Bodrum Gündem

  TORBA KAVŞAĞINDA YAŞANAN BORU PATLAMASI KORKU YARATTI

 

torba boru patlamasıBodrum yarımadasının içme suyunu karşılayan ana isale hattının Torba Kavşağında bulunan kısmında bir patlama meydana geldi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da Torba kavşağı üzerinde geçtiğimiz yıllarda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından  yapımı tamamlanan ve Yarımada’nın tamamını besleyen içme suyu hattında patlak meydana geldi.

Muğla Büyükşehir Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; söz konusu bölgede DSİ tarafından hat yenileme çalışmalarının tamamlanmadığı ve  bir çok yerde eski hatların kullanılmaya devam ettiği bilgisi yer aldı. “Torba kavşağını üzerinde Özel mülkiyet alanı içerisinden geçen ve patlağın meydana geldiği ana isale hattı DSİ tarafından yenilme çalışmalarının yapılmadığı bölgelerden biridir.” diyen MUSKİ’nin yaptığı yazılı açıklamanın devamında şu bilgiler yer aldı “Saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlak sonucunda Güvercinlik İçmesuyu Arıtma Tesisi kapasite aşımı meydana gelmemesi için kademeli olarak kapatılmıştır. Patlama ile birlikte birçok araç sular altında kalmış ve maddi hasar oluşmuştur. Patlağın meydana geldiği bölgeye MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından iş makine ve personel takviyesi yapılmıştır. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na ve muhtelif araç desteğiyle yardımcı olan Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ederiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi öğleden sonra yarımadada yaşanan olay sonrası Bodrum genelinde su kesintisi yaşanacağını cep telefonlarına gönderdiği mesajla vatandaşlara bildirdi. Büyükşehir, yaşanacak olan su kesintisinin süresi ile ilgili ayrı bir bilgi yayınlamadı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.