Bodrum Gündem

YOKLUK İÇİNDE BÜYÜYEN ÜNLÜ, HAYIR İÇİN 3 BİN KONSER VERMİŞ…

yılmaz morgül che yi ziyaret etti (2)
Ünlü sanatçı Yılmaz Morgül, Cumhuriyet Halk Evleri’nin Bodrum şubesini ziyaret etti. Ziyarette Cumhuriyet Halk Evleri’nde eğitim gören öğrenciler Yılmaz Morgül için gitar çalıp şarkı söyledi. Yokluk içinde büyüyen Morgül Beykoz sahilinde simit ve galeta satarak kazandığı para ile konservatuarı bitirmiş.
Bodrum Gündem Haber
Özel bir televizyon kanalında katıldığı yarışma ve jüri üyeliği ile son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ünlü sanatçı, Gümbet Pazaryeri’nde bulunan Cumhuriyet Halk Evleri’nin Bodrum şubesine ziyarette bulundu. Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Evleri’nin gerçekleştirdiği çalışmaları takdir ettiğini ve bu yüzden bu ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Morgül çocuklarla samimi görüntüler verdi.
Öğrencilerle beraber şarkı söyleyen ünlü sanatçı, öğrencilere “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Mustafa Kemal Atatürk” sloganları attırdı. Oldukça neşeli geçen ziyarette veliler ve çocuklar Yılmaz Morgül’e yoğun ilgi gösterdi. Morgül, öğrenciler ve velilerle de bol bol fotoğraf da çektirdi.
yılmaz morgül che yi ziyaret etti (4)200’ÜN ÜZERİNDE YARDIM DERNEĞİ İLE ÇALIŞIYORUM…
Ünlü sanatçı, Cumhuriyet Halkevleri’nde çocuklar için yapılan çalışmaları çok takdir ettiğini ve bu yüzden buraya geldiğini belirterek; “Ben de 17 yıldır 220’ün üzerinde sağlık sosyal ve yardımlaşma dernekleri ve vakıflarıyla çalışıyorum. Bunlardan 38’i hasta çocuklar için çalışan vakıf ve dernekler. Cumhuriyet Halkevleri de maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın çocuklarına eğitim hizmeti sunmaktalar, kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktalar. Bizim gelecekte sağlıklı nesillere sahip olabilmemiz için bu kültüre ve bu çalışmalara daha çok değer vermemiz gerekmektedir. Ben de yıllardır bu çalışmaları yapan bir sanatçı olarak her zaman onların yanında yer almanın onurunu yaşıyorum” dedi.
yılmaz morgül che yi ziyaret etti (5)YOKLUK İÇİNDE BÜYÜDÜM…
Kendisinin çocukluğunun da yokluklar içinde geçtiğini anlatan ünlü sanatçı; “Ben zaten çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. İlkokulda okuduğum zamanlarda Beykoz Sahili’nde simit ve galeta satıyordum. Konservatuvarım bitene kadar ailemden hiçbir şekilde eğitim ihtiyaçlarım için harçlık bile almamış bir insanım. Çünkü okul tatillerinde çalışıp kendi ekmeğimi kendim kazandım. O yüzden insanlığın, paranın değerini çok iyi biliyorum” diye konuştu.
yılmaz morgül che yi ziyaret etti (3)3 BİNİN ÜZERİNDE KONSER VERDİM…
Şuanda TV8’de yayınlanan Rising Star isimli yarışma programında jüri üyeliği de yapan Yılmaz Morgül, ziyaret sırasında gitarıyla şarkı söyleyen Kutay isimli bir gencin performansını da çok beğendi. Morgül, gence jürisi olduğu programa katılmasını önerdi. Gitarcı gencin “Ben bu işi para için yapmayı düşünmüyorum” demesi üzerine Yılmaz Morgül şöyle konuştu: “Bu işi ciddi yapmak istiyorsan bu platformlarda yer almalısın. Acun Ilıcalı bu imkanı sunuyor, yoksa nerede bulacaksın bu imkanı. Biz bu işi para için mi yapıyoruz? Ben 17 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yardım kuruluşları için 3 binin üzerinde konser verdim, kuruş almadım. Sanatçı olmak istiyorsan beni örnek al. Ama orada jüri üyesi olduğum için o çocukları biz topluma kazandırıyoruz. Bedavadan konuşarak sanatçı olunmaz. Ben o platformları tercih etmiyorum diye o platformlara saygısızlık yapamazsın. Çünkü oraya Türkiye’nin 81 şehrinden çocuk katılıyor. Biz o çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tıpkı burada emekli olup ta öğretmenlik kutsallığının bilincinde bu çocukları eğitmeye çalışan öğretmenler gibi” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Evleri yetkilileri tarafından Yılmaz Morgül’e teşekkür belgesi verildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.