Bodrum Gündem

BU SERGİNİN GELİRİ TOPLUM BİRLİĞİ İÇİN BAĞIŞLANDI…

aziz_basan_insan‪_doğa_sergi (7)Bodrum Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı, tarihçi Aziz Başan’ın, İnsan Doğası temalı resim sergisi Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Sergiden elde edilecek gelirin bir kısmı  Bodrum Rotary Kulübüne toplum birliği ve diğer hayır işlerinde kullanılacak.
Haber: Zeki Özkeskin
Aziz Başan İnsan Doğası temalı sergisi için görüşlerini şöyle açıklıyor: “Gördüğümüz ışık, renk ve çizgilerin değişken güzelliğini geliştirdiğimiz sanatsal değerlere göre yansıtıyoruz. Doğadaki kaynakların kullanımı ahlaki değerlere göre düzenlemeye çalışıyoruz. İster doğa ile bir olmaya çalışalım ister ona hakim, amacımız var olmak. Diğer canlıların da amacı aynı. Ancak doğa ahlaki değerlerden yoksun. Dolayısıyla kendimizi tehlikede hissettiğimizde doğanın kendisi kadar acımasız olabiliyoruz. Çalışmalarım sanatsal değerlerimizin yanı sıra bu ikilemi de yansıtıyor.”
Başan’ın son üç yıldır yaptığı eserlerinden oluşan sergide, doğa ve insan ile ilgili resimler var. 20 yağlı boya ve 15 karışık teknik olmak üzere 35 eserin yer aldığı sergi, 26 Eylül tarihine kadar ziyarete açık kalacak.
Satılan tablolardan elde edilecek gelirlerin bir kısmının ise Bodrum Rotary Kulübüne toplum birliği ve diğer hayır işlerinde kullanılması amacı ile bağışlanacağı öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.