Bodrum Gündem

TURİZM SEKTÖRÜ SADECE RUSYA İLE KURTULMAZ…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran muğla ziyareti_3

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından halk arasında silahlanma eğiliminin arttığına dikkat çekerken, balıkçılık ve turizm ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.  

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Muğla’daki çeşitli temaslarının ardından, CHP Muğla İl Başkanlığı’nda gazeteciler ile bir araya gelerek, gündemdeki gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cankurtaran, Türkiye genelinde farklı illere giderek çok sayıda vatandaşla görüştüğünü belirterek, son günlerde en çok dikkatini çeken konulardan birinin bireysel silahlanmanın artması olduğuna dikkat çekti. Cankurtaran; “OHAL’de olmamıza karşın artan güvenlik ve gelecek kaygısı insanları silah almaya yöneltmiş. Ancak aktarılan kayıtlı silahlar haricinde kaçak ve kayıtdışı silah satışının da arttığı belirtiliyor. Halk arasında artan bu silahlanma eğilimi kontrol altına alınmalıdır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran muğla ziyareti_7SOL GÖRÜŞLÜ ÖĞRETMENLERİ TASVİYE PLANI, ÇOK TEHLİKELİ…

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 14 bin öğretmenin terör örgütleriyle ilişkisi olduğu ve incelemeler sonunda bu kişilerin tedbiren açığa alınacağı açıklamasını hatırlatan Cankurtaran; “Hazır süreç de buna uygun diye PKK’lı öğretmen adı altında Doğu illerinde Eğitim Sen, KESK gibi sol sendikalara yakın olan muhalif görüşlü öğretmenlerin tamamının tasfiyesi planlanıyorsa bu toplumsal barış adına çok büyük bir hata olur.” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, genel siyaset ile ilgili olarak “Uzlaşma adı altında kimsenin CHP’nin diline kilit vuramaz” açıklamasını yaptı.

BALIKÇILARIN MAZOT GİDERİ DÜŞÜRÜLMELİ…

Muğla’da balıkçılarla da bir araya geleceğini söyleyen Cankurtaran, “Üç tarafı denizlerle çevrili olmasına karşın bu sektörümüz yeterli destek görmediğinden ciddi sorunlarla boğuşuyor. CHP olarak balıkçıların başta mazot olmak üzere giderlerinin düşürülmesi için devlet desteğini savunuyoruz. Ancak daha kalıcı çözümler için Türk balıkçılarının sadece kıyılarımızda değil açık denizlere de açılabilir hale gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için avlanma kapasitesi yüksek gırgır teknelerinin açık denizlere yönelebilecek hale gelmeleri için devlete tarafından teşvik edilmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran muğla ziyareti_2“TURİZM SEKTÖRÜ SADECE RUSYA İLE KURTULMAZ

Muğla’nın turizm açısından kötü bir sezon geçirdiğini belirten Cankurtaran, “Hükümetin aldığı önlemler yetersiz kaldı. Şimdi Rusya ile düzelmeye başlayan ilişkiler ile yeniden Rus turistlerin gelmesine umut bağlanmış durumda. Ancak turizm sadece bir ülkeden gelecek turistle kurtulmaz. Gazetecilerin her gün tutuklandığı bir ülkeyi ne kadar uğraşsan da dışarıda olumlu anlamda pazarlayamazsın. Bu nedenle en büyük görev Türkiye’nin imajını zedeleyen hükümete düşüyor” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.