Bodrum Gündem

BODRUM’UN BEYEFENDİSİ ÖMER ARAS VEFAT ETTİ…

BODRUM’UN BEYEFENDİSİ ÖMER ARAS VEFAT ETTİ…
ömer-aras-vefat-etti
İş adamı Erman Aras’ın babası, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un amcaları Bodrumlu Çiftçi Diplomat Ömer Aras, hayatını kaybetti. Kendi elleriyle diktiği 4 bin mandalina ağacı ile Bodrum Yarımadası’nın en büyük mandalina üreticisi olan 92 yaşındaki Ömer Aras yaşama veda etti.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’un tanınmış iş adamlarından Erman Aras’ın da babası olan Ömer Aras aynı zamanda İtalya’nın fahri konsolosuydu. Mandalina ağaçlarının betona yenik düşmemesi için bir ömür mücadele veren Ömer Aras, bu işleri oğlu Erman Aras’a bırakmıştı. Babasının verdiği mücadeleyi kaldığı yerden teslim alan Erman Aras, önce Bodrum Mandalinasının pazarlanması için bir çalışma başlattı. Pazarlama için teknolojiden de faydalanan Aras, açtığı internet sitesi üzerinden halen Bodrum Mandalini satışı yapıyor.
ömer-aras-vefat-etti-1BODRUM’UN MİHENK TAŞLARINDAN BİRİSİYDİ…
Bodrum’a ve Türk turizmine katkı koyan temel taşlardan birisi olan Ömer Aras’ın yaşam öyküsü, Hamdi Topçuoğlu’nun “Bodrumlu Çiftçi Diplomat Ömer Aras” adlı kitabında okuyuculara aktarılmıştı. Topçuoğlu’nun Ömer Aras’la iki yılı aşkın bir süre yaptığı görüşmelerle ortaya çıkan “Bodrumlu Çiftçi Diplomat Ömer Aras” kitabı, 1926-1947 arası İstanköy, 1947’den günümüze Bodrum tarihine, turizmine, çiftçiliğine de ışık tutuyor. 2012 yılında Era Yayınları’ndan çıkan kitabın tüm gelirleri Ömer Aras tarafından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bırakılmıştı.
Ömer Aras’ın ölümü çok sayıda Bodrumluyu derinden sarstı. Aras’ın cenazesi Cuma namazını takiben Tepecik camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Ortakent Mezarlığına defnedilecek.
Yorumlar

  1. FİKRET KARATAŞ dedi ki:

    47 yıldır tanıdığımız, zaman, zaman çok değerli söyleşiler yaptığımız ve Bodrum için büyük bir değer olan Ömer Aras Beyefend’inin kaybı nedeniyle tüm Aras ailesine baş sağlığı ve Hakka yürüyene rahmet dilerim. Ruhu Şad olsun!