Bodrum Gündem

GÜNDOĞAN ARITMA TESİSİNDEN AKAN SU DENİZE KARIŞIYOR…

GÜNDOĞAN ARITMA TESİSİNDEN AKAN SU DENİZE KARIŞIYOR…
gündoğan-arıtmadan-çıkan-yosunlu-su-denize-akıyor-2
Gündoğan Mahallesi’nde derede biriken suyun yosun tutması ve yosunlu suyun zaman zaman denize boşalması vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Bodrum Gündem Haber
Gündoğan Mahallesi’nde arıtma tesisinden dereye akan suyun, derede birikerek yosun tutması ve yosunlu suyun zamanla dalganın sahilde oluşturduğu seti yararak denize boşalması çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Daha önce haber bültenlerimizde de yer verdiğimiz konuyla ilgili, vatandaşlar yosunlu suyun bölgede kötü görüntü oluşturduğunu ve bir an önce çözülmesi gerektiğini söylüyorlar.
gündoğan-arıtmadan-çıkan-yosunlu-su-denize-akıyor-1Önceki gün yine biriken suyun, sahilde dalgayla oluşan seti yarması üzerine sahilde denize giren çocuklar suyun önünü kapatmaya çalıştı. Çocukların kürekle suyun önünü kapattığı fakat ilerleyen saatlerde iyice biriken suyun tekrar seti yararak denize ulaştığı bildirildi.
MUSKİ Tesisler Daire Başkanlığı’ndan gelen görevlilerin deredeki sudan son bir hafta içinde birkaç kez numune aldıkları öğrenildi. Yetkililerin konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlara, MUSKİ olarak ölçüm çalışması yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde sorunu çözeceklerini söyledikleri ifade edildi.
Mahallede yaşamını sürdüren bir vatandaş söz konusu durumla ilgili şunları söyledi: “Buradaki tek sıkıntı suyun derede birikmesi. Su yukarıdan aktığı sürece yosun tutuyor. Pis demiyoruz. Biz numunelerini aldırıyoruz, su temiz çıkıyor. Derenin zemini beton, bu yüzden üstü yosun tutuyor. Yukarıdan gelen su biriktikçe zaman zaman sahildeki seti yarıyor ve yosun denize karışıyor. Denize giren vatandaşlar da tepki gösteriyor. Arıtılmış temiz su ama kimse arıtma suyunda yüzmek istemez. Bunun çözümü; MUSKİ suyu derenin yakınına değil de arka kısımdaki daha geniş araziye vermesi gerekiyor” 
gündoğan-arıtmadan-çıkan-yosunlu-su-denize-akıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.