Bodrum Gündem

UMUT ORAN “PENSİLVANYA’NIN YOLUNU DAHİ BİLMEM”…

UMUT ORAN “PENSİLVANYA’NIN YOLUNU DAHİ BİLMEM”…
09.09.2016
0
A+
A-

umut-oran-net-tavrını-koydu_1CHP’li Umut Oran, Sabah Gazetesinden Mahmut Övür’ün bugün kaleme aldığı yazının tek kelimesinin dahi doğru olmadığını, bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını belirtti.

Bodrum Gündem Haber

CHP’li Umut Oran, Sabah Gazetesinden Mahmut Övür’ün bugün kaleme aldığı yazı ile ilgili olarak “Pensilvanya denilen yere gitmedim, ayrıca Pensilvanya’nın yerini, yolunu dahi bilmem. ayrıca FETÖçetesiyle ABD’nin herhangi bir eyaletinde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde görüşmedim, görüşemem. Çünkü bu benim ideolojime, Atatürkçü çizgime ve cumhuriyet değerlerimle bağlığımla asla ve asla örtüşemez” dedi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, Sabah gazetesinin AKP milletvekili adayı yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü köşe yazısında yer alan iddiaların tek kelimesinin dahi doğru olmadığını belirterek, kendisi hakkında hemen bugün savcılığa suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını bildirdi.

Umut Oran, “Pensilvanya denilen yere gitmedim, ayrıca Pensilvanya’nın yerini, yolunu dahi bilmem. Ayrıca FETÖ çetesiyle ABD’nin herhangi bir eyaletinde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde görüşmedim, görüşemem. Çünkü bu benim ideolojime, Atatürkçü çizgime ve cumhuriyet değerlerine bağlığımla asla ve asla örtüşemez. Açıkçası ismimim FETÖ çetesiyle birlikte aynı cümle içinde geçmesi dahi kabul edilemez büyük bir hakarettir benim için. Aslında Mahmut Övür, öncelikle kendi Pensilvanya ziyaretinin hesabını vermeli! Mahmut Övür artık AKP milletvekili adayıdır ve bu konumu maalesef gazeteciliğini yok etmiştir. Mahmut Övür şerefli ve namuslu bir gazeteci ise, hiç yapılmamış aslı astarı olmayan bu sözde ziyaretin gerçekte var olmayan, ama yazısında tersini savunduğu o hayali fotoğrafı yayınlamaya davet ediyorum, bunu yapmadığı takdirde namusunu yitirmiş bir gazeteci olacaktır” dedi.

 “Tek Kelimesi Dahi Doğru Değil”…

Umut Oran, konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle: “Sabah gazetesinde Mahmut Övür’ün bugün köşesinde kaleme aldığı yazının tek kelimesi dahi doğru değildir! Hemen bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacağım, gazeteye tekzip göndereceğim, tazminat davası açacağım.”

“Pensilvanya’nın Yolunu Yerini Bilmem”

Umut Oran “Ben hayatım boyunca ismi geçen bu diğer üç partilim ile veya ikili olarak veya tek başıma asla ve asla yurt dışına, ABD’ye, Pensilvanya denilen yere gitmedim, ayrıca Pensilvanya’nın yerini, yolunu dahi bilmem. Ayrıca FETÖ çetesiyle ABD’nin herhangi bir eyaletinde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde görüşmedim, görüşemem. Çünkü bu benim ideolojime, Atatürkçü çizgime ve cumhuriyet değerlerimle bağlığımla asla ve asla örtüşemez. Biz onlarla beraber yürüyenlerden olmadık, zira o zihniyet CHP’den ve savunduğu değerlerden hep nefret ettiler. Bu zihniyete karşı CHP yöneticisi ve milletvekili olarak verdiğim mücadele ortadadır.” Dedi.

İsmimi Anmak Bile Hakarettir”…

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, adının FETÖ ile anılmasını hakaret olarak adlandırırken “Açıkçası ismimim FETÖ çetesiyle birlikte aynı cümle içinde geçmesi dahi kabul edilemez büyük bir hakarettir benim için. ÇYDD, Balyoz, ODATV, Ergenekon gibi isimli kumpas davalarının başladığı ilk günden bu yana mağdurların yanında oldum ve bu kumpası kuranların laik, demokratik hukuk devleti ve Atatürk düşmanı olduğunu haykırdım. Kapatılan Taraf gazetesi dahi kumpası eleştiriyoruz diye sayısız manşetiyle beni ve partimi hedef yaptı. Biz bu  mücadeleyi verirken FETÖ’ye övgüler düzenler benim hakkımda da davalar açtılar ancak zaman haklı olduğumuzu ortaya çıkardı ve bu hakim-savcılar bugün utanç içerisinde meslekten ihraç edildiler.” Şeklinde bir açıklamada bulundu. Umut Oran’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamanın konu başlıkları şu şekilde;

“Övür, Kendi Ziyaretinin Hesabını Versin”…

Mahmut Övür gazeteci olarak ve AKP’de siyaset yapan bir kişi olarak böyle bir ortamda benim ismimi bir suç çetesi ile ilişkilendirmeden önce mutlaka benim görüşümü almalıydı. Aslında Mahmut Övür, öncelikle kendi Pensilvanya ziyaretinin hesabını vermeli! Mahmut Övür’ün, 8 gazeteci olarak Fetullah Gülen’i ziyaret ettiklerini uzun süre gizlediğini, inkar ettiğini ve tek kelime dahi yazmaya cesaret edemezken, meslektaşlarının baskısı üzerine sonunda itiraf etmek zorunda kaldığını da unutmadık.

“ Gazeteci Değil Akp Milletvekili Adayıdır”…

Geçen yıl da hakkımda akıl almaz iddialar, büyük karalamalar ortaya atılmış ve o koroya bu kişi de katılmıştı. Bu karalamalar için onlarca dava açtık tazminat davalarını kazandık, suç duyurumuz üzerine açılan ceza davası halen devam ediyor. Mahmut Övür artık AKP milletvekili adayıdır ve bu konumu maalesef gazeteciliğini artık yok etmiştir. Böylesine ağır bir iddia muhatabına tek kelime sormadan yazılır mı, bunun adı gazetecilik değil tetikçiliktir. CHP hakkında artık siyasi rakip olarak bir AKP’li olarak yazmaktadır.

“ Kanıtlamazsa Namusunu Yitirecek”…

 Sonuç olarak eğer Mahmut Övür şerefli ve namuslu bir gazeteci ise, hiç yapılmamış aslı astarı olmayan bu sözde ziyaretin gerçekte var olmayan, ama yazısında tersini savunduğu o hayali fotoğrafı yayınlamaya davet ediyorum, bunu yapmadığı takdirde namusunu yitirmiş bir gazeteci olacaktır.

“Açıkçası ismimim FETÖ çetesiyle birlikte aynı cümle içinde geçmesi dahi kabul edilemez büyük bir hakarettir benim için.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.