Bodrum Gündem

APO’YU SORGULAYAN KOMUTAN BODRUM’DA KONUŞTU…

APO’YU SORGULAYAN KOMUTAN BODRUM’DA KONUŞTU…
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (7)
Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bir konferansa katılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur çarpıcı açıklamalar yaptı. Uğur aynı zamanda teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı da sorgulayan isim olarak biliniyor. E.Albay Uğur’un söylediği bir cümle ise çok dikkat çekici; “80’de Devrimcilere ve Ülkücülere balyoz vuruldu, ama İslamcılara dokunulmadı onlara hiç bir şey olmadı…
Bodrum Gündem Haber
Terörist başı Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan olarak bilinen emekli Albay Hasan Atilla Uğur, BODTO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası” adlı konferansa katıldı. Uğur, “15 temmuzda kaybedilen bütün değerlerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek başladığı konuşmasında FETÖ ile PKK ilişkisini şöyle anlattı:
“Fethullah Gülen terör örgütü yıllardır bütün kurumlarımızın içinde yuvalanmış, bizzat Amerikan destekli ve aynı PKK terör örgütü gibi amacı, Türkiye Cumhuriyetini bölmek, parçalamak ve işgal etmek isteyen bir şer oluşumudur. Yakın zamanda, PKK terör örgütü ile Fethullah Gülen terör örgütü arasındaki ilişki artık ayyuka çıkmıştır. Bunu Türkiye’deki bütün istihbarat birimleri bilmektedir. Bizde bunu ilgili makamlara zaman zaman bildirdik. Ama en son duruma baktığınızda, özellikle 16 Temmuz gecesi, Fethullah Gülen terör örgütünün yurt dışındaki unsurları ile Kandil’in bir görüşme yaptığını tespit ettik. Buradaki görüşmede şunu söylüyorlar, ‘Yakın, yıkın, vurun elimizi güçlendirin.’ Kandil’den kendilerine gelen cevap ise şu, ‘Hiç merak etmeyin, biz gerekeni yapacağız, kaçabilenleriniz olursa kucağımız size açıktır.’ O kadar açık ki, Türkiye Cumhuriyetinin bayrağı ile her şeyi ile vatan bütünlüğü ile ilgili tehditlerin arkasında Amerika vardır. Amerika’nın da kullandığı iki tane piyon, Fethullah Gülen terör örgütü ve PKK terör örgütüdür. Bunu kıvırmanın yada başka türlü izah etmenin de anlamı yoktur. Ama Allah’ın izniyle biz bunların hepsinin üstesinden gelecek bir milletiz. Yenikapı mitinginde de bunu gördük. Darbe girişiminin olduğu gün TSK içerisindeki milliciler, gerçekten vatanseverlerin, polis arkadaşlarımızın ve Türk milletinin bu darbe girişiminin bu işgal girişiminin karşısında nasıl durduğunu gördük. Onun için biz bu şerlerin hepsini bertaraf etmekle yükümlüyüz ve bunu da başaracağımıza inanıyorum”

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (6)BU ŞER ODAKLARIN BİR A PLANLARI OLDUĞU GİBİ B VE C PLANLARI DA VARDIR…

Bundan sonraki süreçte devamlı uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur; “Tavsiyemiz şudur; bu işin bittiğine milletimiz bakmasın, çünkü her zaman bu şer odakların bir A planları olduğu gibi B ve C planları da vardır. Bunlar emperyalist güçlerdir. Onun için Mustafa Kemal Atatürk mantığı ile son zamanda sağlanmış o kutuplaşmanın ötesinde konsensüs ile, bütün devlet kurumları ile birlikte Türk Milleti devamlı uyanık olmaya devam etsin. PKK terör örgütünün FETÖ eliyle yapacağı saldırılara dikkat etmemiz gerekiyor. Bombalar patlatabilirler, suikast girişiminde bulunabilirler. Bunlara karşı milletimiz 15 temmuzda olduğu gibi dimdik durmaya devam etsin ama hepimize de güvensin çünkü biz Türk Milleti’yiz” dedi.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (5)80’DE İSLAMCILARA DOKUNULMADI ve ONLARA BİR ŞEY OLMADI…
