durumunuz tespit edilmiştir.” diyerek yasal işlemlere başlandı.

Şaşkına dönen yasadışı taşıma işi yapan sürücü adeta söyleyecek söz bulamazken, Trafik polisleri yasadışı taşımacılık yapan sürücünün aracını 60 gün trafikten men ederken, 2 bin 500 lira da idari para cezası verdiler.

bodrumda korsan taksi suçüstü (5)VERDİKLERİ PARANIN FOTOĞRAFINI DA ÇEKTİLER…

Bodrum Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Hüsnü Altaç’ın da hazır bulunduğu denetlemede, Şoförler Odası halkla ilişkiler sorumlusu Alper Ertürk konu ile ilgili olarak gazetecilere şu bilgileri verdi; “Bodrum Şoförler Odası olarak taksiciler, servisçiler, TM plakalı toplu taşıma araç sahiplerinin haklarını korumak amaçlı olarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar sonucunda yine bir korsan araç yakalanmış bulunmakta. Bu taksi sahibi ile havaalanına gitmek üzere anlaşma yaptık. 90 lira ücret talep etti. Bu kendisine verildi. Daha sonra ekiple yaptığımız çalışma sonunda kendisine 60 gün trafikten men, 2 bin 500 lira da idari para cezası uygulandı. Bundan sonra çalışmalarımız Bodrum’da her bölge ve mahallesinde devam edecek.”

Ertürk daha sonra para almadım dememesi için korsan sürücüye verdikleri paranın fotoğrafını da çektiklerini ifade etti.

bodrumda korsan taksi suçüstü (17)ODA OLARAK DENETLEMELERE DEVAM EDECEKLER…

Şehir dışında olduğu için bu denetlemeye katılamadığını ifade eden Bodrum Şoförler Odası Başkanı Kablı konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Bu gün yaptığımız denetimi, yerel ve ulusal basın mensubu arkadaşlarımızda takip etti. Basın mensubu arkadaşlarımız sesimizi daha iyi duyuracaklardır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Denetimlerimizin sıklıkla tekrarlanacağını söylemiştik, dediğimiz gibi bu korsanlar hakkında yapılan her ihbarı değerlendirip, birebir peşlerine düşüyoruz. Bodrum ilçemiz çok geniş bir alana ve yaz sezonunda yüksek bir nüfusa sahip, bu da korsan olarak çalışanların iştahını kabartıyor.”

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı (10)KABLI TÜRSAB’I SUÇLADI…

Başkan Kablı Bodrum’da denetimlerin yoğun olarak yapılması gerektiğini ifade ederek TÜRSAB’ın bu denetimleri kaldırılmasında sorumluluğu olduğu iddia ederek oldukça dikkat çeken iddialarda bulundu. Kablı; “Her zaman söylediğim gibi Bodrum denetimsiz olmaz. Bu sene TÜRSAB’ın girişimleri sonucunda yol denetimleri iptal edildi. Şimdi soruyorum TÜRSAB bu durumdan çok mu mutlu? Eğer mutluysalar, niye mutlu olduklarını kendilerine sormak isterim. Geçen sene yaptığımız denetimlerde TÜRSAB acentası plakalı bir araç şoförünün başkasının ehliyeti ile otobüs kullandığına, denetimler sırasında şahit olduk. Bu tarz bir taşımada Allah korusun bir kaza olsa, TÜRSAB bunun turizme olan olumsuz etkisini düşünebiliyor mu? Biz bodrum kaymakamlığımız tarafından oluşturulan denetim komisyonunun tekrar faaliyete geçirilmesi yönündeki düşüncelerimizin hala arkasındayız. Bu denetimlerimiz Bodrum ilçemizde bulunan marinalar, AVM’ler  ve  beachlerde de aynı şekilde devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu gün bize bu konuda sonuna kadar destek olan, Bodrum Emniyet Müdürümüz ve Trafik Denetleme Amirliğimize tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yapılan denetlemede suçüstü yakalanan yasa dışı sürücünün aracı 60 gün süre ile trafikten men edildi ve çekici ile otoparka çektirildi. 2 bin 500 lira idari para cezasının yanında yasa dışı taşıma yapan sürücü 100 lira çekici parası ve 60 gün boyunca günlük 15 lira da otopark parası ödeyecek.

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Taksi fiyatlarında bir ayarlama yapılmadığı sürece bu tür şeyler yaşanacaktır. Öncelikle bir yerli turist olarak geldiğim Bodrum’da taksiler tarafından uygulanan tarifeler sebebi ile kazıklanmaktan bıktık.

  2. Deniz han dedi ki:

    Taksiye vereceğimize günlük araba kiralarız daha iyi