Bodrum Gündem

SUNAY AKIN ALKIŞLARINI USTA OYUNCU ALİ POYRAZOĞLU İLE PAYLAŞTI…

barış-tan-bozoğlu_sunay-akın-görçek

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde “Görçek” adlı oyununu sahneleyen Şair-Yazar ve Kolleksiyoner Sunay Akın iki saat boyunca muhteşem bir performans sergiledi. Kimi zaman gülünen, kimi zaman hüzünlenen, kimi zamanda derin düşüncelere dalınan oyunu usta oyuncu Ali Poyrazoğlu da izledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Her yıl birkaç defa Bodrum’a gelen şair-yazar Sunay Akın’ın bu kez de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde “Görçek” adlı oyunu ile Bodrumluların ve Bodrum’a tatile gelenlerin karşısına çıktı. Kimi zaman güldüren, kimi zaman hüzünlendiren, kimi zamanda derin düşüncelere daldıran gösteri izleyenler tarafından adeta soluksuz izlendi. Belgelere dayandırarak öykülendirdiği olayları ve kişileri muhteşem bir performans ile izleyenlere aktaran Akın, gösterilerinde özellikle yakın tarihimizdeki birçok ismin ne kadar önemli işler yaptığını, anlaşılamadığını ve ne yazık ki birçoğunun unutulduğunu vurguluyor.  Gittiği her yerde büyük oranda yeni konuları ve öyküleri izleyenleri ile paylaşan Sunay Akın, Bodrum’da sahnelediği her oyunda büyük oranda tekrara düşmediği görülüyor. Akın’ın Bodrum’da sahnelediği “Görçek” adlı gösterisinde de birkaç bilinen öyküsü dışında neredeyse tamamı yine yeni öykülerden oluştu.

sunay akın bodrum da görçek oyununu sahneledi (5)Geçmişten günümüze belgelere dayanarak anlattığı öyküler ile izleyenleri adeta bir tarih yolculuğuna çıkaran usta şair-yazar, anlattığı öyküleri birbirine mükemmel bir ustalıkla birbirine bağlayabiliyor.

sunay akın bodrum da görçek oyununu sahneledi (21)İki saat boyunca kesintisiz bir performans ile gösterisini tamamlayan Sunay Akın, gösterisinin sonunda usta oyuncu Ali Poyrazoğlu’nu da davet etti. Kendisi için gelen alkışları usta oyuncu ile paylaşan şair-yazar Sunay Akın Ali Porazoğlu ile görçek yaptılar.  Sunay Akın, adları Özgür Devrim ve Muzaffer Devrim olan iki hayranını iki yanına alarak fotoğraf çektirdi ve “İki devrim arasında bir dilek tutuyorum” dedi.

Oyunun sonunda okuyucuları için kitaplarını da imzaladı. Kitaplarını imzalarken okuyucuları ile sohbet eden Akın’ın okuyucuları telefonları ile gör-çek yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.