Uğur 1980 Darbesinin iki kesime de balyoz gibi indiğini öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ülkücüler, iki devrimciler. Bunun dışında Amerikan ılımlı İslam projesinin adamlarına hiçbir şey olmadı, bir de PKK’nın tabanını oluşturanlara hiçbir şey olmadı. Oradan sonraki gelen süreçte Fethullah Gülen Terör Örgütü bizzat 1984’te Amerika ile bir ilişki kurdu ve bu ilişikiden sonra Amerika’nın milli menfaatleri nerede geçerliyse oralarda bizzat Amerikan derin devletinin desteğiyle okullar açıldı. İlk başlarda kafamızda sorular oluştu; kimdir bunlar diye. Fakat istihbarat birimlerinde çalıştığımda şunu gördüm; takiyyenin kralını yapan bir örgüt ve sadece Türkiye’de değil her ülkede Amerikan çıkarları için her şeyi yapabilecek ve kendini idame ettirecek bir örgütle karşı karşıya olduğumuzu biz 90’lı yılların başında gördük” 
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (4)15 TEMMUZ ÇOK İNCE PLANLANMIŞ…
15 temmuz darbe girişiminin çok ince planlandığını ve Gaziantep ve Kilis sınırının FETÖ mensuplarınca açıldığını söyleyen Hasan Atilla Uğur; “Bu çok ince planlanmış bir girişim. Buna eminim yüzde 100. Planlarını görmüş, bazı ifadelerini okumuş, bazılarının sorgusunu görmüş bir arkadaşınız olarak söylüyorum. İki tane İngiliz gemisi Kıbrıs’a geldi. İki Amerikan gemisi Körfez’den yanaştı. 15 temmuz gecesinden çok kısa bir süre önce Gaziantep ve Kilis sınırında, oradaki FETÖ mensupları, asker üniforması giymiş şerefsizler sınırı açtılar. Bundan daha ötesi var mı arkadaşlar? Bu bir işgal girişimidir. Eğer bir başarı elde etselerdi çoğumuzu katledeceklerdi” şeklinde konuştu.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (3)BU DARBE GİRİŞİMİ ASLA TİYATRO DEĞİLDİ…
Türkiye’de 15 temmuz darbe girişimin hala bir tiyatro olduğunu düşünenlerin olduğunu kaydeden emekli Albay Uğur “Bu asla bir tiyatro değildir. Bu Türkiye Cumhuriyetini işgal etmek için ince planlanarak yapılmış bir Amerikan menşeli bir FETÖ hareketiydi. Bunu kafamızın bir tarafına koyacağız, bundan sonra ne yapacağız bunu düşüneceğiz” dedi.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (2)UYUŞTURUCU İLE İKNA EDİYORLAR…
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur 1999 yılında şahit olduğu ilginç bir olayı şöyle anlattı: “1999 yılında Ankara’da istihbarat grup komutanıyım. Çok önemli bir şey anlatıyorum. Bu bilmediğiniz bir şey. Bir sözde ışık evi ile ilgili ihbar almışlar. Gittiğimizde gördüğümüz şuydu; kapıda Türk bayrağı, onun üstünde bir Mustafa Kemal fotoğrafı, altında da Nutuk. İçeriye bir girdik bambaşka bir atmosfer. 14, 15 yaşında astsubay okulu öğrencileri var. Bu çocuklar ifadeleri alınmak üzere götürüldü. Ben de merak ettim sordum, neden gidiyorsunuz diye. Hepsi fakir ailenin çocukları, üniformayı giyip aslan gibi millete hizmet etme amacındalar. Dediler ki; ‘Komutanım biz cumartesi pazar günleri maça, sinemaya gitmek istiyoruz. Arkadaşlarımız ısrar edince oraya gidiyoruz. Akşamüstü çıkarken büyük bir huşu içinde, mutluluk içinde çıkıyoruz.’ Bu benim çok dikkatimi çekti. Arkadaşlarla tekrar eve gittik. Sigara dumanından kurtulmak için tütsüler yakılır, ben de sigara kullanıcısı olduğum için biliyorum. Tütsü hala yanıyor, aldım tütsüyü kriminale gönderdim. Ne çıktı içinden biliyor musunuz? Esrar tohumu çıktı. Bunu kimse bilmiyor. Bunların müslümanlığı, iş adamlığı hepsi palavradır. O çocuk oraya zorla giriyor fakat çıkarken bir mutluluk içinde çıkıyor. Taktiğe bakın arkadaşlar. Millet bunu bilsin. FETÖ’nün başvurmadığı hiçbir şey yoktur” dedi.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (1)FETÖ’CÜLER ŞİMDİ DE BAŞKA CEMAATLERİN İÇİNE SIZDILAR…
