Bodrum Gündem

DOST KULAÇLAR BODRUM’DAN İSTANKÖY SULARINA ATILDI

DOST KULAÇLAR BODRUM’DAN İSTANKÖY SULARINA ATILDI
15.08.2016
0
A+
A-

kansuk dostluk kulacıAçık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk mesajı vermek amacıyla 01 Temmuz’da başlattığı Dost Kulaçlar projesinin 3. Etabı için bugün öğle saatlerinde Bodrum’san denize girdi.

Bodrum Gündem Haber

Sekiz kilometrelik yüzme performansı sergileyecek olan Seda Kansuk, dost kulaçlarını Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na doğru atmaya başladı. İzmir’in Çeşme İlçesi’nden 01 Temmuz’da Yunanistan’ın Sakız Adası etabıyla Dost Kulaçların ilkini atan 45 yaşındaki açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Kuşadası’ndan Sisam adasına gerçekleştirdiği etabın ardından üçüncü etap için Bodrum’a geldi.

Bodrum’da sabah saatlerinde geçişi gerçekleştiren Kansuk, hava koşullarının sert olması sebebiyle öğle saatlerinde Akyarlar Mahallesi’ndeki Ali Hoca Burnu Plajı’ndan denize açıldı. Sürat botu ile karaya yanaşan Kansuk denize atlayarak önce karaya çıktı. Selam verdikten sonra saat 11.30’da başlama düdüğünün çalması ile Kansuk, dost kulaçlarını İstanköy Adası’na doğru atmaya başladı. Akıntı ile birlikte 8 km’lik bir mesafe kat edecek olan Kansuk, 2 saat 21 dakikalık bir performans sergiledi. Yunanis’tan Kos Adası’ndaki Lampi Burnu’nda karaya ayak bastı. Kansuk,performan öncesinde basın mensuplarını sorularını yanıtlayarak, “Türk-Yunan dostluğu pekiştirmek amacıyla, Dost kulaçlar projesine Sakız Adası ile başladım. 5 etaplık bir projedir. Sakız, Sisam’dan sonra bugün de İstanköy Adası’nda dost kulaçlarımı atıyorum. Hedefi yarılamış olduk, gelecek hafta Midilli’ye 2 hafta sonra da Rodos’a geçeceğim. 6 kişilik bir ekibiz.. 1 cankurtaran, doktor, hakem, eşim Memduh Kansuk ve kaptanımız bana eşlik edecek. Uluslar arası sulara kadar Türk Sahil Güvenlik botu ve daha sonra da Yunan Sahil Güvenlik Botu güvenliği sağlayacak. Uluslararası sularda ise iki sahil güvenlik botu birbirine çiçek verecek ve dostluk çemberi oluşturacağız. Ben de Kos’a kulaçlarımla onları kucaklamaya gidiyorum” dedi. Hava koşulları nedeniyle Yunan Sahil Güvenlik Botu’nun karşılamaya gelmediği öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.