Bodrum Gündem

HALİKARNAS BALIKÇISININ MİRASINI SÜRDÜRÜYORLAR…

park ve bahçeler müdürlüğü halikarnas balıkçısının mirasını sürdürüyor (1)

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kademede oluşturulan seralardan tüm yarımadanın parklarına bitki yetiştiriyor. Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi “Özellikle Bodrum ile özdeşleşmiş bitkileri üreterek, Halikarnas Balıkçısı’nın mirasını da devam ettirmiş oluyoruz.” dedi.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi Bodrum yarımadasının daha yeşil ve daha güzel görünmesi için ekibi ile birlikte Bodrum belediyesi Kademesinde kendilerine ayrılan bölümde bitki üretimi yapıyor. Kendilerine ayrılan bölümlerde seralar yapan Bilgi neredeyse tüm yarımadaya yetecek miktarda bitki ve çiçek çeşitleri yetiştiriyor. Benian Bilgi bitki ve çiçek üretimlerini planlarken Begonvil, Sardunya, Bodrum Ağacı gibi Bodrum’a özgü bitkilere ağırlık verdiklerini söylüyor.

park ve bahçeler müdürlüğü halikarnas balıkçısının mirasını sürdürüyor (10)Bilgi Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili şu bilgileri verdi;  “Park Bahçeler Müdürlüğü olarak yarımada genelinde hem çocuk parkları, hem de spor alanlarına bakım yapıyoruz. Yeşil alanlarımızda bitkiler için, üretim bölümündeki bu arkadaşlarımız da bizlere lojistik destek sağlıyorlar ve seralarda üretimler gerçekleştiriyorlar.”

Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında üretilen bitkiler dışında az miktarda da olsa, bazı bitkileri dışardan alımlarının yapıldığını kaydeden Bilgi şöyle konuştu; “Yarımada genelinde ürettiklerimiz ile her tarafa yetişmemiz mümkün olmuyor. Dönem dönem gerekli olduğunda dışarıdan, Orman Fidanlığı yada özel seralardan doğrudan temin yöntemi yada ihale yöntemi ile bitki alımı yapıyoruz.”

park ve bahçeler müdürlüğü halikarnas balıkçısının mirasını sürdürüyor (19)12 ay boyunca üretim yapıldığını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi özellikle seralarda Bodrum’a özgü Begonvil ve Sardunya üretimine ağırlık verdiklerini kaydetti. Bilgi şöyle konuştu; “Begonvil üretimine ağırlık verdik. Bodrum ile özdeşleşen yerli sardunya çeşitlerimizi ve begonvilleri üretiyoruz. Parklarımıza bundan sonra çok daha fazla begonvil ve sardunya dikebileceğiz.”

park ve bahçeler müdürlüğü halikarnas balıkçısının mirasını sürdürüyor (24)Bilgi Halikarnas Balıkçısının mirasını da devam ettirmeye çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Bu ağaçlarımız Cevat Şakir’in Bodrum’a kazandırdığı ağaçlar. Ficus Retusa Nitida, Borum ağacı olarak biliniyor. İlk üretimi kendisi yapmış, bizde ondan örnek aldık. Önce seralarda çelik alıp köklendirmesini yapıyoruz. Daha sonra saksılara alıyoruz. Birkaç yıl büyüttükten sonra onları başka bir alana dikiyoruz. 7-8 yıl gibi bir süreç gerekiyor bu ağaçları üretmek için.”

Bilgi özellikle Bodrum’a özgü bitkileri yetiştirerek Halikarnas Balıkçısı’nın mirasını da devam ettirmiş olduklarını da sözlerine ekledi.

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu’da zaman zaman Belediye Kademesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğünün üretim seralarını gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alıyor. Taner Uslu bitki üretimi ile ilgili olarak “Kendi imkânlarımızla, kendi emeğimizle, kendi yerimizde daha yeşil bir Bodrum için hep birlikte üretmeye devam ediyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.