Bodrum Gündem

BİRİNCİ YILINDA UNUTULDU…

BİRİNCİ YILINDA UNUTULDU…

aylan-kurdi-manşetBodrum’da, ağabeyi ve annesiyle birlikte yaşamını yitiren Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin ölüm yıl dönümünde, cansız bedeninin vurduğu sahilde herhangi bir anma etkinliğinin düzenlenmediği görüldü.
Bodrum Gündem Haber 
Akyarlar Mahallesi’ndeki Ali Hoca Burnu Plajı’na geçen yıl, 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin cansız bedeni vurmuştu. Aylan Kurdi’nin yüz üstü yatan minik bedeninin fotoğrafı, gözleri mülteci sorununa çevirdi. Pek çok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve yabancı temsilciler alana gelip karanfiller bırakıp açıklamalar yapmıştı. Aylan Kurdi’nin ölüm yıl dönümü olan bugün ise plaja sessizlik hakim oldu. Herhangi bir anma etkinliği düzenlenmedi. Bununla beraber Ulusal ve yerel basının sahile gelip Aylan’ın minik bedeninin bulunduğu yerde çekim yaptığı görüldü.
Akyarlar Mahallesi’nde 20 yıldır yaşadığını belirten Uğur Özdoğan, “Geçen yılarda çok yoğun bir mülteci akını vardı. Bu yıllarda ve bu günlerde pek eskisi gibi mülteci yok. Ara sıra olsa da, denizde ekiplerin birilerini topladığını görmüyoruz. Toplananları da geri gönderdiklerine inanıyorum” dedi. –

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.