Bodrum Gündem

KADINA ŞİDDET DOĞAL VE MEŞRU GÖSTERİLİYOR…

chp bodrum kadın kolları şort giyen kadına yapılan saldırıyı protesto etti

CHP’li kadınlar, bayramın birinci günü İstanbul’da belediye otobüsünde Ayşegül Terzi adlı kadına şort giydiği için önce sözlü, sonrasında da tekme ile saldırılmasını düzenledikleri ortak basın açıklaması ile kınadılar. CHP Bodrum Kadın Kolları başkanı Emel Çakaloğlu, bu saldırı ile ilgili hükumet kanadından hiçbir açıklama gelmemesinin de çok manidar olduğunu ifade etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İstanbul-Maslak’ta belediye otobüsünde yolculuk yapan hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği gerekçesi ile önce sözlü saldırıda bulunan ve sonrasında da tekme atan Abdullah Çakıroğlu adlı şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Kamuoyunda yoğun tepkiler sonucu yeniden gözaltına alınarak mahkemeye çıkartılan şahıs  “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından tutuklandı.

Bütün Türkiye’de infial yaratan bu olay ile ilgili olarak CHP Kadın Kolları, bütün yurtta eş zamanlı olarak ortak bir basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşarak hemşire Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırıyı kınadılar.

CHP Bodrum İlçe binasında bir araya gelen CHP Kadın Kolları üyelerinin basın açıklamasına, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediyesi meclis Üyesi Özden Baysal’da destek verdi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu tarafından okunan basın açıklamasının başında “Bayramın birinci günü, bindiği belediye otobüsünde, kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi’ye yapılan, sözlü ve fiziksel saldırıyı, şiddeti kınıyoruz.” ifadesi yer alırken, açıklamada; 14 yıllık mevcut zihniyetin, kadının özgürleşmesinin önündeki en büyük engel olduğu vurgulandı.

chp bodrum kadın kolları şort giyen kadına yapılan saldırıyı protesto etti (24)KADINA ŞİDDET DOĞAL VE MEŞRU GÖSTERİLİYOR…

CHP Kadın Kolları Emel Çakaloğlu tarafından okunan basın açıklaması şöyle devam etti; “Ayşegül Terzi, mevcut hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin, son kurbanlarından biridir. Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde, farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez, otobüsün içinde kendini göstermiştir. 14 yıllık mevcut zihniyet, kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir.”

chp bodrum kadın kolları şort giyen kadına yapılan saldırıyı protesto etti (22)BAŞI ÖRTÜLÜ VEYA AÇIK TÜM KADINLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAYA KARARLIYIZ…

CHP Kadın Kolları Başkanı Çakaloğlu’nun okuduğu basın açıklamasında, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlı oldukları özellikle vurgulanırken, açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı;  “Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, Laiklik, Çağdaşlık Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır. Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir.”

chp bodrum kadın kolları şort giyen kadına yapılan saldırıyı protesto etti (18)“KADIN GÜLERSE, TOPLUM GÜLER”

CHP’li kadınlar kadın erkek eşitliğinin, laik, çağdaş ve demokratik bir toplumun en temel belirleyici unsuru olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceklerini ifade ederek saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi’ye “Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül.” şeklinde seslendiler.

Basın açıklaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği, “Kadın Gülerse, Toplum Güler” sözü ve “Kadınlar için özgürlük ve adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek.” sözleri ile tamamlandı.

Basın açıklamasının ardından gündeme dair genel bir değerlendirme yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen, laikliğin önemine de vurgu yaparak; “Gezi olaylarında Kabataş’ta olmayan bir olayı günlerce gündemde tutanlar, bu gün hiç bir tepki vermiyorlar. CHP olarak, kadına uygulanan her türlü şiddetin karşıyız. Kadınların bu haklı mücadelesinde de her zaman onların yanında yer alacağız.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.