Bodrum Gündem

BELEDİYE’NİN TEMMUZ- AĞUSTOS FAALİYETLERİ ANLATILDI…

BELEDİYE’NİN TEMMUZ- AĞUSTOS FAALİYETLERİ ANLATILDI…

Bodrum Belediyesinin faaliyetleri agustos 2016 (2)

Bodrum Belediyesinin faaliyetleri konusunda kamuoyumuzu bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen basın toplantısı Trafo’da üç başkan yardımcısının katılımı ile gerçekleştirildi. Faaliyet raporunun okunmasın ardından da başkan yardımcıları gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uslu toplantıyı Bodrum için, Bodrumlular için çalıştık. Beraberce bodrum için çalışmaya devam edeceğiz.” sözleri ile bitirdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesinin faaliyetleri konusunda kamuoyumuzu bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen basın toplantısı Trafo’da gerçekleştirildi. Bodrum ahalisini bilgilendirme toplantısına Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları Taner Uslu, İsmail Altındağ ve Kemal Orman ile birlikte Bodrum yerel basın mensupları katıldı. Taner Uslu 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sırasında yaşamını kaybedenleri saygıyla andıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Öncelikle, 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe teşebbüsünü şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Bu darbe girişimini, demokratik hak ve özgürlüklere, seçilmişlere yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz.

BİMER ŞİKAYETLERİNİ EN İYİ TAKİP EDEN KURUM…

Bodrum Belediyesinin yurttaşlardan gelen şikayetleri en iyi takip eden kurum olduğunu söyleyen Uslu yurttaşların şikayet başvuruları ile ilgili şu bilgileri verdi; “Çözüm Merkezimiz aracılığıyla temmuz ve ağustos aylarında, kurumumuzda bulunan BİMER’e toplam 177 şikayet gelirken, bunlardan 122 şikayet cevaplandırıldı, 65 şikayet ise yasal süresi içerisinde beklemektedir. Ayrıca Bodrum Belediyesi, Muğla ve Bodrum’da Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER’İ en iyi, en hızlı takip eden kurumdur.”

Bodrum Belediyesinin faaliyetleri agustos 2016 (9)EN BAŞARILI BİRİM CENAZE HİZMETLERİ…

Halk plajlarına 2000 adet şezlong ve şemsiye konulduğunun bilgisini verirken, Bodrum Belediyesinin en başarılı hizmet veren birimlerinden birisi olduğu ifade edilen Cenaze Hizmetleri Birimi, Temmuz ayı içinde 65 defin, 28 nakil işlemi gerçekleştirmiş. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 33 işletmeye açılış-kapanış saatine uymama, müzik yayın belgesi ve mesul müdür belgesi bulunmama ve mevzuata aykırı işletmecilik gibi durumlar nedeniyle ceza kesildiğinin bilgisi verilirken,  ruhsat müracaatında bulunan gıda üretimi ve yeme içme faaliyetinde bulunan İşyerleri ile Gayrı Sıhhi Müessese Ruhsatı verilen İşletmelerin Ruhsatlandırma aşamasında 55 mekanda kontrollerde bulunulduğu ifade edildi.

İMAR KONUSUNDAKİ BAŞVURULARA DETAYLI İNCELEME…

Taner Uslu tarafından okunan faaliyet raporunda en çok dikkat çeken konulardan birisi ise İmar konusunda yaptığı açıklama oldu. Taner Uslu konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “Temmuz ayında İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, vatandaşlardan gelen talepler üzerine 19 adet imar durumu ve 4 adet imar uygulaması hazırlamış, 102 ruhsat başvurusunu da incelemiş olup, 14 ruhsat ise yazım aşamasındadır. Bunlardan 51 adedi mevzuata uygun olmadığı ve eksik evraklardan oluştuğu için iade edilmiştir. Toplam 71 adet yapı ruhsatı, toplam 91 adet yapı kullanım izni verilmiştir. Ve toplam 59 adet de mühürleme işlemi yapılmıştır.”

park ve bahçeler müdürlüğü halikarnas balıkçısının mirasını sürdürüyor (24)BODRUM YEŞİLLENDİRİLİYOR…

Taner Uslu Bodrum’un yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydederek şunları söyledi; “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından 3.744 adet mevsimlik bitkinin, 10.726 adet çalı grubu bitkinin ve 40 adet ağacın dikimi yapıldı. 1.057 adet palmiye, hurma ağacı ve yeşil yapraklı ağaçlar ile 771 adet çalı grubu bitkinin budaması yapıldı. 30 adet palmiye ve 5 adet ağaç sökülerek başka alanlara dikildi. İlçe genelinde mahallelere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda çocuk parkı malzemeleri ile spor aletlerinin de montajı yapıldı. Yeni parklar oluşturuldu.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu tarafından okunan Temmuz Ağustos ayında gerçekleştirilen birçok faaliyet detayları ile aktarılmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladılar.

