Bodrum Gündem

BODRUM CUMHURİYET ve DEMOKRASİYE İÇİN TEK YÜREK… (FOTO GALERİ)

bodrum demokrasi mitingi (135)

Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Demokrasi Mitinginde konuşan Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, 15 Temmuz direnişinin Muğla’dan, Marmaris ve Bodrum’dan başladığını söyledi. Bodrum Kaymakamı Dr.Gödekmerdan “kökü nerede olursa olsun kim olursa olsunlar vatanımızı bölmeye güçleri yetmeyecektir.” Derken, AK Parti İlçe Başkanı Demiralp “Tüm ülke istiklal ve istikbal mücadelesi için tek yürek oldu ve büyük bir destan yazdı.” Dedi. Başkan Kocadon ise “Zaman ‘Artık yeter’ deme zamanı. Birlikte yaşama zamanı.” Vurgusunu yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

15 Temmuz’da FETÖ/PDY tarafından yapılan başarısız Darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile tüm yurtta “Demokrasi Nöbetleri” tutulmaya başlandı. Bodrum’da da süren demokrasi nöbetleri Kumbahçe’de yapılan miting ile sona eriyor. 7 Ağustos Pazar günü yapılacağı duyurulan Bodrum Demokrasi Mitingi, başta Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan ile birlikte CHP ve MHP liderlerinin de katılacağı İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” nedeni ile son anda bir gün öncesine alındı.

bodrum demokrasi mitingi (58)Bodrum Kaymakamlığının öncülüğünde düzenlenen Bodrum Demokrasi Mitingi, bayraklar ile süslenmiş Catamaran ve onlarca teknenin iskele meydanından hareket etmesi ile başladı. Kumbahçe’ye gelen Türk bayrakları ile süslenmiş tekneler, kale manzarası ile birleşince muhteşem bir görüntü oluşturdu. Miting öncesinde mehter marşları ile birlikte Dombra, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, İzmir Marşı ve Memleketim gibi çok farklı müziklerin çalınması dikkat çekti. Mitingde yurttaşlar “Milli İradeye Saygı”, “Demokrasinin yanındayız”, “O halde, bu halde, herhalde yanındayız Reis” yazılı Türkçe pankartların yanısıra ingilizce “Democray Freedom Forever” pankartlar taşıdılar.

bodrum demokrasi mitingi (49)Korsan gemisi konsepti ile etkinliğe katılan teknelerin görüntüsü ise meşalelerin de yakılması ile adeta filmlerdeki deniz savaşlarını andırdı. Diğer taraftan özellikle milli bayramlarda Türk Bayraklı kıyafetleri ile göz dolduran Kule ve Mandalin ekibine oyuncu Oktay Kaynarca’nın da katıldığı görüldü.

Teknelerin de Kumbahçe meydanına gelmesi ile miting alanı coştu.

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Baş Savcısı Dr.Barış Duman, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum İlçe Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve muhtarlar, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden, BODER Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, TÜRSAB BYK Başkanı Sevinç Gökbel ile birlikte, sanatçılar Muazzez Ersoy, Serdar Ortaç, Oktay Kaynarca, Yeliz Yeşilmen, Hamdi Alkan, Fatih Ürek, Selen Görgüzel, Kerimcan Durmaz, Neco, Demet Akalın ile birlikte Muharip Gaziler Derneği üyelerinin de aralarında olduğu yurttaşlar Kumbahçe meydanını doldurdu.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP’li ve bağımsız Belediye Meclis üyeleri mitinge katılmadılar.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kumbahçe Mahallesi İmamı Fatih Şimşek şehitler için Kuran-ı Kerim okudu.

