Bodrum Gündem

SEVDALI OLDUĞU BODRUM’DA TOPRAĞA VERİLDİ…

alev gürcan tekoğul toprağa verildi (3)

 

20 Ağustos Cuma günü Bodrum’dan Havalimanına giderken Güvercinlik’te feci bir trafik kazasında yaşamını kaybeden CHP’nin emekçi kadınlarından ve amatör tiyatro oyuncusu Alev Gürcan Tekoğul, Heredot Kültür Merkezinde düzenlenen törenin ardından, sevenlerinin talebi ve ailesinin de kabul etmesi ile sevdalı olduğu Bodrum’da toprağa verildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Feci bir trafik kazası sonucu 57 yaşında yaşama veda eden Bodrum CHP İlçe Örgütünün emekçi kadınlarından ve amatör tiyatro oyuncusu Alev Gürcan Tekoğul, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezinde, ‘Düğün ya da Davul’ adlı tiyatro oyununu sergilediği sahneden son yolculuğuna uğurlandı.
Bir çok STK’da ve Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Tiyatro Grubu Başkanı, tiyatro oyuncusu ve Jeofizik Mühendisi olan 57 yaşındaki Alev Gürcan, direksiyon kontrolünü kaybederek, tretuvara çarpıp savrularak karşı şeride geçti. Karşı şeride geçince de başka bir araç ile çarpıştı. Otomobili kullanan Alev Gürcan olay yerinde hayatını kaybederken, 30 yaşındaki kızı Merve Yılmaz ve diğer araçta bulunan 3 kişi yaralandı.

alev gürcan tekoğul toprağa verildi (1)Defin işlemleri için annesi ve ABD’de bulunan kardeşinin gelmesi beklendi. Ailesi önce İstanbul’da toprağa verilmesine karar verdi. Ancak dostları sevdalı olduğu Bodrum’da toprağa verilmesini talep edince annesi, erkek kardeşi ve kızı Alev Gürcan’ın Bodrum Akyarlar’da toprağa verilmesine karar verdi.
Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, başta annesi Güner Gürcan, erkek kardeşi Ateş Gürcan ve ailesi olmak üzere, birlikte rol aldığı tiyatro grubunu oluşturan gençler ve oyuncuları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Muğla Gençlik Örgüt Başkanı Tufan Erkan Yakar, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, CHP geçmiş dönem Bodrum İlçe Başkanları Dr.Kerim Cangır, Okan Özsu, İsmail Sever, Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği Başkanı Sema Höcek, bir çok STK temsilcileri ve dostları katıldı.
alev gürcan tekoğul toprağa verildi (62)BU NEZİH İNSANLARIN ARASINDA ÇOK MUTLUYDU…

Alev Gürcan’ın annesi Güner Gürcan gözyaşları içerisinde kızını son yolculuğuna uğurlarken kısa bir konuşma yaptı. Ayakta zor duran Gürcan, “Şimdi görüyorum ki bu nezih insanların arasında çok mutluydu. O nedenle oğlum ile konuşarak cenazesinin İstanbul’da değil burada sevdikleri güzel insanların arasında yaşadığı Akyarlar Mahallesi’nde toprağa verilmesine ve böylece çok daha mutlu olacağına karar verdik. Alev, sizleri iyi ki tanıdı” dedi.

Feci kazadan mucize eseri kurtulan ve tedavisi süren kızı Merve Yılmaz ise telefonla bağlanarak kısa bir konuşma yaptı. Kızı Merve Yılmaz onun Bodrum’da toprağa verilmesinin en doğru karar olduğunu belirterek, dostlarının sık sık ziyaret etmesini ve onun için dua etmesini istedi.

alev gürcan tekoğul toprağa verildi (58)KENT KONSEYİ ALEV GÜRCAN TİYATROSU HEP VAR OLACAK…

Daha sonra söz alan Bodrum kent Konseyi başkanı Hamdi Topçuoğlu konuşmakta oldukça zorlanarak şunları söyledi; “Her ölüm erken ölümdür derler ama sevgili Alev’in ölümü gerçekten bir erken ölüm, beklenmedik bir ölüm. Eskiler üslub-u beyan ayniyle insan derler. Yani kalp dilin aynasıdır. 3 yıl boyunca birlikte çalıştık. Birlikte çok önemli dostluklarımız oldu, dostluklar kazandık. Gördüm ki; gerçekten onun dili kalbinin aynasıydı. Hiçbir zaman için hiç kimseyi kırdığını görmedim, işitmedim. Her sözünün altında mutlaka sevgi vardı. “Baki kalan bu gök kubbede bir hoş sada imiş” demişti, Baki. O, hoş sada bıraktı. Bundan böyle Kent Konseyi Alev Gürcan Tiyatrosu hep var olacaktır. Işıklar içinde uyusun.” 

alev gürcan tekoğul toprağa verildi (59)PARTİMİZ AÇISINDAN BÜYÜK BİR KAYIP…

Alev Gürcan Tekoğul Bodrum CHP içinde bir çok görevde bulunmuştu. CHP’nin güler yüzlü ve emekçi kadınlarından biri olduğunu ifade eden CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’de şöyle konuştu; “Alev Hanım cumhuriyet değerlerine bağlı, partimize bağlı tam bir cumhuriyet kadınıydı. Hakikaten partimize büyük hizmetleri olmuştur. Ben kendisiyle 3 sene önce ilçe başkanı olduğumda tanıştım. Partinin bütün çalışmalarında kendisinden faydalandık. Hem partimiz açısından büyük bir kayıp, hem de Türkiye ve Bodrum açısından büyük bir kayıp. Işıklar içinde yatsın.”

alev gürcan tekoğul toprağa verildi (67)YOLU SEVGİDEN GEÇENLER ELBET BİR YERDE BULUŞUR…

Son olarak söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise O’nun her zaman problemin değil, çözümün bir parçası olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “Hepimizin başı sağolsun. Özellikle Türkiye’nin ve Bodrum’un aydınlık ve medeni bir yüzünü kaybetmenin acısını, hep beraber yaşıyoruz. Ne güzel bir insandı. İçindeki güzellik yüzüne yansımıştı. Hiç bir zaman problemin değil çözümün bir parçası oldu. Odama ne zaman gelse odama bir güzellik gelirdi, hoşgörü gelirdi ve biz orada konuştuğumuz her konuda çare ürettik. Öyle güzel bir insandı. O güzel insanı bir kazayla kaybettik. Ailesine sabır, hastane yatan çocuğuna şifalar diliyorum. Bodrumumuzun başı sağ olsun. Ama şunu hiç bir zaman unutmayalım; yolu sevgiden geçenler elbet bir yerde buluşur. Başımız sağ olsun.” 

Cenazesi Akyarlar mezarlığına götürülen Alev Gürcan Tekoğul, Akyarlar camiinin küçük olması nedeni ile mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.