Bodrum Gündem

DOĞU PERİNÇEK’TEN EZBER BOZAN İDDİALAR ve ANALİZLER…

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (20)

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Bodrum’da gazeteciler ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Perinçek “Fetö tehlikesi bitmiştir. Fettullah Gülen de bir cesettir. Türkiye’ye gelmesine gerek yoktur.” dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin eski gücüne kavuşmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’a girmesinin de çok isabetli bir karar olduğunu savunurken, 15 Temmuz darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’ya yakınlaşmasından dolayı ABD tarafından yapıldığını iddia etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Vatan Partisi Borum İlçe Başkanlığının konuğu olarak Bodrum’a gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Bodrum’da gazeteciler ile bir araya geldi. Vatan Partisi MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Arif Arı ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, Türkiye gündemine dair genel bir değerlendirme yaptıktan sonra, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Doğu Perinçek, her zaman olduğu gibi oldukça dikkat çeken ve ezber bozan açıklamalarda bulundu.

Doğu Perinçek “Türkiye çağ atlıyor” diyerek başladığı konuşmasında, Atlantik çağından, Avrasya çağına geçtiğini kaydederek şöyle konuştu; “Atlantik çağının Türkiye’ye dayattığı bir sistem vardı; “Borçlanma Sistemi’ ve yine diğer bir dayatması da “Sizin vatanınız bölünecek’. İşte şimdi Türkiye bu iki dayatmaya karşı zincirlerini kırıyor. Yani diyor ki; vatanımızı bölemezsin ve borçlanma ekonomisine paydos, biz üretim ekonomisine geçiyoruz. Bu üretim ekonomisi ve vatan bütünlüğünün coğrafyası da Avrasya.”

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (10)DEVLET ÖZGÜRLEŞİYOR…

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek 1945’de ABD’ye bağlı, ABD’nin dayattığı programlar çerçevesinde hareket ederek 2014-2015’lere kadar geldiğini ifade ederek; “70 yıllık tecrübeden sonra şu gözüktü; Atlantik sistemi içinde Türkiye’ye yer yok.” dedi.

Perinçek konuşmasını şöyle sürdürdü; “15 Temmuz’da Türkiye’de Amerika’nın Türk Devleti içinde kurduğu örgütlenme ezildi. Yani Gladyo dediğimiz, FettullahçıGladyo ezildi. Bu çok büyük bir olay.  Türkiye yıllarca Kontur Gerilla dedi, 12 Mart’lar, 12 Eylül’lerden geçti. İşte o süreçte ABD ve NATO’nun kurduğu gizli devlet, yeraltı örgütü 15 Temmuz gecesi ezildi. Sadece ezilmekle kalmadı, devlet içinden, yargı içinden, polis içinden, ordu içinden bu Amerikan Gladyosu FETÖ temizleniyor. Bu çok büyük bir gelişme, devlet özgürleşiyor.”

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (3)ERDOĞAN, BU DEĞİŞEN SÜREÇTE, ABD İLE CEPHE CEPHEYE GELDİ…

Amerika’nın sigortası olarak kabul edilen sağ seçmenin, 15 Temmuz’da kafesini kırarak, Amerikan emperyalizmine karşı kararlı bir duruşa geçtiğini iddia eden Perinçek oldukça dikkat çeken 15 Temmuz ile ilgili analizine şu şekilde devam etti; “Artık Türkiye’de halkı tekrar ABD denetimine ve güdümüne almam mümkün değil. Artık ABD’nin Türkiye’de seçeneği kalmadı. Darbe seçeneği ezildi. Parlamento’ya da baktığımızda orada da bir seçeneği yok. ABD’nin Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanı olarak iktidara gelen Tayyip Erdoğan, bu değişen süreçte ABD ile karşı karşıya geldi.”

Türkiye’nin Cerablus’a girmesinin, ABD’nin koyduğu yapamazsın, edemezsin şeklindeki dayatmalarının da geçerli olmadığı anlamına geldiğini kaydeden Perinçek, “Türkiye ABD’nin koridoruna bir hançer gibi girdi.” dedi. Perinçek Türkiye’nin Amerika ile dolaylı olarak bir savaş yaşadığını ifade ederek ilginç açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “ABD’nin artık insiyatifi elinden kaçırmış durumda ve kendi kuvvetlerine, PYD’ye diyor ki; batıya geçemezsin. Bizde Vatan Partisi olarak şunu diyoruz. Ne batıda, ne doğuda, Suriye topraklarında PYD ve PKK kabul etmiyoruz. Türkiye bu belayı Suriye kuzeyinde yok etmek zorundadır. Onun için Türk Ordusunun bu harekatını Vatan Partisi olarak destekliyoruz. Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve geleceği açısından hayati bir önemde görüyoruz.”

