Bodrum Gündem

“MADEM POLİTİKACILAR BİLMİYOR, BU İŞİ HALK BİLİR”…

IMG_07622.Karaova Bağ Bozumu Buluşması günleri dün akşam gerçekleştirilen  yaklaşık üç bin kişinin izlediği  Türk Yunan Dostluk konseri ile sona erdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2.Karaova Bağ Bozumu Buluşması günleri kapsamında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen  Türk Yunan Dostluk konseri şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Konsere Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Türk Yunan Dostluk Derneği başkanı Sami Peyzanoğlu, Karaova Der Başkanı CHP’li meclis üyesi Ali Öztürk’ün yanı sıra yaklaşık üç bin kişi katıldı.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde gerçekleştirilen  Türk Yunan Dostluk konseri Programına Turgutreis Kültür ve Sanat Derneği  Aspat Korosu’nun seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri ile devam edildi. Şef Mustafa Köker  yönetimindeki koro birinci bölümde Türkçe eserler yer alırken ikinci bölümde Yunan ses sanatçısı Anthippi ‘nin seslendirdiği Yunanca şarkılar da yer aldı.

“Madem Politikacılar Bilmiyor, Bu İşi Halk Bilir”…

Organizasyonun gerçekleşmesine destek verenlere plaket takdim edilen konserde konuşan Türk Yunan  Dostluk Derneği başkanı Sami Peyzanoğlu’nun  her iki halkında kültürünün aynı olduğunu fakat politikacıların bu işi bilmediğini kaydettiği konuşmasında şu ifadeler yer aldı ;  “Bu güzel tablo için çok teşekkür ediyorum.  Biliniz ki kültür üzerine çalışan biri olarak bu iki halk için daha da çok çaba göstermeliyiz. Çünkü hiçbir şey yok ayıran bizi. Her şeyimiz aynı. Yemeğimizden tutun, müziğimizden , kelimelerimizden aynı. Şunu derler ‘Hiç Türkçe bilmeyen bir Yunanlı, hiç Yunanca bilmeyen bir Türk yüzde yetmiş anlaşır.  Madem politikacılar bilmiyor, bu işi halk bilir.”

Bodrum kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu plaket aldığı konserde şunları söyledi “Bodrum sanat şehridir.  Bodrum dünya markası olarak kalmak istiyorsa kültür ve sanatı hep birinci planda tutmalıdır.  Bu anlamda bu geceyi çok değerli buluyorum. Görüyorum ki boş yer yok.  Bize düşen görev Bodrumluları daha çok , daha nitelikli uluslararası organizasyonlarla buluşturmak olmalıdır. “

Dostluk konserinde Muart Gönüllülerinin yer aldığı gurubun oynadığı Bodrum yöresi oyunları ile sirtaki gösterileri de seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Yaklaşık iki buçuk saat süren konserde seslendirilen eserlere seyirciler de eşlik etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.