Bodrum Gündem

YASAK KALKTI, LAKİN DURUM HALA KRİTİK ! (HaberliYORUM)

YASAK KALKTI, LAKİN DURUM HALA KRİTİK ! (HaberliYORUM)
bodrum sahiller boş
Beklendiği gibi 2016 yılı turizm sezonu sıkıntılı bir şekilde devam ediyor. 2016 yılında başta terör olayları ve dış ilişkilerimizdeki gerginlik olmak üzere bir çok neden üst üste gelince Türkiye genelinde, Muğla ve Bodrum özelinde kriz gün geçtikçe büyüyor.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 
Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi, Avrupa’da da ekonomik kriz yükselerek devam ediyor. Son olarak İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı ile Avrupa ülkelerinde ekonomik krizin yanında siyasal ve sosyal kriz zirve yapmış durumda. Bütün bu dış etkenlere ek olarak Türkiye’de meydana gelen terör saldırıları ve Rusya ve Almanya başta dış ilişkilerimizdeki krizler turizmi olumsuz yönde etkiledi. Resmi verilere göre yüzde 40’lar seviyesinde düşüş yaşanırken, turizmciler bu rakamların aslında yüzde 60’lar seviyesinde olduğunu ifade ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan istatistiklere göre, Milas-Bodrum Havalimanı’ndan geçen yıla göre giriş yapan turist sayısındaki düşüş yüzde 42 olarak açıklandı.
2015 yılında Ocak-Temmuz ayları arasında Bodrum’a gelen turist sayısı 429 bin kişi olarak açıklanırken, bu rakam 2016 yılında 246 bin olarak gerçekleşti. Milliyetlere göre yapılan dağılıma göre 2016 yılında Ukrayna, Danimarka, Litvanya ve İran’dan gelen turistlerde artış gözükürken, geri kalan 19 ülkeden gelen turistlerin sayısı en
düşüğü yüzde 20 en yükseği yüzde 95’lere varan oranlarda azaldı.
turizme darbeYERLİ TURİST TERCİHİNİ BODRUM’DAN YANA KULLANIYOR...
Okulların kapanmasının ardından, bütün olumsuzluklara karşın tatil tercihini Bodrum’dan yana kullanan yerli turistler, turizmcilere ve esnafa biraz nefes aldırdı. Ancak 15 Temmuz’da başarısız bir darbe girişimi ile turizm sektörü yeni bir krizin eşiğine geldi. Üstelik hükumet tarafından memurların izinlerinin yasaklanması ile Türkiye’de ki bütün turizm merkezleri bir anda boşaldı. Antalya, Muğla ve özelde Bodrum bu karardan en çok etkilenen tatil merkezleri oldu. Ancak darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından normalleşme süreci başlarken, yerli turistler tatil tercihini Bodrum’dan yana kullandılar. Çeşme, Kuşadası, Alanya, Kaş, Kemer gibi tatil beldelerinde yaprak kımıldamazken, Bodrum’da hareketlilik her şeye karşın devam etti. Ancak bu hareketlilik turizmcileri mutlu etmeye yetmedi.
KAMU PERSONELİNİN İZİN YASAKLARI KALKTI…
15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükumetin aldığı kararla kamuda izinlerin iptal edilmesi de geçtiğimiz üç hafta içerisinde turizm sektörüne olumsuzluk, yasağın kalması ile umuda dönüştü. Bakanlar kurulunun aldığı kararla izin yasağının kalkması, Bodrum başta olmak üzere bütün tatil beldelerinde olumlu bir katkı sağlaması bekleniyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.