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (22)SURİYE, RUSYA ve İRAN ile İŞBİRLİĞİ GEREKLİ…

Bu politikanın tutarlı olarak yürütülmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Perinçek, Suriye başta Rusya ve İran ile işbirliği içinde olunmasının gerektiğini söyledi. Bu yöndeki adımları Vatan Partisi olarak inşa ettiklerini de kaydeden Perinçek açıklamalarına şöyle devam etti; “Kamuoyuna buradan açıklıyorum; Vatan Partisi Aralık ayında Rusya’ya bir heyet gönderdi. Kremlin’de Putin’in kurmayları ile görüştü. O kurmaylar TV’lerden açıklama yaptılar; ‘Vatan Partisi bizi Türkiye ile işbirliğine ikna etti’ şeklinde.”

ERDOĞAN DA SURİYE İLİŞKİLERİNİN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYOR…

Perinçek Vatan Partisi’nin dış ilişkilerde tarih yapan bir parti konumunda olduğunu söyleyerek “Ben bizzat 2015 yılının Şubat ayında sayın Beşar Esad ile görüştüm. O zamandan bu yana dört kez daha görüştük. Sayın Tayyip Erdoğan’da Suriye ile ilşkilerin düzeltilmesi anlamında bizden taleplerde bulundu. Çünkü biz toprak bütünlüğümüzü ancak Suriye, Irak ve İran ile birlikte sağlayabiliriz. ABD oraları da bölmek istiyor. Bu ülkeler birleşerek ABD’ye bizi bölemezsin demeye başladılar.”

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (26)CİDDİ BİR EKONOMİK BUNALIMIN İÇİNDEYİZ…

Türkiye ekonomisinin Rusya, Çin ve Almanya ile ticaret ortaklığı yaptığını anımsatan Perinçek, Türkiye ekonomisinin Avrasya ile bütünleştiğini söyledi. Perinçek şöyle devam etti; “Türkiye ekonomisi artık Rusyasız ve Çinsiz yapamaz. Bu da Türkiye’nin gelecekteki ekonomik konumlanmasını belirliyor. Şimdi ciddi bir ekonomik bunalımın içindeyiz ve bunun çok sertleşeceği görünüyor. Buradan nasıl çıkacağız? Borçlanma ekonomisi artık bitti. Artık üretim ekonomisi kurulacak. Bunu kurarken kim var? Çin ve Rusya, komşularımız İran, Irak ve Suriye var.”

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (7)TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE ATATÜRK ROTASI VARDIR…

Doğu Perinçek Atlantik çağının kapandığını tekrarlayarak, Atlantik çağının “Kemalizm’e son” dayatmasına da karşı durduğunu ifade ederek yine çok dikkat çeken açıklamalarına şöyle devam etti; “Bakın bu gün başımızda Tayyip Erdoğanlar da olsa, GATA’nın adını Abdülhamit diye değiştirseler, Topçu Kışlasını yeniden yapacağız gibi iddialar ile de ortaya çıksalar, Türkiye’nin önünde Atatürk rotası vardır. Çünkü ABD rotasından kopmak, Atatürk rotasına girmek demektir.”

Rusya ile iyi ilişkilerin özellikle Antalya ve Muğla gibi turizm bölgeleri açısından çok büyük bir yararı olduğunu da kaydeden Perinçek, Akdeniz ve Ege bölgelerindeki tarım ve turizmin önümüzdeki süreçte çok daha iyi seviyelere çıkacağını da söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasının sonunda CHP’ye yönelik sert eleştirilerde bulunurken, gündeme dair değerlendirmelerini şu sözler ile tamamladı; “Kendisine Ana Muhalefet Partisi gibi adlar yakıştırılan partiler Türk Ordusunun Cerablus’a girişi ile ilgili olarak; gözlemci, neredeyse tarafsız, hatta karşı tarafta pozisyon almaktalar. Bü büyük bir savaştır. Burada gözlemcilik, tarafsızlık, Suriye’de ne işimiz var gibi sözler geçerli değil. Suriye’nin toprak bütünlüğü önemli. Çünkü Türkiye’nin toprak bütünlüğü buna bağlı. Görüyoruz ki PKK oralarda yuvalanıyor, ve PKK’nın oralarda başının ezilmesi lazım. Türkiye’nin sorunlarını AKP hükümeti tek başına çözemez. Bir Milli Uzlaşma Hükümeti ülkenin gündemindedir. Vatan Partisi Dış İşleri Bakanlığını üstlenmeye başlamıştır.”

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (5)FETTULLAH CESETTİR, GELMESİNİN BİR ÖNEMİ YOK…

Perinçek, bir gazetecinin FETÖ oluşumu Türkiye’de temizlendi mi? şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi; “Temizlendi bile. Artık FETÖ diye bir tehlike yoktur. Ezilmiştir. Bundan sonra toparlanması ve Türkiye için bir tehlike oluşturması söz konusu değildir.”

