Bodrum Gündem

GÜMÜŞLÜK’TE HALK PLAJINA SALDIRI…

GÜMÜŞLÜK’TE HALK PLAJINA SALDIRI…
gümüşlük halk plajına saldırı (7)
Gümüşlük Mahallesi’ndeki bir halk plajında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, şezlong ve duş kabinlerinin kırılarak denize atılması ve şemsiyelerin üzerine benzin dökülüp yakılması bölge sakinleri tarafından protesto edildi. Halk plajlarının halka kapatılması Bodrum’da sık sık yaşanan bir olay, ancak bu tür tehlikeli ve şiddet içeren bir saldırı ilk defa meydana geliyor.
Bodrum Gündem Haber
Koyunbaba Halk Plajı’na yaklaşık iki ay önce bölge sakinleri ve Bodrum Belediyesi tarafından şezlong ve şemsiyeler yerleştirildi. Plaja yine vatandaşların çabalarıyla derme çatma duş kabinleri yapıldı.
Önceki gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yaklaşık 60 adet şezlong ve yapılan duş kabinleri kırıldı. 25 adet şemsiye ise üzerine benzin dökülerek yakıldı. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili araştırmasının sürdüğü öğrenildi.
gümüşlük halk plajına saldırı (6)GÜMÜŞLÜK AHALİSİ OLAYI PROTESTO ETTİ…
Aralarında Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu ile Gümüşlük Platformu üyelerinin de bulunduğu çok sayıda vatandaş Pazar günü öğle saatlerinde olayı protesto etti.  Kırılan şezlong parçalarını ve üzerinde “Şemsiyeye ateşle yaklaşma”, “Her türlü talana son”, “Şemsiyeyi yakarsan güneş de seni yakar”, “Güneş geldi kaç kaç, şemsiyeni aç aç”, “Kıyılar halkındır”, “Halk plajına sahip çıkıyor” ve “Vandallığa hayır” yazılı dövizleri taşıyan eylemciler elde kalan az sayıdaki halk plajını ne pahasına olursa olsun savunacaklarını dile getirdiler.
gümüşlük halk plajına saldırı (1)HALKIN PLAJI ve KIYILAR TALAN EDİLİYOR…
Gümüşlük Platformu Sözcüsü İbrahim Hakkı Zırh yaptığı konuşmada, “Bodrum kıyıları rant uğruna yağmalana yağmalana bu hale geldi” dedi.
İbrahim Hakkı Zırh “Biz yıllardır Gümüşlük’te halkın yerlerini başkaları zapt etmesin diye çalışıyoruz. Görüyoruz ki büyük şirketler kıyıları işgal ediyorlar. Koyunbaba bölgesinde de halk plajı olarak bir tek burası var. Burası da zamanla başkaları tarafından işgal ediliyor. Ama burası planlarda halk plajı olarak görünüyor. Buradaki insanların da istediği bu plajın tamamen halk plajı kurallarına uyarak belediyemiz tarafından yeniden tanzim edilmesi; tuvaletlerin yapılması, duş alanlarının yapılması. Şezlongların ve şemsiyelerin yenilenmesini istiyoruz. Böyle bir alan artık kalmıyor. Zaman içerisinde tüm kıyılar büyük şirketler tarafından bir şekilde işgal altına alınıyor. Bu bölgede yaşayan insanların tek amacı doğal bir bölgede, kamunun alanı olan bir yerde denize girmek istemektedirler” şeklinde konuştu.
Koyunbaba Mahallesi Muhtar Azası Hüseyin Bilen de “Bu kamu malına açık bir sabotaj. Hiçbir ticari amaç gözetmeksizin yaptığımız halk plajına yapılan bu saldırıyı kınıyor, suçluların bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
gümüşlük halk plajına saldırı (4)60 ŞEZLONG KIRILDI, DUŞLAR DA SÖKÜLÜP DENİZE ATILDI…
Gümüşlük Mahallesi’ndeki Kamelya Sitesinin 2. Başkanı Taner Kayer da 15 yıldır sürekli Gümüşlük’te yaşadığını ve yaşamaktan da çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Buradaki plajımız bir takım sermaye grupları tarafından daha önce elimizden alındı. Çabalarımız sonucu buraya tekrar kavuştuk fakat kendi çabalarımızla yaptığımız ve belediyenin de destek sağladığı şezlonglarımızın geçen akşam yaklaşık 60 tanesi kırıldı. Derme çatma da olsa yaptığımız duşlar sökülüp denize atıldı. Biz artık bu vandalizmi yaşamak istemiyoruz. Güzel, medeni, çağdaş bir plajda denize girmek istiyoruz. Burası Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde halk plajı olarak olarak
görünüyor”
Vatandaşlar eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.