Bodrum Gündem

RÜZGARIN KIZI ANNESİZ KALDI…

11.08.2016
0
A+
A-

LENA ANNESSİZ KALDI (5)Rüzgarın kızı, Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un başarılı milli sporcusu Lena Aylin Erdil’in önceki gün yaşamını yitiren annesi Alman vatandaşı 55 yaşındaki Ellen Erdil için Ortakent Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törenin ardından Ellen Erdil’in naaşı vasiyeti üzerine Bitez Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Bodrum Gündem Haber 
4 yıldır kanser tedavisi gören ve önceki gün hayata veda eden Ellen Erdil için, Lena Erdil Windsurf Center’da tören gerçekleştirildi. Törene Ellen Erdil’in ailesi, yakınları, Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Lena Aylin Erdil’in annesi için yazdığı şiir hem Türkçe hem de İngilizce olarak okunurken Ellen Erdil yakınları birer konuşma yaptılar.
Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ellen Erdil’in eşi Marmara Üniversitesi Antrenörlük Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güven Erdil şunları söyledi:  “Uzun zamandır bir rahatsızlığı vardı zaten. Bu yürüyüşte Türkiye için çok şeyler yaptı. Bodrum’da bir tane dünya şampiyonu yetiştirdi. Büyük emekler verdi. Türkiye için özellikle çok çalıştı. Türk çocuklarının daha iyi olması için yabancı düşmanlığına karşı hem Almanya’da hem burada her şeyi yaptı. Söylenecek bir şey yok artık. Mekanı cennet olsun. Bundan sonra biz onun ışığını devam ettireceğiz. Lena da o yolda elinden geleni yapacak” dedi.
Prof. Dr. Güven Erdil, eşinin Almanya’da bir ilkokulda müdürlük yaptığı dönemde dil bilmedikleri için zihinsel engellilerle okutulan Türk çocukların normal okullara döndürebilmek için çok çaba harcadığını ve bunu da başardığını belirterek “o çocuklar şimdi belki de hepsi birer akademisyen oldular” ifadelerini kullandı.
Tören boyunca Lena Aylin Erdil gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.