Fettullah Gülen’in iadesi ile ilgili olarak söylediği sözler ise adeta Türkiye gündemini sarsacak kadar dikkat çekiciydi. Perinçe Fettullah Gülen’in iadesi konusunda şu sözleri söyledi; “Artık FETÖ diye bir şey kalmadı. Fettullah diye bir insan kalmadı. Fettullah Gülen bu gün için bir cesettir. Bu cesedi Türkiye’ye getirsek ne olur, getirmesek ne olur. Eğer onu alacağım diye bir şeyler verirseniz, kamuoyu önünde fiyaka yapmak için karşılığında bir şey verirseniz Türkiye kaybeder. O bir cesettir cenazesini ister yollasınlar, ister yollamasınlar hiçbir önemi yoktur.”

Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Biden ile yapılan görüşmeler konusunda ise “Biden’in ne kadar zavallı olduğunu gördük. ABD karşısında dik durulduğunda çaresiz kalıyor. 15 Temmuz’dan itibaren ABD çaresizdir.” dedi.

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (16)O SALDIRI KILIÇDAROĞLU’NA YAPILMADI…

Perinçek gazetecilerin Kılıçdaroğlu saldırısı ile ilgili soruya öncelikle saldırıyı kınadıklarını ve bu saldırının aslında Kılıçdaroğlu’na yönelik bir saldırı olmadığını, bu saldırının orduya, askere yönelik yapıldığını söyleyerek oldukça tartışılacak, zehir zemberek ithamlarda bulundu. Perinçek şöyle konuştu; “Bir kere PKK’yı iyi tanıyalım. Kendisini koruyan, kendisini kollayan, kendisinin meclise girmesine yardımcı olan, kampanyalar ile destek veren, HDP’yi meclise sokanlara suikast yapmaz. Ama o konvoyda Kılıçdaroğlu’da vardı. Buradan bir ders çıkartmaları lazım.”

HDP DERHAL KAPATILSIN…

Perinçek, PKK ile işbirliği içinde olan HDP Milletvekillerinin derhal dokunulmazlıklarının kaldırılarak, HDP’nin de kapatılması gerektiğini söyledi.  Perinçek; “CHP’nin de bir an önce bu noktaya gelmesi lazım Bunlar demokrasi unsuru değil. Meclise terör örgütünü sokamazsınız. PKK bir terör örgütüdür. O nedenle CHP’nin PYD ve PKK’ya karşı politikalarını değiştirmesi lazım. Hele hele PYD’ye karşı. CHP’nin bu yanlış politikaları önümüzdeki dönemlerde CHP ile birlikte, ülkeyi yönetmenin mümkün olmadığını da göstermektedir.” dedi.

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (25)ERDOĞAN RUSYA’YA MEKTUP YAZDI, ABD DARBE YAPTI…

Perinçek, bir gazetecinin “Türkiye’nin Rusya ve İran ile yakınlaşması, geçmişte 1950’li yılların sonunda özellikle, büyük sorunlar yaşatmıştı, şimdi de böyle bir sorun yaratmayacak mı?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi; “Zaten yarattı. Sayın Tayyip Erdoğan Rusya’ya sayın Putin’e bir mektup yazdı, özür diledi ve ilişkileri geliştirelim dedi, arkasından ABD Türkiye’de darbe yaptı. ABD’nin buna tahammülü yok. Türkiye’nin Rusya, İran, Suriye, Çin ile işbirliği yapmasına tahammülü yok çünkü avucundan çıkıyor. Bu sadece Türkiye’nin geleceğini değil, bütün dünya dengelerini değiştiren bir şey. Önümüzdeki dönem göreceğiz, Şangay İşbirliği Örgütüne girecek Türkiye. Ondan sonra belki de NATO’dan atacaklar.”

İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILACAK…

Perinçek yine çok ses getirecek olan “Önümüzdeki süreçte İncirlik Üssü kapatılacak ve ABD ile Almanya’ya kullandırılmayacak. Bunu da burada ilan ediyorum.” iddiasında bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetlerinde artık Atatürkçü subayların ağırlıkta olduğunu bu nedenle darbe tehlikesinin olmadığını tekrarlarken, idamın yeniden uygulanması ile ilgili taleplere ise şu yanıtı verdi; “Türkiye’ye idam yakışmıyor. Türkiye sorunlarını idamsız çözebilecek güçte bir ülkedir. İdam bir zaafı ifade ediyor. Bazı sorunları çözemeyenlerin son başvurusu oluyor. Bakın biz Suriye ile işbirliği yapalım PKK terörünü bitiririz. İran ile işbirliği yapalım Kandil’e tek bir mermi atmadan beyaz bayrak dikeriz. İsterse arkasında ABD olsun.”

doğu perinçek 28 ağustos 2016 Bodrum (29)Yaklaşık bir saat süren basın toplantısının ardından, Didim’den Bodrum’a kadar 46 kilometrelik mesafeyi 9 saat 30 dakikada yüzen Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu ile bir araya geldi. Alper Sunaçoğlu  “Ege’nin açık sularından Okyanus ötesine, eğer anlarlarsa, bir mesaj daha vermiş olmak istedik” dedi.

Perinçek daha sonra Turgutreis’te bir kitapevinde okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.