FETÖ mensuplarının Gülen’in bir demeci sonrası, mevzi değiştirdiğini iddia eden Hasan Atilla Uğur; “Bir yandan bunları devlet kurumlarından temizlerlerken diğer bir bela cumhuriyet değerlerine, laikliğe, demokrasiye, milliyetçiliğe darbe vuracak başka bir oluşumu buralara sokma gayretindeler. Yine Fethullah’ın parmağı var burada bu çok açık. 2012 yılında Fethullah bir demeç verdi; “Arkadaşlarımız mevzi değiştirsin” dedi. 2012 yılında iktidarla birtakım problemleri oldu biliyorsunuz. Ne demek mevzi değiştirsinler? Geçsinler başka tarikatlara, cemaatlere. Geçtiler. Şu anda Sağlık Bakanlığı’na bakın. Ama biz uyumuyoruz, sizler uyumuyorsunuz. Bunu herkese anlatın. Bu bizim Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olmamızın borcudur. Bizim işimiz bu” diye konuştu.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (7)PKK ve FETÖ STRATEJİK ORTAKTIR…
PKK terör örgütü ile FETÖ ilişkisi hakkında da konuşan emekli Albay iki örgütün stratejik ortak olduğunu kaydetti. Yurtdışınaki FETÖ mensuplarının temmuz gecesi PKK’dan yardım istediğini anlatan Uğur sözlerine şöyle devam etti: “Abdullah Öcalan denen bebek katilinin bir kitabı çıktı; İmralı Notları diye. İmralı’da yapılan o ihanet görüşmelerini deşifre ediyor. Apo’nun avukatları falan. Yanlış hatırlamıyorsam 21 sayfada diyor ki; Selahattin Demirtaş adlı saz üstadı soruyor; başkanım cemaat sizinle görüşmek istiyor. Bizi Amerikaya davet ediyor. Ne yapalım? Abdullah Öcalan diyor ki; Fethullah Gülen hocaefendiyi en iyi ben anlarım. Biz onlarla zaten ortadoğu stratejik ortaklık imzaladık. Onlar bizim stratejik ortağımız diyor. Hedef nedir? Türkiye Cumhuriyeti. Selahattin Demirtaşa Amerikaya gidin, siz de onları davet edin onlar da gelsin diyor. Çözüm süreci denen o palavra var ya, işte o sırada bunlar konuşuluyor. İşte FETÖ ve PKK bağlantısı. 16 temmuz gecesi yurtdışındaki FETÖ mensupları Kandil’i aradılar. Diyorlar ki; yakın yıkın elimizi güçlendirin. Onlar da diyor ki; biz gerekeni yapacağız, sizlerden sıkışan olursa gelin kucağımız açık”
RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…
Rusya ile Türkiye ilişkilerine de değinen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur “Rusya ile ilişkilerimize sadece Türk Akımı Projesi ve nükleer santral olarak bakmayalım. Suriye’nin kuzeyinde Rusya işbirliği bizim için çok önemli. Onun için Amerika çılgınca şeyler yaptırabilir. Onun için Amerika nun FETÖ eliyle, PKK eliyle yaptırabilir, IŞİD eliyle yaptırabilir. Yakın gelecekte bunu yapabilir. Onu bilelim, her yerde anlatalım. İnsanlarımız apolitize oldu, bir kavram karmaşası var” dedi.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur (5)FETÖ/PDY MENSUPLARI,  MİT’İN İÇİNE DE SIZMIŞ…
Milli İstihbarat Teşkilatının darbe girişimini önceden bilememesini, o teşkilatın içindeki Fethullah Gülen Terör Örgütü mensuplarının bağlayan Uğur; “Bir ülkede MİT gibi devasa bir teşkilat olacak ve yıllardır gelen tehlikeyi hissetmeyecek, bilmeyecek. Buna beni inandıramazsınız. Çünkü ben de yıllarca istihbarat birimlerinde göre yaptım. Mümkün değil. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz; O istihbarat birimleri içinde ağırlıklı olarak Fethullah Gülen Terör Örgütü mensuplarının olduğunu gösteriyor. Hiç kimse kusura bakmasın. Ne Hakan bey kusura baksın, ne Genelkurmay istihbaratı kusura baksın, ne de Jandarma. Ben onların içinden gelen birisiyim. O gün haber alınmaz. Darbe girişimine katılan binlerce insan var. Birisinden bir tane fısıltı da mı alamadınız? Ya bunu sadece Hasan Atilla Uğur mu söyledi? Benim şahsım önemli değil. Ben Yenişafak Gazetesi’ne gittim söyledim. Darbe yapacaklar dedim. Akşamına beni arıyorlar; komutanım nereden biliyordunuz? Emareyi gözümüze soktular. Onun için istihbarat zaafiyeti yüzde 100 vardır. Bu zaafiyet dersine çalışmamakla, başarısızlıkla da ilgili değildir. O birimde Fethullahçılar bu işin istihbarat birimleri tarafından bilinmesini engellemişlerdir” diyerek sözlerini tamamladı.
Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur gazetecilerin ve katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.