Bodrum Gündem

“BODRUM SADECE BEACHLERDEN VE DİSKOLARDAN İBARET DEĞİL”…

11.08.2016
0
A+
A-

bodrum sadece beachlerden ibaret değil (4)Bodrumlu üniversite öğrencisi Ayşegül Günaydın köyün değerlerini yaşatmak ve tanıtmak için anneannesi ve onun annesinden kalan 50 yıllık kıyafetleri tanıtmak için kamera karşısına geçti.

Bodrum Gündem Haber

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler bölümü 4. Sınıfında öğrenim gören 23 yaşındaki Ayşegül Günaydın köyündeki kültürel ve tarihi değerlerin tanıtımı için kolları sıvadı. Anneannesi 75 yaşındaki Ayşe Topan ‘dan kalan ve sandıklarda yaklaşık 50 yıldır bekleyen giysileri çıkartarak giyen Günaydın kamera karşısına geçti.

Etrim’e Gelen Bu Güzellikleri Hala Görebilir…

Etrim köyünün kırsalında ineklerle; 240 yıllık çeşme başında, tarihi sarnıç yanında yöresel kıyafetlerle fotoğraf çektiren Günaydın , top don, entari, ipekli çemberi ve yazma beşibirliklerin halen kullanılmakta olduğunu belirterek “Bu güzellikler yöremizde yaklaşık 500 yıldır kullanılıyor. Bodrum’a gelen sadece beachlerden ve diskolardan denizden ibaret olmadığını bilmelerini isterim. Çok değil 7-8 km. lik mesafede çok güzel köylerimiz doğal güzelliklerimiz var, sandıktan çıkan kıyafetlerden bu değerlerden sadece bazıları, Bazen bir iki kuşak önce dünyaya gelsem daha iyiydi diye düşünüyorum, aralarında aneminde tam olarak benim yaşlarımda iken giydiğim kıyafetlerde var” dedi.

Kent Müzesi’nde Yerini Alacak…

Bodrum Sözlü Tarih Gurubu Araştırmacısı emekli öğretmen Nuran Yüksel’de Günaydın’ın çalışmalarını övgü ile bahsederek “Kimliklerini,  geçmişlerini unutmayan gençlerimiz değerlerimizi geleceğe taşıyacaklar. Ayşegül’ün yaptığı bu önemli çalışma Bodrum’un geçmişini günümüze taşıyan Bodrum Kent Müzesi ‘nde yerini alacak. Şu ana kadar kent Müzemiz’de 30 bine yakın fotoğraf, 1900 döküman ve 35 videoyu Kent Müzesi Arşivi’nde toplamayı başardık” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.