Bodrum Gündem

PARAYA İHTİYAÇ YOK, SU, PEYNİR, ZEYTİN ve PEKSİMET YETER…

PARAYA İHTİYAÇ YOK, SU, PEYNİR, ZEYTİN ve PEKSİMET YETER…

YAMAN-OLGAÇ-BODRUM-GÖKOVA

Cebinde 1 lirası olmadan kürek kayığı ile 200 mil yapıp Kleopatra adasına gidiyor. Bodrumlu maceraperest iş adamı Yaman Olgaç yanında 1 lira parası bile olmadan,  kürekle Gökova’ya açıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrumlu Yat turizmcisi 59 yaşında iki evli ve iki çocuk babası Yaman Olgaç,  güzelliği ve maceraları ile ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra adı ile anılan Sedir adasına doğru yola çıktı. Bodrum Bitez sahilinden kürek kayığı ile yola çıkan Olgaç yanına sadece su, peynir, zeytin ve peksimet aldı.

37 senedir Bodrum da yaşayan Olgaç 6 metre boyunda 80 santim genişliğinde ki Fita tipi kürek kayığı ile tarihteki balıkçılar gibi yanına su, peynir zeytin ve peksimet alarak denize açıldı. Yaman Olgaç “Üzerimde 1 lira bile yok, çünkü ihtiyacım yok. Amacım çevreye en az kirlilik yaratıp en az kaynak kullanarak bu geziyi yapmak. Daha önce 30 mil uzaklıklara kürekle gidip geldim. 17 yıldır bu kürek teknesi kullanıyorum. Gökova Sedir adasına kürek çekerek gitmeyi hep istemiştim. Bu gün yola çıkıyorum umarım gücüm yeterse bir hafta sonra bu yolculuğu tamamlayarak geri döneceğim” dedi.

Maceraperest işadamı Olgaç, yola çıktığı 56 kilo ağırlığındaki kürek teknesinin en büyük özelliği bisiklet durunca nasıl devrilirse, bu tekne de kürekler suda olmayınca çok çabuk devrilebiliyor. Hatta tekneye binerken bile devrilebildiği için dikkat etmesi gerekiyor.

Olgaç kürek teknesi ile saatte 3, 4 mil yol kat edebildiğini ifade ediyor. Günde hava şartlarına bağlı olarak 25 – 30 mil gitmeyi planlıyor. Olgaç’ın ilk gece hedefi Bitez koyuna 6 mil uzaklıktaki Karaadanın arkasında bulunan bakir Poyraz koyunda çadır kurup gecelemek. Daha sonraki rotası Mazı, Çökertme, Ören, Akyaka ve Sedir adasına giderek çadır kurmak.

Olgaç’ın, tek başına gerçekleştirmeyi istediği maceralı yolculuğunda yola yalnız başına çıktı,  en büyük istediği de şansının iyi olması.

Yola çıkmadan önce teknenin başında ve kıçında bulunan kilitsiz iki göze pet sularını yerleştirdi. Yiyecek ve ihtiyaç çantası gibi basit bir iki malzemesini iple tekneye bağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.