Bodrum Gündem

KOORDİNATÖR İL OLARAK MUĞLA, BAŞ ROLDE OLMALI…

KOORDİNATÖR İL OLARAK MUĞLA, BAŞ ROLDE OLMALI…

muğla valisi amir çiçek bodrumgundem (1)

Ege illerinin kültürlerini Türkiye’ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamak, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu yıl Muğla’nın ev sahipliğinde 9’uncusu düzenlenecek olan 10-14 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan “Ege İlleri Tanıtım Günleri” fuarının organizasyonuna ilişkin işlemleri değerlendirmek amacıyla Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında toplantı yapıldı.
Bodrum Gündem Haber
“Ege İlleri Tanıtım Günleri” fuarının organizasyonuna ilişkin işlemleri değerlendirmek amacı ile yapılan ilk toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, TÜRSAB-BYK Başkanlıkları, Ticaret Odaları temsilcileri, Deniz Ticaret Odaları temsilcileri, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları temsilcileri ve sektör temsilcileri (BODER, BOYTAV, FETOB, FETAV, GETOB, DOKTOB) katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında, iç turizmin dış turizm kadar önemli olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, tanıtım günlerinde ev sahibi olarak Muğla’nın başrol oynaması gerektiğini vurguladı.
Her yıl Ankara’da düzenlenen Ege Tanıtım Günleri’ne 8 ilin katılım sağladığını söyleyen Vali Çiçek, “Egenin güzellikleri, folklörü, sanatı, turizm değerleri başkentte tanıtılacak. Tanıtım günlerinde her yıl koordinatör il seçilir. Bu yılda koordinatör il olarak Muğla belirlendi. O nedenle koordinatör il olarak bizim baş rolde olmamız gerekiyor. Biz sadece dış pazara odaklanmıyoruz. Bizim için iç pazarda çok önemli. Ramazan Bayramı’nda tatilin 9 gün olması iç turizmi canlandırdı. Aynı şekilde Kurban Bayramı’nın da turizm açısından doping olacağını düşünüyorum. Öncelikle kendi vatandaşlarımıza bölgemizi iyi tanıtmalıyız. İç turizmi ayakta tutarak performansı yükseltmeliyiz” diye konuştu.
Muğla’nın çeşitli yönleriyle ve yöreye özgü etkinliklerle tanıtılacağı Muğla’nın ev sahipliğindeki tanıtım günlerinin 10-14 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenleneceği öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.