Bodrum Gündem

MUĞLA ve BODRUM ÖRGÜTÜ SEÇİLMİŞLERİ İLE TAM KADRO İZMİR MİTİNGİNE KATILDI…

chp_izmir gündoğdu meydanı mitingi 4 ağustos 2016 (17)

CHP tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstanbul Taksim Meydanı’nda yapılan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nin ardından, ikinci miting de İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP tarafından organize edilmesine karşın, toplumun tüm kesimlerinin davet edildiği mitinge, AK Parti İzmir yöneticileri, Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, sendika, dernek ve meslek odaları yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Muğla CHP Örgütü de Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşmasında neredeyse eksiksiz tüm seçilmişleri ile mitinge katıldı. Muğla CHP İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla İl Yönetim kurulu üyeleri, CHP Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan,CHP Muğla Milletvekili Prof.Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, CHP Muğla Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar ile birlikte ilçe başkanları ve ilçelerin belediye başkanları alandaki yerlerini aldılar.

chp_izmir gündoğdu meydanı mitingi 4 ağustos 2016 (13)BODRUM’UN TÜM SEÇİLMİŞLERİ MİTİNGE KATILDI…

CHP Bodrum İlçe Örgütü de Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri, CHP Bodrum geçmiş dönem İlçe Başkanı Dr.Kerim Cangır ve partililer de Cumhuriyet ve Demokrasi için alandaki yerlerini aldılar.

CHP MİLLETVEKİLİ HİLMİ YARAYICI DA TÜRKÜLERİ İLE KATKI KOYDU…

İzmir Gündoğdu meydanında gerçekleştirilen Cumhuriyet ve Demokrasi mitinginde CHP’li milletvekilleri ile birlikte Ege Bölgesinin tüm seçilmişleri alanı hınca hınç doldurdular. CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ile birlikte birçok sanatçı şarkıları ve türküleri, devrimci şair Ataol Behramoğlu’da şiirleri ile katkı koyarken, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Edip Akbayram, Orhan Aydın, Arif Sağ, Volkan Konak, Zuhal Olcay, Hayko Cepkin, Mazlum Çimen, Selda Bağcan, Cahit Berkay, Menderes Samancılar gibi aydın sanatçılarda mitinge destek verdi.      

İŞİNİ EN İYİ YAPANLAR DEVLET YÖNETİMİNDE YER ALMALI…

İzmir Gündoğdu meydanında gerçekleştirilen Cumhuriyet ve Demokrasi mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,“Devlette yükselmenin yolu bir cemaate, bir partiye üye olmaktan akraba, oğlu, kızı olmaktan geçmemelidir. Bilgiden, birikimden tecrübeden geçmelidir. O işi en iyi yapanlar devlet yönetiminde yer almalı. Başta iktidar partisi olmak üzere herkesin bu gerçeği bir kez daha düşünmesi ve yol haritasını ona göre belirlemesi lazım” dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GAZİ MECLİSİ’NE TOP DA, TÜFEK DE ÇALIŞMAZ…
15 Temmuz 2016 bir darbe girişiminde bulunulduğunu ve bu darbenin Cumhuriyete ve demokrasiye yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu; “Bu darbe girişimi demokratik parlamenter sisteme karşı yapıldı. Demokratik, laik sosyal hukuk devletine karşı yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbesidir bu darbe.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu her türlü darbeye ve diktaya karşı çıkmaya devam edeceklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Cumhuriyet fazilettir, erdemdir, kimsesizlerin kimsesidir. Biz birilerinin kölesi ve kulu değiliz. Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür bireyleriyiz. Cadde ve sokaklarında düşüncelerimizi özgürce açıkladığımız güzel görkemli Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Kimse unutmasın. Bugün hükümet olanlar da unutulmasın o makamlarda oturuyorlarsa onları o makamlara getiren Mustafa Kemal Cumhuriyetidir. Kimse bu cumhuriyeti unutmasın.

BU ÜLKENİN KURUCU DEĞERLERİYLE OYNAMAYIN…
Osmanlı heveslilerine de seslenen Kılıçdaroğlu “Osmanlı’da vatandaş yoktu.” diyerek şunları söyledi; “Ben söylüyorum sizler de söyleyin. ’Cumhuriyetin kurucu değerleriyle kuruluş amaçlarıyla oynamayın’ dedim. Bu ülke kurucu ayarlarına dönmek zorundadır’ dedim. Çünkü o ayarlar cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerlerdi. Biz ayarlarla oynamak yerine takip etmek güçlendirmek zorundayız. Bu darbe demokratik laik sosyal hukuk devletine karşı yapılmış bir darbedir. Parlamenter sisteme karşı yapılmış bir darbedir. O nedenle biz kimden ve nereden gelirse gelsin tüm darbelere ve dikta anlayışlarına karşı çıkıyoruz.
chp_izmir gündoğdu meydanı mitingi 4 ağustos 2016 (32)MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ ÇOK ÖNEMLİ…

Camiye kışlaya adliye siyaset girmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu “Bu darbe girişimi bize medya özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu öğretti. Eğer insanlar gece evlerinden çıkıp tankların üzerine çıktıysa özgür medya sayesinde oldu. Medyaya baskı yapıyorlardı. ’Neden benim haberimi yapmadın’, ’neden şunu televizyonda konuşturuyorsun’ diyorlardı. Size bir sır vereyim. Ben de 6 yıl sonra benim vergilerimle çalışan TRT’ye konuk oldum.” dedi.

CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU IZMIRDEKI MITINGINE KATILDI

CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU IZMIRDEKI MITINGINE KATILDI

10 MADDELİK MANİFESTO YÜZBİNLERCE KİŞİ TARAFINDAN ONAYLANDI…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez Taksim Meydanı’ndaki okuduğu 10 maddelik manifestoyu madde madde okuyarak, mitinge katılanlara oylattı ve alanı dolduranların havaya kalkan kollarını gördükten sonra “Kabul edenler, etmeyenler, oybirliği ile kabul edilmiştir” dedi.

NAZIM’IN DİZELERİYLE BİTİRDİ…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını Nazım Hikmet’in “Bu memleket bizim” şiirini okuyarak, bitirdi. Kılıçdaroğlu, “Büyük ozan Nazım Hikmet şiiri şöyle diyor; Dörtnala gelip uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine Bu hasret bizim. Sizi Nazım’ın hasreti ile selamlıyorum.” diye konuştu.

Yüzbinlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması mitingi olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.