Bodrum Gündem

“ÖĞRENCİLERİMİZ, VELİLERİMİZ VE BİZ İYİYİZ”…

ORTAKENT YAHŞİ HALK OYUNLARI (5)Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Tekirdağ’da düzenlediği Kulüplerarası Yıldızlar Türkiye Finali için Tekirdağ’a giden Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldızlar Halk Oyunları Ekibi velilerinin bulunduğu otobüs Balıkesir’in Edremit ilçesinde kaza yaptı. Yaşanılan kazada karşı tarafta bulunan otomobilde bulunanlardan iki kişi öldü, biri ağır yaralı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kulüplerarası Yıldızlar Türkiye Finalinde ikinci olarak Tekirdağ’dan gece yola çıkan konvoyun arkasından gelen ve 26 velinin bulunduğu ikinci otobüs sabah 07:30 sularında Balıkesir’in Edremit ilçesinde kaza yaptı.

Yaşanılan kaza ile ilgili telefonda konuştuğumuz Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor  Kulübü Halkoyunları Kafile Başkanı  Akın Rüştü Fetvacı, yaşanılan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını, öğrenci ve velilerinden ölen ya da ağır yaralanan kimsenin bulunmadığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi “Tekirdağ’a Türkiye Halkoyunları Federasyonunun  organize ettiği  Kulüpler Arası Yıldızlar Türkiye Finali  için gitmiştik Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor  Kulübü Halkoyunları ekibi  olarak çocuklarımız bu finalde ikincilik adılar.  Gece saat yarım gibi Tekrirdağ’dan yola çıktık. Sabah 07:30 Edremit’ teydik.   İki otobüs ile yola çıktık. İlk otobüste öğrenci ve eğitmenlerimiz yer alıyordu ikincisinde ise velilerimiz. Velilerimizin bulunduğu  otobüs  arkadan geliyordu. Sabah velilerimizden telefon aldık, kaza yaptıklarını da o zaman öğrendik. Dönüp yanlarına gittik.  Otobüs şoförü başka bir otomobile çarparak refüjden karşı yola geçmiş. Orada da bir avize dükkanı ve su kanalı duvarına çarparak durmuş.  Araçta bulunan velilerimizden herhangi biri ağır yaralanmamış ama çok korkmuşlar. Araçta 26 veli  bulunuyordu. Yaşanan bu olaydan dolayı çok üzgünüz.  Diğer tarafta ise iki ölü bir de yaralı varmış.  Ölenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaralı olan vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Keşke yaşanmasaydı. “ dedi.

Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor  Kulübü Halkoyunları Kafile Başkanı  Akın Rüştü Fetvacı, Bodrum’daki bazı haber sitelerinde 22 yaralı olduğu yönünde asılsız haberler yapıldığı ve Bodrum kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ve bundan da son derece rahatsız olduklarını kaydetti.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.