Bodrum Gündem

ÇOK “Kİ-SHE-SEL”…

11.08.2016
0
A+
A-

özlen ayata defile (60)Tasarımcı Özlen Ayata’nın,  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde gerçekleşen deri ağırlıklı, tamamı el işçiliği tasarımlarının yer aldığı ve mankenlerin Kızılderili makyajıyla sunum yaptıkları  300 parçalık  “ Kİ – SHE – SEL 3” isimli defilesi büyük beğeni topladı.

 

Bodrum Gündem Haber

Tasarımcının Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde bulunan “Özlen Ayata Tasarım Atölyesi”nde hazırladığı birbirinden güzel parçaların yer aldığı defileye sanat ve sosyete camiasından yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yelek, çanta, takı ve aksesuarların yer aldığı defiledeki ürünleri  13 büyük, üç de küçük manken sundu.  Gecede sunum yapan tüm mankenler tasarımcı Özlen Ayata’nın akraba ve arkadaşlarından oluştu.

“Tek Başımayım. Tasarımı, Üretimi Hepsi El Yapımıdır”…

Aslen işletme mühendisi olan tasarımcı Özlen Ayata, 9 yıl önce gümüş aksesuar işleyerek bu işe başlamış.  Moda dünyasındaki serüveni ile ilgili olarak “Aslen işletme mühendisiyim, fakat 9 yıl önce gümüş işleyerek başladım aksesuar tasarımı işine.  Üç yıl önce de deriyi ilave ettim.  Deri ve bir çok doğal malzemeyi bir arada kullanıyorum.  Sentetik hiçbir ürün yok.  Çoğunlukla el dikişi, deri yelekler, çantalar ve takılar üretiyorum.” Dediği konuşmasına şöyle devam etti “ İlk başta ilgi gösterip geldikleri için çok teşekkür ediyorum, umarım güzel vakit geçirirler. Hayal kırıklığına uğramazlar. Çok çalıştım. Bu defilenin bir özelliği de hepsi el yapımıdır. Her şey bana aittir, bununla da gurur duyuyorum.  Hiç ekibim yok. Tek başımayım. Bugün  300’e yakın ürün sergilenecek.  Bunları 6-7 ayda hazırladım.  Mankenlerim profesyonel değil. İçlerinde kızım,  yiyenlerim ve arkadaşlarımın kızları  var. Çok tatlı genç kızlar ve hiç biri beni kırmadılar, kabul ettiler.”

Tasarımcı Özlen Ayata, önümüzdeki yıllarda bu defileleri “Kİ_SHE_SEL” 4-5 diye devam edeceğini ifade etti.  Dibek Sofrası Meydanında gerçekleşen defileyi izleyen hanımların şıklıkları da dikkatten kaçmadı.

 

 

Yorumlar

  1. Doğa Buket dedi ki:

    Harika bir defileydi..