Bodrum Gündem

AKUT GÖNÜLLÜ TANIŞMA TOPLANTISI

AKUT GÖNÜLLÜ TANIŞMA TOPLANTISI
11.08.2016
0
A+
A-
akut tanışma toplantısıArama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum Ekibi’ne yeni gönüllüler kazandırmak amacıyla “Gönüllü Tanışma Toplantısı” gerçekleştirildi. Oasis Alışveriş Merkezinde bulunan Mola Kafe’de yapılan toplantıya çok sayıda gönüllü katıldı.
Bodrum Gündem Haber 
Toplantıda AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu, gönüllüleri merak ettikleri konular hakkında bilgilendirdi. AKUT’un yürüttüğü çalışmaların katılımcılarla paylaşan Uslu yeni üye olanlara verilecek eğitimler hakkında da bilgiler aktardı.
Altı ayda bir gerçekleştirilen gönüllü tanışma toplantısında konuşan AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu, toplantı ve verdikleri eğitimden bahsederek şunları kaydetti:  “Yeni gönüllü katılım toplantısı gerçekleştirdik. Altı ayda bir yaptığımız toplantılardan birisiydi bu. Bundan önceki toplantıyı geçtiğimiz mart ayında yapmıştık. Yeni gönüllülerin zaman zaman bize müracaatları oluyor. Bu müracaatları değerlendirmemiz gerekiyor. Daha önceleri sık sık yapıyorduk ancak yeni gönüllülere verdiğimiz eğitimleri belli periyotlarda yapabilmek için artık altı ayda bir gerçekleştiriyoruz. Yeni üye olan arkadaşlarımızı altı aylık zaman diliminde temel eğitimlerini hazırlayıp üst seviyeye çıkartıyoruz. Daha sonraki grubu sıfırdan başlayıp belli bir seviyeye getiriyoruz. Amacımız Bodrum’da yaşayan gönüllü olmak isteyen arkadaşların eğitimlerini almalarını, bu eğitimler sonrasında da operatif hale gelmelerini sağlamak” dedi.
AKUT olarak Bodrum’da çok sayıda operasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizen Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi bölgemizde bir çok operasyon yaşıyoruz. Yangın, sel, arama kurtarma çalışmaları gibi. Bunu ancak gönüllülükle yürütebiliyoruz. Gönüllü olmadığı zaman bu çalışmalar maalesef çok kısa bir döngü içerisinde oluyor. Ne kadar çok gönüllümüz olursa o kadar çok operasyon gücümüz olur. Bununla beraber biz sadece operatif bir ekip değiliz. Sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriyoruz. Yine bunları hepsi gönüllülük çerçevesinde oluyor. Bugün katılan arkadaşların bir çoğu yetenekli. Bu yetenekleri çerçevesinde AKUT’un bünyesinde belli noktalara gelip daha verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.
AKUT’a katılım şartlarına da değinen Uslu konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı;  “Katılmak için herhangi bir şartımız yok. Ülkesini seviyor olması yeterli. Herkes burada ülkesinin sevdiği kadar, bu anlamda faydalı olabilmek için yanımızda oluyorlar. Dernek üyesi olabilmek için yasa olarak 18 yaşını doldurmak gerekiyor. Ancak bizim 18 yaşın altında arkadaşlarımız da var. Onları öğrenci gruplarımızda yetiştiriyoruz. Daha önce de böyle gruplarımız olmuştu. Bu arkadaşlarımızdan bazıları şu an üniversitede. Altyapılarını biz hazırlayıp gittikleri yerlerde daha etkili olmaları sağlıyoruz” diye konuştu.
AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu, 18 yaşın altındaki üyelerin operasyona götürülmediğini, sadece eğitim verildiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.