Bodrum Gündem

ŞEHİT ASKER FATİH ÇAYBAŞI, SONSUZLUĞA UĞURLANDI…

şehit-asker-fatih-çaykara_toprağa verildi (1)

CHP konvoyuna saldırıda şehit olan asker Fatih Çaybaşı, son yolculuğuna uğurlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Bodrum Gaziler Derneği üyelerinden Kıbrıs Gazisi Sami Yakar’da akrabası olan şehide son görevlerini yapmak üzere cenazeye katıldılar.

Bodrum Gündem Haber

Artvin’in Şavşat ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı, memleketi Erzincan’da son yolculuğuna uğurlandı.

şehit-asker-fatih-çaykara_toprağa verildi (3)Şehit Çaybaşı’nın (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınması amacıyla götürüldüğü Çarşı Mahallesi TOKİ Konutları’ndaki baba evinden askeri tören mangası tarafından alındı. Şehidin cenaze daha sonra Terzibaba Cami’si önündeki katafalka konuldu. Burada şehit er Çaybaşı için ikindi vakti tören düzenlendi. Törene, şehidin babası Şevket, annesi Zöhre, 8 yaşındaki kardeşi Zeynep Ecren Çaybaşı, dayısı Harun Keçeci’nin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

şehit asker fatih çaykara (9)Bodrum Gaziler Derneği üyesi ve Kıbrıs Gazisi Sami Yakar’da saldırıda şehit olan akrabası Fatih Çaybaşı’nın cenazesine katılanlar arasındaydı.

Şehit Er Çaybaşı’nın naaşı top arabasına götürülürken, Kılıçdaroğlu ile Canikli de tabutun taşınmasına yardım etti. Defin işlemi sırasında Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Vali Arslantaş, şehidin mezarına kürekle toprak attı. Defin işlemi sırasında şehit er Çaybaşı için Kuran-ı Kerim okundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.