Bodrum Gündem

SUMRU YAVRUCUK, “SHIRLEY” İLE GÖNÜLLERİ FETHETTİ…

sumru-yavrucuk-manşetTiyatro oyuncusu Sumru Yavrucuk’un yönetip oynadığı, İngiliz yazar Willy Russel tarafından kaleme alınan Shirley Valentine oyunundan Türkçeye çevrilen ve günümüze uyarlanan tek kişilik ‘Shirley’ oyunu Bodrum Kalesinde seyircisi ile buluştu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İngiliz yazar Willy Russel tarafından kaleme alınan ‘Shirley’ ilk kez  1986 yılında Liverpool’da sahnelendi. Kısa süre sonra Londra’ya taşınan oyun,  ülkenin sınırlarını aşarak Broadway’e kadar ulaştı.

Tiyatro oyuncusu Sumru Yavrucuk’un yönetip oynadığı oyunda;  orta yaşını geçmiş, çocuklarını büyütüp yuvadan uçurmuş, kocasından usanmış yalnız bir ev hanımının  yakın arkadaşı tarafından kendisine hediye ettiği uçak biletleri sonrasında hayatında meydana gelen değişimleri konu alıyor. İki perde olarak sahnelenen oyun yaklaşık 90 dakika sürüyor.  Bu doksan dakika boyunca sanatçı Sumru Yavrucuk, bir kadının istedikten sonra kendini değiştirerek her yaşta yeni bir yaşama merhaba diyebilecek güçte olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Oyun tek kişilik olmasına rağmen, sahnede gitarı ve seslendirdiği şarkıları ile Selmin Artemiz, Sumru Yavrucuk’a eşlik ediyor. Sayısız ödüller kazanan Shirley, Sumru Yavrucuk’un performansı ile bu kadar yıl geçmesine rağmen herkesin hala unutamadığı bir hikaye olarak izlenme rekorları kırıyor. .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.