Bodrum Belediyesinin faaliyetleri agustos 2016 (7)O PLAJ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ve ASAYİŞİ İLGİLENDİRİYOR…

Ortakent-Yahşi sahilde halk plajı olarak ayrılan bir bölüm, bir site tarafından el konulduğu ve belediyenin koyduğu şezlongların kaldırtılarak, yerine sitenin kendi şezlonglarını koyduğu yönünde şikayet olduğu, bu konuda belediyenin ne yapacağı şeklindeki soruya Başkan Yardımcısı Uslu şöyle yanıt verdi; “Bahsi geçen yer Bodrum Belediye Başkanlığına ait olan bir yer değil. Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler. Doğrudur, biz orayı halk plajı olsun diye şezlong koyduk. Ancak yer bizim ile alakalı bir yer değil. Milli emlak müdürlüğü ile görüşmeleri gerekiyor. Çünkü biz halk plajı olsun diye uğraşıyoruz. Ama bu olay bana gelen bilgilere göre asayişi ilgilendiriyor. O konu bizi aşıyor.”

Bodrum Belediyesi tarafından konulan şezlongların ilgili birimler tarafından o plajdan kaldırıldığının da bilgisi verildi.

Kumbahçe Mahallesi Akçabük sokak tahribatı (3)AKÇABÜK SOKAKTAKİ DURUM ABARTILIYOR…

Uzun bir süredir tartışılan diğer bir konu ise Akçabük Sokakta bulunan taksi durağı ve zakkumların kesilmesi konusuydu. Konu ile ilgili Uslu şu yanıtı verdi; “Akçabük sokakta öyle abartıldığı gibi bir durum yoktur. Gelen yazılar var Büyükşehirden. Bodrum Belediyesi yer göstersin diyor. Bahsedildiği gibi orada bir ağaç budaması ve sökümü de yoktur. Bahsedilen kulübe var olan kulübeye de benzememektedir. Söylenenleri de orada çalışanlar hak etmemektedir.”

Bodrum Belediyesinin faaliyetleri agustos 2016 (8)ÖNCE TÜRKİYE EKONOMİSİ CANLANMALI…

Bodrum Belediyesinin özellikle Anadolu halkına yönelik tanıtım çalışmaları olup olmadığı yönündeki soruya; BOTAV, BODER ile birlikte Anadolu halkına yönelik tanıtım çalışmalarının sürdüğünün bilgisi de verildi. Bodrum ekonomisinin büyükşehirlere bağlı olduğu ve ekonomik canlanma için öncelikle Ankara, İstanbul ve diğer büyük şehirlerin ekonomisinde bir canlanma olması gerektiği ifade edildi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu toplantının sonunda, 21 Ağustos Pazar günü Karaovaspor yararına 1. Karaova Boğa güreşleri Mumcular güreş alanında gerçekleştirileceğini duyururken, Bodrum 2. Karaova Bağbozumu buluşması da 3-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğinin de bilgisini verdi.

 

Yorumlar

  1. Türkan karataş dedi ki:

    taner uslunun bir gözlüğe ihtiyacı var zannederim newden onlara iki durğa izin var orayı hiç kullannmıyorlarki yinne marketin orda oturuyorlar bukadar kesilen zakkumları görmemek bu kadar musamaaha neden anlamış değilim

  2. FİKRET KARATAŞ dedi ki:

    Yukarıdaki resmi görüp “Akçabük sokaktaki durum abartılıyor ” demek yapılan ayıbı ve sorumsuzluğu bastırmak anlamı içerir. Başka resimler de bu sitede yayımlandı. Ne denli yeşillendirme yapılanın anlatımıyla birlikte ne denli katliamın da neden görmezden gelindiği açıklanmalıdır.
    Duyarlılığıma teşekkür edilerek Büyükkenten gönderilen mektupta: UKOME kararı ile ilgili Bodrum Belediye Başkanlığına gerekli tebligat yapılmış ve yer tahsisi yapılıp yapılmadığı hususunda
    12.05.2016 tarih yazı ile 20.05.2016 tarihine kadar bilgi verilmesi istenmiş ancak Bodrum Belediye Başkanlığından herhangi bir geri dönüş olmamıştır. Bunun üzerine 10.06.2016 tarihinde tekrar yazı yazılarak 20.06.2016 tarihine kadar bilgi istenmiş ancak bu yazıya da herhangi bir cevap verilmemiştir.” Bu davranışın iki belediye arasında süregelen açıklığa etkisinin de anlatılması gerekir. Bu konuda bundan daha iyi bir hizmet sunulamaz.
    Uygulanmakta olan politikaların CHP politikaları ile ilgisi kesinlie yoktur.
    Abartı elbette izafi bir kavram olup vereceğiniz değer yaklaşımınızdaki duyarlılığa göre değişir.
    Bu konuda abartı lafının kullanılması ayıpla iştigaldir.

    Şunu iyi bilmek ve düşünmek gerekir. Bodrum kimsenin mülkü değildir.

  3. Zeynep dedi ki:

    Ben her yaz tatilimi geçirmek için gumusluge gelen bir tatilciyim sayın başkanin barınağın yenilenmesi için çok para harcadığını da hatlara olan sevgisini de bilen bir kişi olarak birazda personele yatırım yapmasında ricada bulunmak istiyorum geçen hafta mahallemizde sokak köpeğine araç çarpması sonucu arka ayakları kırıldı zabitayi telefon la aradığımda ada isimli hanım kızımız bana sadece barınağın telefonunu vermekle yetiniyor ben kendisinden yardım istedikce bana telefonda bir dovmedigi kaldı sayın başkan onca yaptığınız olumlu şeyler böyle olumsuz kişiler yüzünden yok oluyor