Bodrum Gündem

KILIÇDAROĞLU, YENİKAPI MİTİNGİNE KATILMA KARARI ALDI…

cumhurbaskani-erdogan-ynikapı-mitinginde-kemal-kılıçdaroğlu_22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce katılmayacağını ancak bir heyet göndereceğini açıkladığı, 7 Ağustos Pazar günü  Yenikapı’da yapılacak olan Demokrasi Nöbeti mitingine katılma kararı aldı. Türkiye siyasetinde “Bahar Havası” devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 7 Ağustos’taki Yenikapı Demokrasi Nöbeti’ne katılımı değerlendirdiği olağan üstü olarak gerçekleştirilen toplantıda alınan karara göre; Kılıçdaroğlu pazar günü gerçekleştirilecek Demokrasi Nöbeti mitingindeki yerini alacak.

CHP adına açıklama yapan Selin Sayın Böke; “Darbe gecesi hangi gerekçeyle Meclis’te olduysak, Pazar günü de o gerekçeyle parti olarak Yenikapı’da olacaktık. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Yenikapı’daki mitingde olacaktır. Bu kararını da sayın Başbakana kendisi telefonla iletecektir” dedi.

Bu kararın CHP tabanında nasıl bir tepki ile karşılanacağı merak konusu olurken, büyük bir kesim bu kararın Türkiye siyasetindeki bahar havasının çok daha uzun süreceği yönünde görüş bildiriyorlar.

KILIÇDAROĞLU’NUN BU KARARI YASALARA DA YANSIYACAK…

Edinilen bilgilere göre; Kılıçdaroğlu’nun mitinge katılma jesti AKP de memnuniyet yaratırken, Meclis’te bekleyen iki torba yasasından bazı düzenlemeler CHP’nin isteğine göre düzenlenecek. Kılıçdaroğlu’nun jestine yasalarla karşılık verilecek. Meclis’te bireysel emeklilik, varlık barışı gibi iki önemli torba tasarının bazı maddelerine karşı çıkan CHP, bu maddeleri iktidar ile yeniden masaya yatıracak. Birkaç düzenleme CHP’nin itirazları doğrultusunda yeniden düzenlenecek.

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    İlişkiler vıcık ,vıcık oldu. Tayip Erdoğan başardı. Kılıçdaroğlu’nu kınamak da bize düştü. Evet kınıyorum…..