Bodrum Gündem

BAŞKANLIK KUPASI MARDİNLİ’NİN…

karaova-boğa-güreşleri (3)

Bodrum’da bu yıl ilk kez düzenlenen, Karaova Boğa Güreşleri’ne ilgi büyük olurken, önümüzdeki yıl Karaova Bağbozumu Şenlikleri ile birlikte gerçekleştirilecek. Bodrum Belediye Başkanı Kocadon “Kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Belediyesi ve Gölbaşı-Karaova Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen ve elde edilen gelirin Karaovaspora bağışlanan Boğa güreşlerine ilgi oldukça yoğun oldu. Karaova Boğa Güreşleri’ne Muğla, İzmir, Aydın’dan getirilen yüzden fazla boğa Mumcular Arena’da kıyasıya güreşti. Kimi zaman korkulu anların yaşandığı boğa güreşlerinde, boğalardan da, insanlardan da yaralanan olmadı.

karaova-boğa-güreşleri (46)İLGİ ve HEYECAN ÇOK YOĞUN OLDU…

Daha çok deve güreşlerinin yapıldığı Bodrum’da ilk defa gerçekleştirilen Boğa güreşlerine ilgi beklenenin çok üzerinde oldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Gölbaşı-Karaova Mahallesi Muhtarı Mehmet Karan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen boğa güreşlerine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Milas CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Belediye Meclis üyeleri, CHP Muğla Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Karaovaspor Başkanı Bekir Sami Turan ve yaklaşık 4 bin kişi izledi.
karaova-boğa-güreşleri (60)BÜYÜK KUPAYI MARDİNLİ HOŞTAYN KAZANDI…
Güreşlerde baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, küçük ayak, deste ve tozkoparan kategorilerinde gerçekleştirilen güreşler, kimi zaman yürekler ağza gelirken, hem boğaların hem de sahiplerinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Güreşlerde Bodrum Belediye Başkanlığı Kupası için, Milas Yeniköy’den Kahraman Akar’ın Karayel ve Muğla Bayır’dan Talat Uğurlu ve oğullarının “Mardinli” isimli boğaları güreşti. Yaklaşık 20 dakika süren güreşi herkes heyecandan ayakta izledi. Boğaların kimi zaman ayaklarının bile yerden kesildiği anlar olurken, her iki boğanın da performansı göz doldurdu. 20 dakika süren güreşin sonunda Mardinli adlı boğanın mutlak üstünlüğü ile sürdü. Mardinli, Karayel adlı boğayı saha dışına çıkana kadar kovalayarak müsabakanın birincisi oldu.

karaova-boğa-güreşleri (65)DEĞERLERİMİZE ve KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bugün Mumcular’da bu etkinliği gerçekleştiren değerli muhtarımıza ve ekibine çok teşekkür etmek istiyorum. Ancak esas teşekkürü ise örflerine, adetlerine, geleneklerine ve kültürüne sahip çıkan özellikle boğa yetiştiricilerimize etmek istiyorum ve bu sıcakta bu kültürümüze sahip çıkan siz seyircilerimizi de saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün olmak üzere bizim birliğimizi, beraberliğimizi koruyan herkesin önünde, huzurlarınızda saygıyla sevgiyle eğiliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Bu birlik ve beraberlik sizler oldukça hiç bitmeyecek.” dedi.

Başkan Kocadon konuşmasının ardından yarışmacılara kupalarını vererek tüm vatandaşları selamladı.

karaova-boğa-güreşleri (41)GELİR KARAOVASPOR’A…

Akşam saatlerine kadar süren güreşlere, vatandaşların gösterdiği yoğun katılıma teşekkür eden Tertip Komitesi Başkanı Karaova Mahallesi Muhtarı Mehmet Karan, “Boğalar Muğla’nın ilçelerinden ve köylerinden buraya geldiler. Ege Bölgesi’nin güreş boğalarının şu anda burada güreş alanında olduğunu ve ilginin yüksek olduğunu, vatandaşımızın böylesi etkinliklere ihtiyacının olduğunu görmekteyiz. Güreşten sağlanan bütün gelirler, Karaovaspor Kulübü yararına kullanılacaktır.” dedi.

Karaova Boğa Güreşlerinin önümüzdeki yıl, Karaova Bağbozumu Şenlikleri ile birlikte gerçekleştirileceği bilgisi de verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.