Bodrum Gündem

“TARİHİ ESERLERİ TOPLUMLA BULUŞTURMAYI AMAÇLIYORUM”…

15.08.2016
0
A+
A-

nezih başgelen sagalasos (55)Arkeolog, yazar ve yayıncı  Nezih Başgelen’in anlatımıyla Burdur’da bulunan Sagalasos Antik Şehrine bir yolculuk gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber 

Dibeklihan Kültür Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanında gerçekleşen etkinlikte; Türkiye’de arkeoloji denince akla gelen ilk isimlerden ve bu konuda yaptığı çalışmalar, yazdığı kitaplar ve yürüttüğü projelerle  tanınan Nezih Başgelen, Burdur’da bulunan Sagalasos Antik Kenti hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

Arkeolog ve yazar Nezih Başgelen,  Orhan Kemal meydanında gerçekleştirdiği söyleşi ile ilgili şunları söyledi “Dibeklihan’daki kültür söyleşilerinde bugün farkındalık semineri gibi bir konuyu ele alacağız.  Yaşadığımız coğrafya insanlığın en eski evrelerinden itibaren çok önemli yerleşimlere sahne olmuş. Özellikle Psidya Bölgesi Anadolu’nun dağlık ve dağlık olduğu kadar da çok ilginç yerleşimlerine sahne olmuş bir bölge.  Göller yöresinin önemli bir yöresini kapsıyor ve bu bölgenin de son yıllarda dünya çapında öne çıkan arkeolojik yeri de Sagalasos. “ dedi. Nezih  Başgelen,  38 yıldır yaşadığı bölgenin zenginliklerini toplumla buluşturmak gibi bir misyon edindiğini dile getirdiği sözlerine şöyle devam etti “Ben yaklaşık 38 yıldır yaşadığımız bölgenin coğrafi olarak arkeolojik zenginliklerini, eski uygarlıklarını, tarihi eserlerini toplumla buluşturmayı amaçlayan bir misyonum var ve yayın evi yöneticisiyim. Bu söyleşide de bir farkındalık yaratarak yaşadığımız coğrafyadaki tarihi eserleri toplumla buluşturmak için bir köprü oluşturmak adına Sagalasos’u anlatacağım. Ben oranın bir kazı başkanı ya da üyesi değilim ama daha ilk araştırmalarından itibaren bütün çalışmaları yakından izleyen, kazı sempozyumlarında bütün safahatı en yakınından kayda geçmiş bir editör olarak izleyicilerimize Sagalasos’u ilk seyyahların geldiği dönemden günümüze kadar nerden nereye geldiği konusunda bir söyleşi gerçekleştireceğiz. “ dedi.

Söyleşi sonrası gelen izleyicilerin sorularını da cevaplayan arkeolog Nezih Başgelen, ayrıca kitaplarını da okuyucuları için imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.