Bodrum Gündem

BİLİM İNSANINDAN BODRUM’A ANLAMLI MİRAS…

prof-gürdal-alaeddinoğlu vefat etti (1)

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr.Gürdal Alaeddinoğlu yaşamını yitirdi. Kendisi tarafından yürütülen, Sivrisinekler ile Biyolojik Mücadele sistemini Gündoğan Peynir Çiçeği derneği ve Kent Konseyi mahalle meclisine miras bıraktı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yaklaşık beş yıldan bu yana Gündoğan’da yaşamını sürdüren Prof. Dr. Gürdal Alaeddinoğlu çağımızın amansız hastalığı kanser ile uzun bir süredir mücadele ediyordu. 25 Ağustos günü Gündoğan’daki evinde yaşama veda eden ProfAlaeddinoğlu (71) için Gündoğan Merkez camiinde, Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra vasiyeti üzerine son yaşamının beş yılını geçirdiği Gündoğan’da toprağa verildi.

1945 yılı Erzurum, Hınıs doğumlu olan Prof Alaeddinoğlu, İffet Alaeddinoğlu ile evliydi. ProfDr.Gürdal Alaeddinoğlu’nun çok sayıda bilimsel makalesi bir birçok bilimsel ödülü bulunuyordu.

prof-gürdal-alaeddinoğlu vefat etti (6)GÜNDOĞAN’A GÖMÜLMEYİ VASİYET ETTİ…

Taziyeleri kabul eden ve oldukça üzgün olan Prof Alaeddinoğlu’nun yeğeni Fatih Alaeddinoğlu, şöyle konuştu; “Hacettepe Üniversitesi tıbbi teknolojileri bölümünde lisansını tamamlayıp, yüksek lisans için İngiltere’ye gitti. Orada doktorasını yapar ve sonra da Türkiye’ye geri dönüşünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlar. O bölümde, bölüm başkanlığı da yaptı. Bundan yaklaşık beş yıl önce emekli oldu ve Bodrum’a yerleşti. Kendisi burayı severdi, buraya da gömülmeyi vasiyet etti, Gündoğan’a. Bu gün onu uğurlamak için buradayız.”

prof-gürdal-alaeddinoğlu vefat etti (2)SİVRİSİNEKLER İLE BİYOLOJİK MÜCADELE PROJESİNİ MİRAS BIRAKTI…

Prof. Dr. Gürdal Alaeddinoğlu aynı zamanda Gündoğan Peynir Çiçeği Derneğinde de düzenli ve aktif olarak çalışmalara katılıyordu. Peynir Çiçeği Derneği Başkanı Sema Höcek de Prof. Dr. Gürdal Alaeddinoğlu’nu kaybetmekten dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, çok dikkat çeken şu bilgileri paylaştı; “Bir kere çok geniş bilgisi ile hepimizi aydınlatırdı. Neredeyse bilmediği hiçbir konu yoktu. Çevreye, doğaya gerçekten duyarlı bir insandı. Bir proje geliştirmişti ve kent konseyine sunmuştu; Sivrisinek ile Mücadelede kendi geliştirdiği bir projesi vardı. İlaç değil biyolojik mücadeleydi. Burada birkaç kişiye eğitim verdi. O doğrultuda mahalle meclisi ve kent konseyi bir faaliyet gösterdi. Tam neticeye ulaşamasak da artık boynumuzun borcu oldu, o projeyi gerçek anlamı ile hayata geçireceğiz. Çünkü doğaya ve yaşama saygılı bir projeydi.”

Başkan Sema Höcek, Prof. Dr. Gürdal Alaeddinoğlu tarafından hazırlanan Sivrisinekler ile Biyolojik Mücadele Projesinin, bu günden itibaren Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği, Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyeleri tarafından devam ettirileceğini de sözlerine ekledi.  

prof-gürdal-alaeddinoğlu

Yorumlar

  1. Mustafa Bedri Billur. dedi ki:

    Yenimahalle’mizin ve Y.M.K.L. nin mensubu değerli bilim adamı arkadaşımıza rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun

  2. SELİM YÜCEL EREN dedi ki:

    Yenimahalle’mizin gururlarından bir yıldız daha sonsuzlukta yerini aldı.Mekanın cennet olsun Gürdal abi.