Ardından konuşmalara geçildi.

bodrum demokrasi mitingi (104)KÖKÜ NEREDE OLURSA OLSUN VATANIMIZI BÖLMEYE GÜÇLERİ YETMEYECEK…

Demokrasi mitinginin açılış konuşmasını yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan günlerdir sokakları boş bırakmayarak, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederek, Bodrum’un devlete ve demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi. Kaymakam Dr.Gödekmerdan; “Bugün teröre inat, bölücülere inat, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bölmeye çalışanlara inat, Bodrum olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yapılan saldırı sonucu ülkemizin, milletimizin yanında olduğunu göstermek, karanlık günleri aydınlığa kavuşturmak, ‘Biz de varız’ demek için toplandık, bu vatan topraklarını ecdadımızın bize nasıl teslim ettiğini nasıl korumamız gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimini yapanların, kökü nerede olursa olsun kim olursa olsunlar vatanımızı bölmeye güçleri yetmeyecektir. Demokrasi mücadelesini destekleyen vatandaşlara, siyasi partilere, milletimizin yanında yer alan sanatçılara ve medya mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

bodrum demokrasi mitingi (105)ZAMAN ‘ARTIK YETER’ DEME ZAMANI BİRLİK ZAMANI…

Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 2012 yılında terörist gibi alınıp götürüldüğünü belirterek oldukça coşkulu bir konuşma yaptı. Başkan Kocadon “İşte o gün bodrum halkı nasıl demokrasiye inandıysa bana inandıysa bugünde demokrasiye olan inancını seçilmiş olan insanlara karşı saygısını yine demokrasiye sahip çıkarak gösterdi. Bugün sen, ben değil, biz olma günüdür. Biz olursak, hep beraber demokrasi içinde, kardeşçe, özgürce, bireysel hak ve özgürlüklerle yaşayacağız. Zaman ‘Artık yeter’ deme zamanı. Birlikte yaşama zamanı. Seçilmişlere gösterdiğiniz bu güzel mücadele ruhunun, örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

bodrum demokrasi mitingi (106)MİLLET İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ İÇİN TEK YÜREK OLDU…

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise 15 Temmuz darbe girişiminin ülkedeki tüm darbelerden farklı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Şu gerçeği herkesin çok iyi gördüğüne inanıyorum. 15 Temmuz darbe girişimi ülkemizdeki tüm diğer darbelerden farklı olarak, sadece hükümeti devirmeyi, yönetimi ele geçirmeyi değil, aynı zamanda milleti de ele geçirip esir etmeyi hedefliyordu. Şayet bu darbe başarılı olsaydı; 16 Temmuz’da ülkemizdeki herkes için bambaşka bir hayat başlayacaktı. Bu ihanet şebekesinin mensubu olmayan, iradesini Pensilvanya’daki terör örgütünün başına teslim etmeyenler, bu ülkede hayatını sürdürmeye, geleceğini inşa etmeye, vatan toprağını ve vatan bayrağına sahip olamayacaktı. Milletimiz bu tehlikeyi gördüğü için Ak Parti’lisiyle, CHP’lisiyle, MHP’lisiyle ve diğer partiler darbe girişimine karşı çıktı. Devletin yanında yer aldı. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Çanakkale de ve İstiklal Harbinde sergilediğimiz birlik ve beraberliğin günümüzdeki tezahürüdür. 15 Temmuz gecesi sadece İstanbul ve Ankara’da değil tüm ülkede milyonlarca vatan evladı sokaklardaydı. Tüm ülke istiklal ve istikbal mücadelesi için tek yürek oldu ve büyük bir destan yazdı.” dedi.

Demiralp Hak’kın vaad ettiği günlerin yakında olduğuna inandıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın da mitinglerde sık sık okuduğu Arif Nihat Asya’nın “Dua” adlı şiirini okudu. Demiralp konuşmasının sonunda da Rabia işaretini yaparak yurttaşlar ile birlikte “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” sloganını attı.

bodrum demokrasi mitingi (108)ALLAH TÜRK’Ü KORUSUN…

MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar da birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında; “15 Temmuz’da Türkiye’nin üzerine bir karanlık çöktürmeye çalıştılar. Ama bizler ve sizler gibi Türkiye sevdalıları, bu karanlığa engel oldular. Bundan sonra da hep engel olacağız. Bu durumu bir daha yaşamak istemiyorsak, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde bizlere çok anlamlı ve çok manidar sözler ile bu günleri apaçık göndermiştir.” dedi.

