Bodrum Gündem

MÜLK SAHİBİ İŞLETMECİNİN HESAPLARINA EL KOYMUŞ…

MÜLK SAHİBİ İŞLETMECİNİN HESAPLARINA EL KOYMUŞ…

IMG_0274

22 Ağustos günü Bodrum gündemine bomba gibi düşen “Bodrum’da oteller kapanmaya başladı” başlıklı haberde, “Bodrum’un farklı noktalarında 6 oteli bulunan bir şirket, seyahat acentasından alacaklarını alamayınca otellerini kapattı.” İddialarına Ege Otelcilik Gurubu tarafından kamuoyunu bilgilendirmek adına yazılı bir açıklama yapıldı. Konaklama sektöründekiler, bu olayın mülk sahibi ile kiracı işletmenin arasındaki şahsi anlaşmazlıktan meydana geldiğini tahmin ettiklerini ifade ederken, bütün konaklama sektörüne mal edilecek bir olay olmadığını da vurguluyorlar.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Bodrum’un farklı noktalarında 6 oteli bulunan bir şirket, seyahat acentasından alacaklarını alamayınca otellerini kapattı.” şeklinde basında yer alan iddialar, özellikle konaklama sektöründe bomba etkisi yarattı. Sorunun ne olduğunu anlamaya çalışan sektör temsilcileri sessizliğini korurken, iddiaların muhatabı olan “Ege Otelcilik Gurubu”ndan yazılı bir açıklama geldi.

Ege Otelcilik Gurubu tarafından yapılan yazılı açıklamanın başında şu ifadeler yer alıyor; “Bodrum’da 20 yıldır faaliyet gösteren Ege Otelcilik Gurubumuz bugüne kadar Türk turizmine ve Bodrum esnafına hizmet vermekte ve birçok kurum ve kuruluşları ile ticari ilişkilerine düzgün ve dürüst bir şekilde devam etmekteydi. Bugüne kadar on binlerce personeli bünyesinde barındıran ve o personellerin maaşlarını, SSK’larını günün gününe ödeyen, Bodrum esnafından milyonlarca liralık alışveriş eden ve bütün taahhütlerini, çeklerini düzenli şekilde ödeyen Ege Otelcilik gurubumuz, 20 yılda elde ettiği  itibar ile Bodrum Turizm İşletmeleri arasındaki saygınlığını her zaman muhafaza etmiştir.”

otel kapandı personel isyanda (3)MÜLK SAHİBİ BANKA HESAPLARINA EL KOYDU…

Ege Otelcilik Gurubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2016 yılında ülkemizde yaşanan terör olayları ve 15 Temmuz Darbe girişimi bütün sektörleri krize soktuğu gibi turizm sektörünü de krize sokmuş ve bu kriz başta çalıştığımız acentalar olmak üzere onlar üzerinden bizi de etkilemiştir.” denilerek şöyle devam ediyor; “22.08 2016 tarihinde Gümbet’te kiralık olarak işlettiğimiz bir otelimizde bazı personellerin fevri davranışı sonucu çıkan olaylarda maalesef bu üzücü durum yaşanmış, otel müşterilerimizin huzurunu kaçırarak önü alınamaz bir durum haline getirilmiştir. Bazı çalışanlarca basına verilen beyanatlar gerçeği tamamen yansıtmamaktadır. Ege Otelcilik gurubu olarak bugüne kadar hiçbir çalışan personelimizin parası ödenmemezlik yapılmamış veya alın teri çalınmamıştır. Acentalardan tahsilat yapılamamasından dolayı son 2 aydaki maaş ödemelerinde aksaklıklar yaşanmış, fakat yine de personele ihtiyacı ölçüsünde para dağıtılmıştır. 10 yıldır kiracısı olduğumuz ve her yıl parasını düzenli şekilde ödediğimiz Gümbet’teki otel sahibinin bu yıl ekonomik kriz nedeniyle kirasında gecikme yaşanmasını  bahane ederek, banka hesaplarımıza el koydurması, bizim kredilerimizi ve hesabımıza gelen paraları bloke ettirmesi ise bu yaşanan olayların baş sebebidir.”

otel kapandı personel isyanda (6)KAÇMADIK ve SAKLANMIYORUZ…

Ege Otelcilik Gurubu tarafından yapılan yazılı açıklamanın sonunda maaşlarını alamadığını iddia eden personelin söylediği gibi kaçmadıklarını ve saklanmadıklarını vurgulayarak şu ifadelere yer veriyor; “Otel önüne gelen basın mensubu arkadaşlarımıza; bazı kendini bilmez çalışan personellerimizin  dediği gibi “Kaçmış veya saklanmış” değiliz. Bodrum’dayız ve işimizin başındayız. Olayları çıkaran bu personellerin paralarının geri kalan kısımları da ödenerek mağduriyetleri en kısa zamanda giderilecek ve gurubumuzla ilişkileri kesilecektir.” 

otel kapandı personel isyanda (2)REZERVASYON AZLIĞI NEDENİ İLE 3 OTEL KAPATILDI…

Ege Otelcilik Gurubu işlettikleri 6 otelin, basında yazıldığı gibi tamamının kapatılmadığını, rezervasyon azlığından dolayı sadece 3 tanesi kapatıldığını kaydederek açıklamalarını şöyle tamamlıyor; “Diğer 3 otelimiz Türk turizmine ve Bodrum halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Bu gelişen olaylara rağmen  Ege Otelcilik Gurubu en kısa zamanda toparlanarak Bodrum turizmine hizmet etmeye devam edecek, kadirşinas ve vefalı personelleri ile yoluna devam edecektir.”

Konaklama sektörü temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşlar, konu ile ilgili olarak araştırma yaptıklarını, ortada bir bilgi kirliliği olduğunu, ancak kesin bilgilere ulaştıktan sonra bir değerlendirme yapılabileceğini söylüyorlar.

Konaklama sektöründekiler, bu olayın mülk sahibi ile kiracı işletmenin arasındaki şahsi anlaşmazlıktan meydana geldiğini tahmin ettiklerini ifade ederken, bütün konaklama sektörüne mal edilecek bir olay olmadığını da vurguluyorlar.

Yorumlar

  1. Serhat dedi ki:

    Paramızı gondermediniz..?