Bodrum Gündem

USTA ŞAİR ve RESSAM İLHAN BERK ÖZEL BİR SERGİ İLE ANILIYOR…

USTA ŞAİR ve RESSAM İLHAN BERK ÖZEL BİR SERGİ İLE ANILIYOR…
ilhan_berk_8_ölüm_yılı_anma_27_ağustos_2016 (8)
Türk şiiri’nde “İkinci Yeni” akımın usta şairi İlhan Berk, ölümünün 8. yılında ailesi ve sevenlerinin katıldığı sergide anıldı. 2011 yılından bu yana her yıl sanatçının oğlu Mimar Ahmet Berk ile organize edilen ”İlhan Berk Anma Sergisi”, Oasis Nurol Sanat Galerisi’nde ölümünün 8’inci yılında da sevenlerinin beğenisine sunuldu. Sergide sanatçının özel eşyaları, şiirleri ve resimleri yer alıyor. 
Bodrum Gündem Haber
Usta şair ve ressam İlhan Berk’in 8.ölüm yılında OASİS’te açılan özel sergiye ilgi yoğun oldu. Sergide, sanatçının sadece resimlerine değil, el yazısı şiirlerine, bazı özel eşyalarına da yer veriliyor. Sergide İlhan Berk’in, yazıyı çizgiyle süsleyen bir şair ya da çizgiyi yazıyla destekleyen bir ressam olmadığı, dahası onun yazıyla çizgiyi hiç ayırmadığını görülüyor.
ilhan_berk_8_ölüm_yılı_anma_27_ağustos_2016 (1)Usta şair ve ressam İlhan Berk’in evladı Mimar Ahmet Berk “Halkın tanıdığı bildiği kişiler öldükten sonra onlarla birlikte bir çok şey yok oluyor. Ben babamın yapıtlarını evinin odasında sakladım. Senede bir kere de herkesle paylaşarak, herkese örnek olmaya çalışıyorum. bu vesileyle diğer insanlara da büyükleri öldüğünde onların her şeylerini yaşatmaya devam etsinler. Burada gördüğünüz hiçbir şey satılık değil. Sadece anmak görmek bilmek üzere kurgulanmış bir anı.” diye konuştu.
Türk Şiirinde “İkinci Yeni” akımının Usta Şairinin aramızdan ayrılışının 8. yılı. İlhan Berk, araştırmacı kişiliği, özgün duyarlılıkları ve buluşlarıyla 20. Yüzyıl Türk Şiirinin en önemli isimleri arasında yer almaktadır.
Sergi 31 Ağustos tarihine kadar gezilebilecek.

ilhan_berk_8_ölüm_yılı_anma_27_ağustos_2016 (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.