Bodrum Gündem

“İŞLETMELERİMİZ 2016’DA DAHA FAZLA YORULDU”…

bodto vergi affı semineri-bodrum gündem (16)Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum SMMMO işbirliği ile “ Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun”  konulu seminer,  Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yeminli Mali Müşavir Gülay Sezen’ in sunumuyla gerçekleştirilen seminere;  Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ile Bodrum’da faaliyet gösteren mali müşavir ve muhasebeciler katıldı.

03 Ağustos 2016 tarihli ve 6736 sayılı “ Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” 19 Ağustos 2016 tarihinde 29806 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

“Ülkenin içinde Bulunduğu Koşullara Bakılırsa Af Doğru Zamanda Çıkarıldı”…

Kanun kapsamında yürürlüğe giren başta vergi ve SGK yapılandırma faaliyetleri kapsamında işletmelerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla yapılan seminerde açılış konuşmasını Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan gerçekleştirdi.  Erdoğan, devletin vergi ve pirimler için barış elini uzattığını, ülkemizin ve dünyanın şu dönmede de en çok barışa ihtiyacı olduğunu kaydettiği konuşmasına şöyle devam etti “Barışın vergi ve prim mecrasından başlayarak tüm dünyayı sarmasını diliyorum. ‘Olursa tek şikayetin ölümden olduğu’ ülke özlemimizi dile getiriyorum.”

Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan, 92 yıllık Cumhuriyet döneminde 32 adet vergi affı çıkarıldığına dikkat çekerek “Bu aflar ekonomik, siyasi ve idari nedenlerle çıkarılmıştır. Daha önceki dönemlerde de 3 yıllık periyotlar ile çıkarılan vergi afları kısa vadede ekonomiyi canlandırmış olsa da sonraki süreçte vergi gelirlerinin azalmasına neden olmuştur.  Ayrıca çıkartılan aflar vergide adalet ve güven duygusunun zedelenmesine de sebep olmuştur. Ödevlerini eksiksiz yerine getiren mükellefler için vergi indirimlerini düzenleyen çalışmaların ivedilikle yasalaşması ve yüksek vergi oranlarında indirime gidilmesi gerekmektedir.

Vergi ve prim affının ülke koşullarına bakıldığında çok doğru bir dönemde çıkarıldığına dikkat çeken Barış Erdoğan “Yasa kapsamında 30 Haziran 2016 vadeli vergi ve primlerinin yanı sıra beklentimizin çok gerisinde kalan turizm gelirleri nedeni ile Bodrum ilçemizde mağdur olan mükelleflerin bu tarihten sonraki borçlarını da kapsam içerisine alınabilseydi çok daha iyi olacağı kanısındayız. Ancak bu hali ile bile mükelleflerin zor bir dönemden geçerken bir rahatlık hissedeceği aşikardır” tespitinde bulundu.

“İşletmelerimiz 2016 Yılında Daha Fazla Yoruldu”…

Seminerde konuşan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, kurumlar arası iş birliğinin ortak aklı harekete geçirmek adına çok önemli olduğunu dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi “Odamız ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamız ile süregelen işbirliğimizi yeni bir semine ile devam ettiriyoruz. Bodrum’da ekonomi çarklarının dönmesi, turizm ile birbirini destekleyen en az 58 faaliyetin sağlıklı işlemesiyle gerçekleşiyor. 2015 yılından bu yana uluslararası ve ulusal ekonominin yaşadığı sıkıntılarla baş etmeye çalışan işletmelerimiz, 2016 yılında daha fazla yoruldu. Hiç şüphe yok ki yaşanılan bu belirsizlik başta ekonomik açıdan işletmelerimiz ve çalışanlarımız, sosyal açıdan tüm toplum olumsuz etkileniyor. Devletimiz defalarca kez yasalaştırdığı yapılandırma kanunu ile işletmelerimize can suyu olacak yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Yasa ile Bodrum ölçeğinden başlayarak tüm işletmelerimizin daha verimli ve kazançlı ekonomik bir hayat içinde 2017 yılında toparlanacağı bir yıl temenni ediyorum” dedi.

Seminere, Yeminli Mali Müşavir Gülay Sezen’ in sunumuyla devam edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.