Sancar konuşmasının sonunda “Demokrasi mücadelesi için ve düşmanları yenebilmek için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Allah Türkü korusun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Demet Akalın ve Serdar Ortaç’da birer konuşma yaptılar. Serdar Ortaç  “Şeytan” adlı şarkısını seslendirdiği sırada, Ak Parti Ankara milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’da sahneye gelerek yurttaşları selamladı. Ortaç Akdoğan’ı tanımayarak “Şimdi söz sırası galiba İl Başkanımız da, o konuşma yapacak” şeklinde anons edince, bir an ortam soğudu lakin sanatçıların uyarısı ile yaptığı yanlışlığı gören Ortaç ile Yalçın Akdoğan birbirlerine sarılarak selamlaştılar.

bodrum demokrasi mitingi (112)BU MİLLET MENDERES’İ ASTINIZ, ÖZAL’I ZEHİRLEDİNİZ, ERDOĞAN’I YEDİRMEYİZ, DEDİ.

Bodrum Demokrasi Mitingine sürpriz bir şekilde katılan ve yurttaşlara bir konuşma yapan geçmiş dönem başbakan yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan FETÖ mensubu teröristleri zombiye benzeterek şunları söyledi: “Türkiye’yi tamamen hakimiyet altına almak istediler. Ama bu millet bu zombilere bu haşhaşilere fırsat vermedi ve milletin adamlarına sahip çıktı. Bunların ilk hamlesi değildi, belki sonda olmayacak. Gezi olaylarınında,17-25 aralık darbe girişimin arkasında da bunlar vardı. Sokak gösteri ile geldiler olmadı, yargı darbesi ile geldiler olmadı, askeri darbe ile geldiler olmadı. Ne dedi bu aziz millet gezi olaylarından sonra, Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı yedirmeyiz, dedi.”

bodrum demokrasi mitingi (113)MAKSATLARI DEVLETİ DEVİRMEKTİ…

Birlik ve beraberlik mesajı veren Akdoğan; “O tanklar uçaklar bomba yağdırdığında insanların altında Ak Partili, CHP’li MHP’li yazıyor muydu? Yazmıyordu. O nedenle Ak Partili MHP’li, CHP’li tüm vatandaşlarımız birlik içinde, dirlik içinde taşın altına elimizi koyacağız. Vatanımıza bayrağımıza sahip çıkacağız. Ey FETÖ ‘nün haşhaşileri, ey FETÖ’nün teröristleri, Türkiye’yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye’yi size dar edeceğiz. İnlerine de girdik köklerini de kazıyacağız. Bunların zulmetmediği kimse kalmadı. Herkese kötülük yaptılar, her yere sızdılar. Maksat bir partiyi bir hükümeti devirmek değildi. Maksat devleti devirmekti. Bu yüzden orduya ve milli olan hangi yapı varsa sirayet ettiler, Ama bu millete bu aziz millete sirayet edemediler. Bu millet şahlandı demokrasiye ve vatanına sahip çıktı, hepinizden Allah razı olsun gazanız mübarek olsun diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

bodrum demokrasi mitingi (122)Akdoğan’ın konuşmasının ardından koluna giren sanatçı Muazzez Ersoy “Sayın bakanımı bırakmıyorum, hep birlikte sizlerle Memleketim, şarkısını okumak istiyorum.” dedi. Mitinge katılan sanatçılar ve yurttaşların Memleketim şarkısını birlikte okuması ile demokrasi mitingi sona erdi.

Bodrum Demokrasi Mitinginin sonunda da çalışma Bakanı Süleyman Soylu telekonferans yöntemi ile canlı olarak miting alanına bağlandı. Soylu Bodrum Demokrasi Mitingine katılanları selamlayarak, 15 Temmuz başarısız Darbe Girişimi ile ilgili görüşlerini aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.